עזרה באקסל
-
אני מחפש נוסחה עבור החישוב הבא.
לדוגמה: ירקן שמוכר עגבניות ומלפפונים, לתושב בני ברק המחיר הוא 5 ש"ח למלפפון ו10 ש"ח לעגבניה, ולתושב ירושלים המחיר הוא 7 ש"ח למלפפון ו 12 ש"ח לעגבניה.
עמודה A מכילה את הכמות של המלפפון.
עמודה B מכילה את הכמות של העגבניה.
עמודה C מציינת האם הקונה הוא תושב בני ברק או ירושלים.
ובעמודה D אמור להופיע המחיר הסופי של המלפפון והעגבניה יחד.
[כלומר, אם בעמודה C מופיע 'בני ברק' חשב כך: A1*'5+A2*'10, ואם בעמודה C מופיע ירושלים חשב כך: A1*7+A2'*12] (הגרש המופיע בנוסחה הוא בכדי למנוע את הצגת הטקסט כנטוי מחמת הכוכבית).
אשמח לעזרתכם. -
=if(C1="בני ברק",A1*5+A2*10,if(C1="ירושלים",A1*7+A2*12,"שגיאה"))
-
הif אכן מבטא את מה ששאלת, אבל אם המשל ממש נכון אז הוא לא יהיה פתרון טוב כי זה מקשיח את כל הפרמטרים. שינוי המחיר או הוספת עיר לגודמא יזקקו אותך לשדד מערכות.
במקרה כזה תחזיק טבלה נפרדת שמציינת מחירים לעגבניה ולמלפפון לפי עיר, ואז שאלתך תהיה איך לשלוף את הסכום הנכון. -
@כוכב-שמח אמר בעזרה באקסל:
אני מחפש נוסחה עבור החישוב הבא.
לדוגמה: ירקן שמוכר עגבניות ומלפפונים, לתושב בני ברק המחיר הוא 5 ש"ח למלפפון ו10 ש"ח לעגבניה, ולתושב ירושלים המחיר הוא 7 ש"ח למלפפון ו 12 ש"ח לעגבניה.
עמודה A מכילה את הכמות של המלפפון.
עמודה B מכילה את הכמות של העגבניה.
עמודה C מציינת האם הקונה הוא תושב בני ברק או ירושלים.
ובעמודה D אמור להופיע המחיר הסופי של המלפפון והעגבניה יחד.
[כלומר, אם בעמודה C מופיע 'בני ברק' חשב כך: A1*'5+A2*'10, ואם בעמודה C מופיע ירושלים חשב כך: A1*7+A2'*12] (הגרש המופיע בנוסחה הוא בכדי למנוע את הצגת הטקסט כנטוי מחמת הכוכבית).
אשמח לעזרתכם.@dovid אמר בעזרה באקסל:
הif אכן מבטא את מה ששאלת, אבל אם המשל ממש נכון אז הוא לא יהיה פתרון טוב כי זה מקשיח את כל הפרמטרים. שינוי המחיר או הוספת עיר לגודמא יזקקו אותך לשדד מערכות.
במקרה כזה תחזיק טבלה נפרדת שמציינת מחירים לעגבניה ולמלפפון לפי עיר, ואז שאלתך תהיה איך לשלוף את הסכום הנכון.@dovid הקדמת אותי אבל העלתי דוגמא
שאלה באקסל תחומים.xlsxהנוסחה הזו הרבה יותר פשוטה בה אתה יכול להוסיף כמה ערים שאתה רוצה
=SUM(SUM(B2*VLOOKUP(A2,F2:H5,2,0))+SUM(C2*VLOOKUP(A2,F2:H5,3,0)))
-
תודה לכולם,
העלתי קובץ משלי, אשמח אם תוכלו לעזור לי איך לכתוב את הנוסחה
וגם מי שיועיל בטובו להסביר לי מה הכוונה בכל פרט מהנוסחה אודה לו מאוד.
שאלה באקסל.xlsx -
@כוכב-שמח מה רע במה ש@אוריי העלה?
זה ממש מתאים לאקסל שלך. לגבי הסבר, אז הנוסחה שלו מחפשת הת העיר בטבלה השניה G"י פונקציית VLOOKUP.
היא מקבלת את הפרמטרים הבאים:
א. מה לחפש, במקרה הזה את העיר - אז הפניה לתא של העיר
ב. איפה לחפש, טווח הטבלה השניה (החיפוש תמיד הוא על העמודה הראשונה, אבל הערך המוחזר יכול לבוא מעמודות אחרות)
ג. איזה עמודה להחזיר, במקרה 2 עמודה שניה למלפפון ושלישית לעגבניה (סליחה אם זה הפוך)
@אוריי עטף אותם בSUM, אבל במקרה שלך זה מיותר, ככה יעבוד מצויין=B2 * VLOOKUP(A2,F2:H5,2,0)+ C2 * VLOOKUP(A2,F2:H5,3,0)
אבל גם בדרך זו יש חוסר גמישות לגבי הירקות, יצטרכו להוסיף עמודות בשתי הטבלאות על כל ירק.
ייתכן שזה טוב עבורך, אבל ייתכן שהאידאל צריך להיות משהו כזה:זה שני טבלאות, בשניהם יש גמישות להוסיף כל ערך בלי שום שינוי מבני.
העמודת מפתח בטבלת המחירים הינה אוטומטית (נוסחה שמחברת את העיר והירק לטובת האיתור ע"י הנוסחה שמחשבת את המחיר). -
@כוכב-שמח
זה אותה הנוסחה שכתבתי קודם
פשוט מאד סך המלפפון * חיפוש העיר ע''י נוסחת vlookup והעמודה השניה שזה המחיר של המלפפון + סך העגבניה * חיפוש העיר ע''י נוסחת vlookup והעמודה השלישית שזה המחיר של העגבניה.
עריכה: אם אתה רוצה להוסיף מוצר תצטרך להוסיף עוד פעם סידרה אחת כזו ב+SUM([@???]*VLOOKUP(C2,$J$3:$M$9,??,0))
כמובן לשנות את ה ?? להפניות הנכונות..