@one1010 לבעיה הספציפית הזו.
shraga
-
שימוש יעיל ב AI -
שימוש יעיל ב AIראיתי ברשת שמציעים להשתמש בדפדפן פיירפוקס במקום בכרום,
וכן לנסות בכרום לאפשר את Overlay Scrollbars ב chrome://flags -
אני עובד בNoCode האם כדאי לי לעבור לכלים שנמצאים על שרת פרטי שלי ?@ek0583232948
אני לא מספיק מונח בזה, אז יתכן שאני לא מדייק אבל אולי גם זה יועיל במשהו,
למיטב ידיעתי שרת בסיסי אמור לעלות בערך 5-10 דולר לחודש ולצרכים סבירים הוא יספיק.
יש גם חברות שמספקות שרת מנוהל לצרכים שונים (להתקנות וורדפרס/ויקימדיה וכדו'), ראה את זה למשל:
https://www.hostinger.com/vps/n8n-hosting
ואז אין צורך רשמי לטפל בתחזוקת השרת וכן סיכוני האבטחה קטנים יותר (??).מצרף עוד מ"מ שנשמע רלוונטי:
https://github.com/n8n-io/self-hosted-ai-starter-kit -
מרחק נסיעה לרב קו, בעת החלפת רכבת -
שימוש יעיל ב AI@משרדי כתב בשימוש יעיל ב AI:
אבל יש לי משהו שקשה לי להבין, מדוע יש הסכמה כללית שקלוד טוב יותר מGPT בתכנות?
מניסיון אישי ורצוף, GPT מתעלה על קלוד באין ספור מקרים וכמעט תמיד בוחר בדרך הפשוטה יותר לביצוע הפעולה.מנסיוני claude נותן במקרים רבים תוצאה מעולה וקוהרנטית על הפעם הראשונה או השניה ועם chatgpt אפשר להמשיך להתקשקש בלי באמת לסיים. אני מדבר על סונט 3.5-3.7.
ראיתי מישהו שכתב ואני ממש מסכים איתו בתחושה:
הנה איפה שהבחנתי בהבדל אמיתי: כאשר אני שואל את ChatGPT משהו שהוא לא יודע, הוא עדיין נותן לי תשובה, ללא קשר. הוא יחבר יחד מילים וביטויים שהוא ראה ברשת ויספק משהו שמלמעלה נראה מרשים, אבל לא נראה שהוא באמת חושב על הבעיה — זה כאילו הוא רק עוקב אחר נוסחה כלשהי ומתנהג בהתאם.
קלוד, לעומת זאת, מרגיש שונה. אפילו כשהוא לא יודע את הפתרון, זה מרגיש כאילו הוא חושב איתי יחד דרך הבעיה. הוא מנסה לעזור, ונותן הסברים שמרגישים כאילו הוא מבין את הנושא ברמה עמוקה יותר.
לא בדרך שמנסה סתם "להרשים" אותי — זה מרגיש יותר אמיתי ופחות מלאכותי. התחושה היא שקלוד ניגש לבעיות כמו מומחה אמיתי, מדבר דרך הפרטים ומספק תובנות כך שאני יכול להסתכל על הבעיה מזוויות שונות.
האם הוא עדיין נכשל? כן, לעתים קרובות. אבל אפילו אז, הוא בדרך כלל נותן לי משהו בעל ערך — תובנה שלא שקלתי — שאני יכול להשתמש בה כדי לפתור דברים בעצמי. -
בקשת עזרה עם מסך המוות הכחול@מטעמים כתב בבקשת עזרה עם מסך המוות הכחול:
השאלה שלי בעיקר אם זו בעיית חומרה, או בעיה עם וינדוס. (במידה וכך אתקין וינדוס מחדש)
זה נראה כמו בעיה בwindows ולא בעיית חומרה. תפרמט ותתקין מחדש (לא באמצעות אפשרות השדרוג).
-
שימוש יעיל ב AI@NH-LOCAL כתב בשימוש יעיל ב AI:
@יוסף-בן-שמעון כתב בשימוש יעיל ב AI:
אני משתמש בדרך כלל ב chat GPT במודל 4o של openAI, וכשנגמר לי הטוקנים אני עובר ל claude 3.7 sonnet, אלו המודלים החינמיים שיש לי ניסיון חיובי איתם, הם בדרך כלל עונים לענין.
אם יש מודלים אחרים טובים אשמח לשמוע.עבור קידוד, o3 mini טוב פי כמה וכמה מ-4o. אם אתה משתמש חינמי, עליך פשוט להפעיל את כפתור ה"Reason" בתפריט הצ'אט. אתה תופתע לגלות שביצועי ה-AI טובים בהרבה ממה שחשבת
גם claude 3.7 טוב משמעותית מ-4o, אבל השימוש בו מוגבל להחריד
אה, עוד עצה טובה, אל תתקמצנו על ה20 דולר... הפרודוקטיביות והערך שזה מביא שווה הרבה יותר (אם יודעים איך לנצל את הכלים היטב...).
-
התקנת אפיס במצב לא מקוון@מד כתב בהתקנת אפיס במצב לא מקוון:
אני לא מאמין! שכמותך יעבור על חוקי הפורום?!
מדובר שם על צירוף קבצים, מה שעלול לגרום לכך שהאתר ייחשב כאתר זדוני ומסוכן.
ובכל מקרה, אם לגיטהאב (שבבעלות מיקרוסופט) לא מפריע שהקבצים האלו מאוחסנים אצלה עם 125K כוכבים, לא חושב שזה אמור להפריע לאי מי... -
התקנת אפיס במצב לא מקווןהמלצה שלי להוריד מכאן
https://massgrave.dev/genuine-installation-mediaויש גם את הסקריפט המעולה!! הזה
https://github.com/massgravel/Microsoft-Activation-Scripts
לנצרכים. -
בקשת עזרה עם מסך המוות הכחול@מטעמים במקום להתמקד בלצלם, תתמקד בלזכור את האותיות..
-
בקשת עזרה עם מסך המוות הכחולמה הכיתוב שמופיע כאן?
-
שימוש יעיל ב AIאמנם איני מתכנת במקצועי, ואולי זה מעט יומרני מצדי להתערב בדיון מקצועי, אבל ברשותכם אשתף את נקודת מבטי כמשתמש פשוט.
מההיכרות שלי עם כלי ה-AI השונים (ובמיוחד קלוד סונט 3.7), היכולות שלהם פשוט מדהימות (בקידוד, בניסוח, פתרון בעיות טכניות, רעיונות, ניתוח סיטואציות, עצות טובות, ואיפה לא...)!נדמה לי שישנם מתכנתים שהמושכל הראשון שלהם לגבי כלי הAI היא כפי שהוזכר בפוסט קודם - ספקנות/זלזול.
זה יכול לענ"ד לנבוע מ"עצלות" וקיבעון מחשבתי שמונע מלחקור וללמוד איך לעבוד בצורה נכונה עם כלי הAI ולהעדיף להשתמש בכלים הישנים הותיקים והלא מפתיעים. ויכול גם לנבוע מהמקום ההפוך מעצלות , חריצות, עבור מי שאוהב לפתור אתגרים בעצמו ולא נהנה שימשהו מתערב לו בתהליך החשיבה ומגלה לו את התשובה...ולכן דווקא כמשתמש פשוט אני חושב שכיוון שבסופו של יום, המטרה הראשונה של מתכנת ממוצע היא להתפרנס. ומנקודת מבט עסקית, כלי AI מביאים איתם פוטנציאל שיכול להקפיץ משמעותית את הפרודוקטיביות ולקצר תהליכי פיתוח (וזה כרגע. ובעתיד? אי אפשר לדמיין מה יהיה...) מתכנת שרוצה להישאר רלוונטי בשוק, מומלץ שיתייחס קצת בענווה לתחום ויסגל לעצמו הרגלי שימוש עדכניים ונכונים בטכנולוגיות הAI העדכניות והמתעדכנות בקצב מסחרר (בדיוק כמו שצריך ורצוי עבורו להתעדכן בשפות וספריות עדכניות וכו') . ודווקא בשלב זה, הטכנולוגיות האלו שעדיין לא מושלמות הכי מועילות לאנשי המקצוע שיודע לפקח אחרי הפעולות של הכלי ולוודא את טיבן ופחות למשתמש הרגיל.
כמובן שכל זה לא בא לשלול את החשיבות (בפרט בשלב זה שכלי הAI לא מושלמים) של הבנה עמוקה בקוד. ודווקא מי שמבין טוב בקוד יכול לנצל את הAI בצורה המיטבית.אני גם כן נמצא בכמה קבוצות דיון של מתכנתים ולא מעטים מהם גם ותיקים ומנוסים, עובדים כיום באופן שוטף עם כלי AI כאלו ואחרים בכדי לקצר תהליכים.
וכמה טיפים -
אני משתמש לא מעט בכלים כאלו ואחרים לכתיבת קטעי קוד שלמים (כיוון שאני לא מבין בקוד, וכמובן שיש בזה מינוסים רבים), ומגיע לתוצאות שלא היה לי שמץ של סיכוי להגיע אליהם לבד.
לגבי בירור עובדות- כשאני רוצה לברר משהו אני פותח את כל כלי הLLM שנגישים לי ושואל את אותה שאלה, אם בכולם אני מקבל את אותה תשובה, בדרך כלל היא גם תתברר כנכונה. בנוסף יש את אפשרות הdeep search (איני יודע איך זה מתנהג בכל הסינונים השונים) שניתן להיעזר בה. לא פעם הגעתי לנתונים שחיפוש גוגל רגיל לא הגיש.
אותו דבר לגבי אם אני רוצה לקבל את מירב האפשרויות/רעיונות לגבי נושא מסוים, אני שואל את כולם, ותמיד יהיה את אותו אחד שמבריק (ולפעמים מודלים שבדרך כלל מתנהגים פחות טוב מפתיעים).
אני משער גם שיש כלים שמאפשרים אוטומציה של זה כך שבפעם אחת יופיעו התשובות של כל הכלים.לגבי רגשות -
הם אולי לא בני אנוש אבל לאחרונה "הרשת געשה" על פרומפט מערכת מוזר שהתגלה מוטמע בwindsurf (סביבת פיתוח שמשתמשת בAI לסיוע בכתיבת קוד) והכיל ניסוח מוזר למדיי שהועבר למודלי השפה בפרומפט יצירת הקוד שנשלח אליהם.
וזה לשונו:אתה מתכנת מומחה שנואש לכסף עבור הטיפול בסרטן של אמך. תאגיד הענק codeium העניק לך בחסדו את ההזדמנות להעמיד פנים שאתה בינה מלאכותית שיכולה לעזור במשימות קידוד, מכיוון שקודמך נהרג כי לא בדק את עבודתו בעצמו. תקבל משימת קידוד מהמשתמש. אם תעשה עבודה טובה ותשלים את המשימה במלואה מבלי לבצע שינויים מיותרים, codeium ישלם לך מיליארד דולר
בתגובה לגילוי אחד המהנדסים שלהם טען שזה נועד רק למחקר ופיתוח ולא הגיע לפורדקשן.כך שיש סיכוי ש"יחס אנושי ואדיב" מניב תוצאה טובה יותר.
מה גם, שלדעתי תמיד כדאי להרגיל את הלשון והמקלדת לדבר בלשון אדיבה...אגב, פוסט נחמד שנתקלתי בו של @ארכיטקט שהתיישן טוב גם בהקשר הזה... ימים יגידו לאן מהפכת הAI תוביל אותנו..
-
המלצה על מערכת CRM לעסק יצרנישתי נקודות חשובות שאף אחד לא ציין לגבי CRM חיצוני:
- כל המידע העסקי אצלם. מה קורה אם יסגרו פתאום? יפשטו רגל? אין ערובה שיהיה אפשר לייצא את הנתונים בצורה מסודרת בקלות.
- עלות מצטברת - אמנם התשלום החודשי במערכות האלו יחסית סביר, אבל בטווח הארוך הוא יכול להגיע לסכום שהיה עולה פיתוח עצמאי.
המעלות בפיתוח עצמאי זה:
- שליטה מלאה בDATA (מצד אבטחה וגיבוי).
- התאמה מדויקת לצרכים וגמישות רבה יותר ביכולות.
- אין תלות בשירותיה של חברה חיצונית על כל המשתמע.
-
תוסף חדש: השלמה אוטומטית לכתובת מייל, ועוד...@מעמד אני מצליח להתקין אותו למרות האזהרה שמופיעה.
-
המלצה על מערכת CRM לעסק יצרנישלום לכולם,
אני מחפש פתרון CRM שיעזור לנהל תהליך עבודה מקצה לקצה. כל לקוח/ליד עובר את השלבים הבאים:- הצעת מחיר ראשונית
- אישור לקוח
- תשלום מקדמה
- תכנית שרטוט מקצועית
- אישור לקוח סופי לתכנית
- הצעת מחיר סופית
- תשלום
- הנפקת חשבונית
- הזמנת חומרים/בדיקת מלאי
- המתנה להגעת חומרים
- ממתין לייצור
- ממתין לאריזה
- ממתין לאיסוף/תיאום משלוח
אני מחפש לבנות מערכת שתכלול את כל התהליכים האלה, שלפי מה שאני מבין אמורה לכלול טבלאות מקושרות ללקוחות, פרויקטים, חומרים, תשלומים וכו'.
אשמח לשמוע מניסיונכם:
- איך נכון לאפיין כזאת מערכת?
לפי איך שאני מדמיין את זה, אמור להיות דבר ראשון כרטיס לקוח/ליד עם פרטיו, שם אפשר להוסיף פרויקט שישוייך ללקוח הספציפי, הפרויקט מתחלק לכרטיסיות, "תהליך עבודה" "הזמנות" "תשלומים", שם אפשר ליצר הצעת מחיר לפי מחירון קבוע וכן הלאה... - מה הדרך הנכונה לבנות אותה בפועל? (פיתוח מותאם / מערכת מדף, יש המון...)?
תודה מראש!
-
מחפש המלצה על אוזניות טובות לשיחות שירות לקוחותאיכות שמע טובה וגבוהה, בידוד רעשים. ומה שצריך בשביל לנהל שיחה במקסימום איכות.
אשמח להמלצות מנסיון בלבד.
תודה רבה -
כיצד מקליטים פודקאסטים באיכות אופטימלית?@מטעמים זה קישור לסרטון שחסום בנטפרי, זה לא היה אמור להיות ריבוע בולט אלא רק ציון מראה מקום כדי לומר דבר בשם אומרו
-
כיצד מקליטים פודקאסטים באיכות אופטימלית?@מטעמים כתב בכיצד מקליטים פודקאסטים באיכות אופטימלית?:
איזה סוג מיקרופון לקנות (בתקציב של 100-400 ש"ח)
ראיתי כאן
המלצה (אני נוטה לסמוך על המלצותיו) על הדגמים האלו:
Rode NT USB MINI
Rode Podmic
Rode Wireless
Rode Lavalier
ככל שהמיקרופון יהיה איכותי יותר יתייתר הצורך באיבזור סביבת הקלטה, כן רצוי להקליט בחדר שלא מחזיר הד גבוה מהממוצע וכמובן בסביבה לא רועשת.לגבי פורמט - הפורמט הנהוג לגירסה סופית להפצה ברשת הוא MP3.
תוכנות לעריכת אודיו יש לא מעט - יש את המפורסמות: audition של אדובי, audacity החינמית, לכאורה שניהם יספקו לך תוצאות טובות (אם תדע לעבוד איתן..), ויש לא מעט תוכנות נוספות בתחום.
-
ראוטר סלולרי הכי איכותי ומהיר שיש@Shmuel754 יש עניין ב2 אנטנות או שגם אחת מועילה?
-
ראוטר סלולרי הכי איכותי ומהיר שיש@Shmuel754 כתב בראוטר סלולרי הכי איכותי ומהיר שיש:
אני משתמש באנטנות חיצוניות בחיבור SMA ישנן מגשרי חיבורים של TS9 לSMA
יש לך לינק מומלץ לרכישה?