מספר ויכוחים פילוסופיים (שלא נגמרים) בעיצוב מסדי נתונים
-
דברים שלעולם לא ייסגרו עד שמשיח לא יבוא (הפסקתי להאמין במשיחי השקר של עולם התוכנה):
חומר למתקדמים:
לגבי הטבלה הכללית למפתחות אני לא מסכים איתו, אני דווקא מסכים עם השואל כאן, מישהו אמר לי שבאחד המשרדים הממשלתיים שהוא עבד יש למעלה מ 300 טבלאות לוקאפ בדטה בייס שנחשב ללא גדול ומסובך במיוחד, זה נראה לכם נורמלי לתחזוקה????
ואגב הראתי גם למרדכי דניאלוב (המאסטר של מסדי הנתונים) את מסד הנתונים שלי ולא התלונן על הטבלה הגנרית.
עריכה: יש כאן עוד קישור מעניין:ברמת העיצוב של האפליקציה רבו הדעות גם כן עם תבניות עיצוב של איך להחזיק לעבד ולאחזר נתונים:
רקע:
12 הדיברות של עולם הנתונים הרלציוני:לסיום יש סיפור שמספרים על מפגש בין החפץ חיים לרבי חיים מבריסק, החפץ חיים הסתכל על השעון, ור' חיים אמר לו זה מפגר בארבע דקות ועשרים וחמש שניות, אז תוסיף את המספר הזה וזאת השעה המדוייקת. שאל אותו החפץ חיים למה אתם לא מכוונים אותו כך שיראה את השעה הנכונה?? אמר לו ר' חיים מי שרוצה לדעת מה השעה שיחשוב קצת, אצלנו לא נבהלים מזה.
אז למדנו ככה: החפץ חיים הוא חסיד של נתונים פשוטים וברורים, ר' חיים יכול להיות חסיד של נתונים מסובכים ומורכבים הדורשים תמיד הפעלת כוח עיבוד אנושי בכדי להגיע לשורת התוצאה. כל מי שמכיר את הדמויות הללו, יודע שההבדל הזה מאפיין גם את העבודה שלהם היומיומית. בסופו של דבר זאת שאלה של איזה אנשים אתה רוצה שיעבדו איתך, ולא איזה מסד נתונים צריך להיות...פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/05/2016 12:56 (+03:00)