לימודי תכנות - שאלה שכזאת...
-
בס"ד
שלום לכולם,
מאמין שהשאלה נשאלה כבר, אבל אשמח לעצה של החברים כאן אולי קצת מכיוון אחר.
אני עובד היום בתחום חווית משתמש (UX) ורוצה לעשות הסבה לעולם התכנות.
לעשות תואר הוא משהו שנראה כפחות מעשי מבחינתי, ואני מכוון כרגע לקורס/לימוד עצמי.
(כיום יש לי רקע בסיסי)אשמח לדעתכם:
- האם מעשי להיכנס לעולם הזה ללא תואר? אשמח לחוות ממי שהתנסה או ממעסיקים שביניכם.
- ואם כבר נכנסים אז... מה כדאי ללמוד? באיזה שפה כדאי להשקיע? מבחינת צרכי השוק שיגדיל את סיכויי ההתשלבות.
- Mobile - האם בא בחשבון אם אני מדבר על בתי תוכנה חרדיים?
- בדיקת תוכנה - אם אני מגיע ללא תואר, אולי עדיף להתחיל מ - QA ורק אז להתחיל ללמוד תכנות בשביל להיכנס לעולם הזה?
תודה רבה מראש לכולם
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/05/2016 12:44 (+03:00)
-
תודה על התשובה.
כמה שאלות שהפוסט בהמשך לפוסט...
-
מבחינת השפות, הפוסט מלפני 3 שנים, האם גם כיום מומלץ להתמקד ב - WEB?
ואם כן, מה שם? האם ההמלצה של HTML JavaScript בצד הלקוח, ו PHP או NodeJS עדיין רלוונטית? יש שפות אחרות? -
האם אפשר להתחיל ישר מתכנות או שעדיף להיכנס לעולם ה -QA קודם? או שזה לא קשור אחד לשני.
-
מה לגבי מובייל? האם רלוונטי? רלוונטי לעולם החרדי?
תודה מראש.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/05/2016 08:41 (+03:00)
-
-
http://code.613m.org/viewtopic.php?f=1&t=248
עדיף ווב, וכשפה JS הכי רלוונטית שיש, וnode.js רק מתחזקת.
ועדיין מבחינתי JS היא שפה בלתי למידה.
הגישה אליה היא איך להגיע לתוצאה X עם העבודה המוגמרת ששמה JS. בעוד בשפות אחרות לפחות ניסו לחשוב איך להגיע לכל תוצאה כבר בזמן בניית אבני יסוד השפה. JS מנצחת בשימושיותה, אבל ממש לא מתהדרת כאבן בוחן לתכנון נכון שזה הקושי המרכזי בתכנות מתקדם.
ולכן? לא יודע. אולי עדיף ללמוד כהקדמה או במקביל שפה אחרת. אבל מצד שני זה נראה שזה כמו לנסות ללמוד פילוסופיה יחד עם מאמן כדרוסל.
אולי כדאי ללמוד JS אבל במקורות "כבדים" בלבד כמו הMDN או הספרים https://github.com/getify/You-Dont-Know-JS. אבל גם במקורות אלו JS נשארת JS ולדעתי וזה מאוד קשה ומבלבל, אולי זה עניין של אופי.פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/05/2016 10:32 (+03:00)
-
כאן יש לך עוד פוסט בנושא שדוד העלה מקודם
לא מעוניין כעת להעלות חרון אף של כל מיני חצרות למיניהם, אבל בקצרה אומר שמייקרוסופט פיתחו על גבי JS משהו שנקרא TypeScript במטרה לרסן ולתרבת מעט את שפת הדפדפנים הנ"ל, ועד כדי כך זה נדרש, עד שאנגולר 2 תומכים בזה באופן מלא!!!
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/05/2016 16:17 (+03:00)
-
-
מבחינת השפות, הפוסט מלפני 3 שנים, האם גם כיום מומלץ להתמקד ב - WEB?
ואם כן, מה שם? האם ההמלצה של HTML JavaScript בצד הלקוח, ו PHP או NodeJS עדיין רלוונטית? יש שפות אחרות? -
האם אפשר להתחיל ישר מתכנות או שעדיף להיכנס לעולם ה -QA קודם? או שזה לא קשור אחד לשני.
-
מה לגבי מובייל? האם רלוונטי? רלוונטי לעולם החרדי?
- כן.
תתחיל קודם ללמוד HTML, דהיינו להכיר את התגיות ולמה כל אחד משמש. אח"כ קצת CSS (שזה הגדרות העיצוב של HTML), ואח"כ JS.
HTML ו CSS זה די פשוט. JS זה קצת יותר מורכב. אבל כמו שכבר אמרו א"א היום לפתח לווב בלי לדעת JS. ועם JS אפשר לפתח גם לא לווב - עיין ערך NodeJS.
יש לך הרבה מדריכים פשוטים ללמוד JS בעברית ברשת..
אבל באמת הם הפשוטים שבפשוטים, אם אתה רוצה ללמוד ברמה קצת יותר עמוקה - יש קורס בעברית באתר של ToCode בנושא פיתוח לווב, שעולה אמנם 600 ש"ח.. אבל הוא שווה כל שקל!! (מניסיון אישי). - אני עדיין לא עובד בתחום, אבל נראה לי שאין צורך להתחיל בQA קודם. אני התחלתי ללמוד ישר תכנות.
- אין לי מושג.
בנימה אישית, אני התחלתי ללמוד לבד לפני קצת יותר משנה, ואני אישית התחלתי עם C# בעיקר בגלל כל המעטפת למידה שהיא מספקת, כלומר שיש הרבה הרבה חומר בעברית בנושא, יש תיעוד מעולה באתרים של מייקרוסופט, היא שפה ידידותית למשתמש (אתה לא צריך לנהל את הזכרון לבד וכו'), ובעיקר שכאן בפורום יעזרו לך מאוד בתחום הזה :lol: :lol:
ולגבי עבודה - לפי מה שראיתי לא חסר דרישות למתכנתים בעלי ידע בדוטנט..
בכל מקרה נראה לי שלהכיר כמה שפות זה יתרון, אז לא יקרה כלום אם תתחיל בC# (או ג'אוה.. אם כי נראה לי שהיא היום הולכת ונעלמת..) ואח"כ תעבור לJS.. הרי בכל מקרה כל מתכנת C# בסוף לומד גם JS.
בהצלחה גדולה!
אברהםפורסם במקור בפורום CODE613 ב10/05/2016 16:53 (+03:00)
-
-
לגבי כל המעלות שאמרו פה על C# יש אותם ל Nodejs פלוס תוספות.
מדריכים בעברית.
https://internet-israel.com/category/מדריכים/node-js-מדריכים/תזכרו שבסופו של דבר בשביל לתכנת ב WEB חייבים JS אז למה ללמוד עוד שפות שרק מגבילות.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/05/2016 19:01 (+03:00)
-
אז למה ללמוד עוד שפות שרק מגבילות.
בגלל שכמעט אף אחד לא מתכנת נטו נטו web
גם אתה שמתנזר ממיקרוסופט בצורה קיצונית עדיין מתכנת c#.באופן מפתיע כל המגיבים פה קיבלו את nodejs כעובדה מוגמרת
אבל כן ציינו שידיעת שפה נוספת מלמדת יותר מושגי תוכנית ואיך לכתוב קוד נכון, וגם מאפשרת לדבר עם המחשב - מה שאין ב-web.פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/05/2016 20:32 (+03:00)