הבעיה היא לא הgoto
-
אמנם בשונה מ @שואף שכותב ישירות באסטריסק ע"י מימוש בPHP (או משהו כזה), ואני עדיין עובד עם הAPI מול ימות המשיח.
אבל נראה לי שזה עדיין דומה.
אני מבין את @שואף שבאמת זה מאוד קל לכתוב זאת בצורה כזו, ואתה שולט בקלות על הזרימה לאן להפנות את המאזין במידה והקיש כך או לא הקיש, ובכל מקרה כשמדובר ב 3 נתונים זה באמת לא מסובך.
בעיני עיקר הסיפור שלו הוא בגלל שהוא רוצה לאפשר בכל שלב לחזור לשלב הקודם, ובשביל זה הוא משתמש בgoto, ולולי כן הוא היה יכול לעשות בקלות בתוך הפונקציה עצמה לולאה שלא משחררת את המאזין עד שהוא משחרר את הנתון המבוקש.
אני אישית גם מתמודד עם זה, ואכן כמעט שאני לא מאפשר חזרה שלב בודד אחורה, והמקסימום הוא שאני מגדיר לפי הצורך בכל נתון בנפרד שאם הקיש 0 אני מחזיר אותו לתחילת השלוחה (זה לא נכון לעשות את זה אוטומטי לכל הערכים בגלל שבמקרים ואני דורש מהלקוח להזין נתון שיכול להיות אפס אז כמובן שאני לא יוכל להגדיר שיוחזר לשלב קודם, וא"כ עלי לעשות זאת בכוכבית, ולפעמים הכוכבית גם בשימוש וא"כ היה עלי להגדיר כל פעם משהו אחר, ולכן התרגלתי פשוט לכתוב ידני כעין מה ש @שואף שם בקוד שלו, וכל פעם לפי הצורך אני מעביר אותו לתחילת השלוחה או מה על ידי מעקב של מה הוא הקיש).
אלא מאי? @dovid הוא כמלאך המכה ואומר גדל, ולא ניחא ליה בזה, הוא רוצה להביא אותנו שנוציא את המקסימום, ולכן הוא לא מרפה.
אני חושב כעת, א. אני יכול להוסיף לפונקציית הread ערך כמו back שמקבל פרמטר שבמידה והוא קיים הוא יעביר אותו חזרה, וכל פעם אוכל להגדיר בו האם 0 או * או כל מקש אחר יבצע את הפעולה של חזרה לתחילת השלוחה.
אז כבר פתרתי חלק אחד.
אך מה שקורה כעת שהפונקציה של read שעד היום קיבל עד 7 פרמטרים יקבל 8, ולא תמיד חייבים הכל, זה יעריך את הקוד של הקריאה לפונקציה, אז אולי אצטרך לשנות שהפונקציה מקבלת אובייקט options ובו אכניס בשם את הפרמטרים הנדרשים, אך זה כבר גם אריכות שמסרבלת.
{אלא שבאמת להכניס כל פעם תנאי באם הקיש 0/*/אחר בשורה נפרדת מתחת היא הרי גם מאריכה את הקוד.. אם לא לרוחב השורה אז לאורך המסך}.
ולגבי חזרה שלב אחד אחורה בכל פעם, מה ששואף מרוויח עם הטוגו, במימוש שלי עם הAPI של ימות המשיח זה אותו דבר, והיות ואני לא חשבתי והתחברתי לגוטו אז פשוט כמעט ואני לא משתמש באופציה של חזרה שלב אחורה, ובמקרים שאני מוכרח את זה הייתי עושה פיתרון שמתאים לשלב אחד בודד אחורה, לא תהליך שלם בצעדים אחורה.
זה באמת מורכב לעשות פיתרון לזה.
אבל אולי בזכות @dovid אנסה שוב לחשוב על משהו ובעזה"י להגיע לתוצאה. -
@שואף אמר בהבעיה היא לא הgoto:
ועדיין מגיע לך dislike, כי זה לא פותר את כל הצורך בgoto. האמן לי שניסיתי פתרונות ועשיתי טסטים, והגעתי למסקנה שבמערכות טלפוניות אין מנוס משימוש בgoto.
איך זה שאני אף פעם לא השתמשתי בGOTO?
אני עושה המון לולאות אינסופיות עם break 1, break 2 וכו'. אני חושב שזה יותר תקין. -
@שואף
לא הבנתי מה קורה בתוך הפונקציה readAGI?
למה לא לעשות לולאה ולהעביר לפונקציה את מספר הפעמים שהלולאה אמורה לרוץ כל עוד לא התקבל תגובה?
ואם אתה מעביר "0" הלולאה תרוץ לנצח.
ואז מבחוץ זה יראה משהו כזה:$bankInputAkdama = 'ברוך הבא למערכת איתור חשבונות בנק מוגבלים'; $bank = readAGI($bankInputAkdama . TEXT . 'הזן מספר בנק ולסיום סולמית', NUMBERSNOSTAR,1); if (!$bank) $bank = readAGI(TEXT . 'הזן מספר בנק ולסיום סולמית', NUMBERSNOSTAR,0);
אמנם זה לא פותר את הבעיה של חזרה שלב אחד אחורה
אבל במקומות אחרים שלא צריך את זה
הקוד יראה קצת יותר אלגנטי -
@WWW אמר בהבעיה היא לא הgoto:
@חוקר ב API של ימות זה עוד יותר מסובך. כל העניין של חזרה אחורה.
באסטריסק זה הרבה יותר קל.אני לא מכיר עדיין אסטריסק אבל מקטע הקוד שהעתיק כאן @שואף אני לומד שגם שם זה לא קורה מחשבות של המתכנת.., ועדיין הוא צריך לכתוב קוד שמבצע מה יקרה במידה כזו או כזו, אם כן הקיש או לא הקיש.
אז בזה אני לא רואה חילוק בין הAPI של ימות לאסטריסק. -
במקרה של שואף אפשר לעשות בלולאות
אחת על הכל "לבדיקה חדשה הקש כוכבית"
ועל כל מקטע ומקטע עד שהתשובה לא ריקה (והכי טוב להעביר לפוקנציה וכנאמר).
אבל הgoto במקרה של flow של שיחה הוא הגיוני לחלוטין, מותר וצריך להשתמש בו לדעתי,
הטענה שלי הייתה שיעשו משהו גנרי וקל לכאלה מקרים, אבל אני מסכים עם שואף שזה בקלות יכול להסתבך. אני חושב על קובץ כמו XML ששמה עושים את הסתעפויות, כולל תנאים וכו' והקוד יידע להריץ אתת הקובץ הזה ולנהל לפיו שיחה. -
@dovid כשאתה מבקש נתונים מהמשתמש באפליקציית קונסול, (CLI), איך תנהל את זה?
בעצם זה שקול לאותו דבר.....כן הייתי מוסיף את זה לתוך הפונקצייה של ReadAGI כי שם זה לכאורה המקום שלו.
אבל זה הגיוני במרכזייה
הגיוני גם מה שאתה אומר, שאם יש יותר מנתון אחד, שתהיה פונקצייה מרכזית שתדע לקבל הכל (ואולי גם את הולידציות הנדרשות....) -
הנה דוגמא בnodejs
$ node contact.js a # The Above command lauches a prompt ? Enter firstname .. John ? Enter lastname .. Doe ? Enter phone number .. +145**** ? Enter email address .. john.doe@contacto.com New contact added
הכל אוטומטי וגנרי בזכות ספריות מתאימות, זה ההגדרה:
const questions = [ { type : 'input', name : 'firstname', message : 'Enter firstname ..' }, { type : 'input', name : 'lastname', message : 'Enter lastname ..' }, { type : 'input', name : 'phone', message : 'Enter phone number ..' }, { type : 'input', name : 'email', message : 'Enter email address ..' }
זה הקוד! :
prompt(questions).then((answers) => addContact(answers));
-
@dovid אמר בהבעיה היא לא הgoto:
הנה דוגמא בnodejs
א. איך חוזרים שלב בודד אחורה? ולאחר מכן ממשיכים לקבל את הנתון הבא מחדש (למרות שכבר התקבל פעם אחת).
ב. יש לי תנאי, שאם הוא בחר למשל סטטוס אישי = תלמיד ישיבה, אני אצטרך ג"כ לבקש ממנו שיזין את קוד הישיבה, ואחרת אין צורך לדרוש נתון זה.
איך מתמודדים עם זה? -
@nigun לא נראה לי שזה אמור להיות מורכב, קח פונקציה כזו
function buildQuestions (questions) { var answers = {}; for (var i = 0; i < questions.length; i++) { var question = questions[i]; var input = read(question); answers[question.name] = input; } return answers; } function read (question) { var input = readAGI(question.massage, question.type); if (!input && question.isRequired && question.tryAgain) { --question.tryAgain; return read(question); } return input; }
ותעביר לה גייסון כמו שדוד הציע, תוסיף לגייסון שדות כמו isRequired tryAgain ויש לך קוד שיתאים לכל השיחות