תאריך ושעת יצירת שורה בטבלת אקסס
-
@OdedDvir
אני חוזר שוב על הבעיה שכתבתי קודם אולי לא הבנתם אותי
כאשר אני כותב בערך ברירת המחדל את אחד מהנוסחאות הנ''ל
הנוסחה נותנת את השעה בעת שנפתח השורה חדש אפי' שלא מילאתי בשורה הזו נתונים
כלומר ברגע שאני כותב נתונים בשורה של חדש הוא פותח כברירת מחדל את השורה חדש הבאה ושם הוא מכניס את התאריך הנוכחי לפני שמילאתי אותה והיכן שמילאתי נתונים חדשים אני מקבל את השעה שנפתח השורה הזו כחדש (מתי שמילאתי את השורה הקודמת)
מקווה שהובנתי.. -
@אוריי השורה החדשה עליה אתה מדבר היא 'שורה וירטואלית'. זאת אומרת שתוכנת אקסס הוסיפה לטבלה הקיימת שורה חדשה שהיא כעין 'טופס' ששם מזינים נתונים חדשים בטבלה, ושם היא שמה את ערכי בררת המחדל. אולם ערכים אלו אינם נמצאים בטבלה כל עוד לא הזנת נתוני םחדשים בשורה הזו והפכת את השורה לפעילה.
לענייננו, אחרי שתוסיף נתונים לשדה תראה איך נוספה לך עוד שורה ובה ג"כ הזמן שהוגדר כבררת מחדל, וכמו"כ השורה שבה הוספת את הנתונים שלך קיבלה את הזמן העדכני.
-
@chagold
אני ביקשתי שיוסיף לי שעת יצירה של הנתונים בשדה (לדוגמא ברגע שנוסף מס' מזהה בשדה הראשון הוא יוסיף לי שעה או תאריך בשדה האחרון)
ולא כברירת מחדל כאשר מתווסף השורה חדש..@chagold אמר בתאריך ושעת יצירת שורה בטבלת אקסס:
וכמו"כ השורה שבה הוספת את הנתונים שלך קיבלה את הזמן העדכני.
אחרי שאני מוסיף שורה היא לא מקבלת את הזמן העדכני אלא את הזמן שהשורה הזו נוספה כחדש..
-
@zvinissim אמר בתאריך ושעת יצירת שורה בטבלת אקסס:
@אוריי אמר בתאריך ושעת יצירת שורה בטבלת אקסס:
אחרי שאני מוסיף שורה היא לא מקבלת את הזמן העדכני אלא את הזמן שהשורה הזו נוספה כחדש..
@אוריי אחרי אירוע השמירה תוסיף שאילתת SQL-הוספה של תאריך+שעה (NEW) עם קטריון של ID אחרון
@zvinissim אמר בתאריך ושעת יצירת שורה בטבלת אקסס:
או לפני אירוע השמירה תשנה את הזמן של השדה ואז תשמור
תוכל לפרט מה אני צריך לעשות?
-
@אוריי זה לא יעבוד מפני שערך ברירת המחדל נקבע בשעת יצירת הרשומה ולא בשעת השמירה שלה, ואתה רוצה את האפשרות השניה.
הנכון בעיני כמו ש @zvinissim יעץ לך, להשתמש באירוע לפני שמירה של הטופס.Private Sub Form_BeforeUpdate(Cancel As Integer) If Me.NewRecord Then Me.CreatedOn = Now() End If End Sub
כמו כן לא כדאי להפריד את התאריך והשעה לשתי שדות נפרדים, אלא הנכון לשמור רק שדה אחד של תאריך, ואח"כ בתצוגה ניתן להציג בנפרד