הוספת נתונים לאחר מיון בטופס אקסס
-
יש לי גליון עם נתונים באקסס, יצרתי טופס עם כל השדות שמופיעות בגליון, והוספתי פקד של תיבה משולבת שאוכל לחפש ולבחור נתון לפי עמודת המפתח,
כרגע כשאני מקליד ערך שלא קיים אני מקבל בכל השדות את הערכים של המפתח שקרוב למה שאני הקלדתי,
אני מעוניין שכשאני מקליד ערך שעדיין לא קיים, שכל השדות יהיו ריקים ושאוכל להוסיף את הערך עם נתונים עליו.תודה רבה
-
אני חושב שאולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב,
לכן אצרף צילומי מסך ופירוט,
יש לי באקסס גיליון עם נתונים, (השדה תז מוגדר כמפתח ראשי):
אני רוצה לעדכן את הנתונים, לשנות כתובות לאנשים רשומים, ולהוסיף אנשים שלא מופיעים.
לצורך כך יצרתי טופס עדכון:
אני מעוניין להקיש מ.ז. ושאם מופיע נתונים על המ.ז. הזה שכל הפרטים יופיעו בכל השדות, (כרגע כשאני בוחר מישהו מהרשימה הנפתחת, אקסס מציג לי בשדות את הנתונים של מי שאחריו ברשימה), ושאם המ.ז. לא מופיע שהשדות יהיו ריקים ושאוכל לעדכן ושישמר בגליון.
יש למישהו פיתרון??
@OdedDvir ?אגב: אני מעוניין גם שאת מי שעדכנתי שיופיע V בשדה עדכון, כתבתי ב"ערך ברירת מחדל" אך זה לא מתווסף לרשומות שכבר היו קיימות.
אשמח מאוד למענה! תודה. (לא יפה להקפיץ הודעה ישנה שלי, אבל בכ"ז חשבתי אולי לא הבינו את השאלה)
-
@nach אמר בהוספת נתונים לאחר מיון בטופס אקסס:
כרגע כשאני בוחר מישהו מהרשימה הנפתחת, אקסס מציג לי בשדות את הנתונים של מי שאחריו ברשימה)
כמה דברים חשובים:
- בטופס העדכון התיבה המשולבת צריכה להיות לא מאוגדת לשום שדה.
- בארוע "לאחר עדכון" של התיבה המשולבת אתה צריך לבדוק את הערך שלה ולקפוץ לרשומה הרלוונטית
כך תוצג הרשומה הנכונה ולא מי שאחריה...
מה הקוד שכתבת בארוע הנ"ל?
אגב: אני מעוניין גם שאת מי שעדכנתי שיופיע V בשדה עדכון, כתבתי ב"ערך ברירת מחדל" אך זה לא מתווסף לרשומות שכבר היו קיימות.
- לגבי השדה V הייתי מחליף לשדה בינארי (כן\לא), עם ערך ברירת מחדל של "כן".
תוכל באופן חד פעמי לעדכן את השדה ברשומות הקיימות ל-True על ידי שאילתת עדכון, למרות שלכאורה זה לא מה שאתה מבקש, הרי אתה רוצה שרק בעדכון הוא יהפוך ל-כן. תשתמש בארוע לפני עדכון של הטופס כדי להפוך את הערך ל-כן.
-
תודה על המענה המפורט !!
@OdedDvir אמר:
כמה דברים חשובים:
- בטופס העדכון התיבה המשולבת צריכה להיות לא מאוגדת לשום שדה.
התיבה אכן אינה מאוגדת!
- בארוע "לאחר עדכון" של התיבה המשולבת אתה צריך לבדוק את הערך שלה ולקפוץ לרשומה הרלוונטית
כך תוצג הרשומה הנכונה ולא מי שאחריה...
מה הקוד שכתבת בארוע הנ"ל?
לא כתבתי כל קוד, כנראה לכן... (כנראה זו הגדרת ברירת מחדל) אנסה ליצור קוד רלוונטי,
ושוב תודה! -
@nach אמר בהוספת נתונים לאחר מיון בטופס אקסס:
אנסה ליצור קוד רלוונטי,
בגדול הקוד הוא כזה:
Private Sub MyComboBox_AfterUpdate() If IsNull(MyComboBox.Value) Then RunCommand acCmdRecordsGoToNew 'צור רשומה חדשה Exit Sub End If Me.RecordsetClone.FindFirst "ID=" & MyComboBox.Value Me.Recordset.Bookmark = Me.RecordsetClone.Bookmark End Sub