הדרך הטובה והקלה ביותר להפוך עלונים לספר?
-
רציתי להתייעץ אתכם. קבלתי עבודה של עריכת עלוני שבוע, של לפחות חמש עשרה שנה, ולהפוך אותו לספר. ספר לפי נושאים, לא לפי פרשיות השבוע.
אשמח לקבל ממכם רעיונות, איך הייתם אתם מבצעים את העבודה.
בגדול אני מבין, שראשית כל צריך 'לסמן' כל קטע\נושא עם ערך כל שהוא, ואח"כ לצרף כל הקטעים של אותו נושא לפרק אחד, וכדו'.
השאלה היא, שעדיין לא מצאתי את 'הכלי' איך מסמנים כל קטע לפי מה שאני רוצה.
אני יודע שיש הפונקציה של 'אינדקס', הבעיה היא שאני לא יכול בכל רגע נתון לראות כל קטע במה זה מסומן. והאם כבר סימנתי אותו. זה כלי - לדעתי - מאד מיושן, ולא יעיל.
יש הפונקציה של 'כותרות', ואז אפשר לראות בכל רגע, מה יש איפה.
האם אכן זה הדרך הנכונה והקלה.
אם יש לכם טיפים רעיונות. אשמח מאד לשמוע!! -
-
@חוות-דעת אני הייתי עושה לכל נושא קובץ בפני עצמו, ועובר עלון עלון ומעתיק ממנו קטע קטע לקובץ המתאים לנושא העיקרי שדובר באותו קטע.
כדי להחליט כל קטע לאיזה נושא הוא שייך דורש שיקול דעת, כי בכל קטע מן הסתם יש כמה מילות מפתח מכמה נושאים, וכל כלי אוטומטי יזהה כמה נושאים, אבל לא יוכל להחליט איזה מהם הוא עיקרי. -
@רחמים אמר בהדרך הטובה והקלה ביותר להפוך עלונים לספר?:
@חוות-דעת אני הייתי עושה לכל נושא קובץ בפני עצמו, ועובר עלון עלון ומעתיק ממנו קטע קטע לקובץ המתאים לנושא העיקרי שדובר באותו קטע.
כדי להחליט כל קטע לאיזה נושא הוא שייך דורש שיקול דעת, כי בכל קטע מן הסתם יש כמה מילות מפתח מכמה נושאים, וכל כלי אוטומטי יזהה כמה נושאים, אבל לא יוכל להחליט איזה מהם הוא עיקרי.אבל זו עבודה מפרכת מאד.
לפחות כשמתחיל לחפש ע"פ מילות מפתח, אז אני יכול להחליט אם כן או לא. אבל כל רגע לעבור לנושא אחר, ולמסמך אחר, נראה לי יותר קשה.