מה אומר הציון AC/DC ?
-
והאם המוצר הזה מתאים לארץ? או שצריך איזה ממיר?
תודה -
@יהודי-פשוט
ac זהו זרם חילופין ו dc זהו זרם ישר, להרחבה עיין בספרי ההיסטוריה אודות מלחמת הזרמים...
החשמל שאתה מקבל הביתה מגיע בזרם חילופין, והוא מומר באמצעות השנאי לזרם ישר, שאיתו המכשירים האלקטורניים שלנו יכולים להסתדר...ובקשר לשאלה, אני חושב שזה מתאים גם לארץ...
-
@יהודי-פשוט ולפני שיבואו השאלות על למה מייצרים בזרם חילופין אם אנחנו בפועל משתמשים כמעט רק בזרם ישר? זה בגלל שעלות ויעילות ההולכה שלו מתחנת הייצור אל הלקוח היא פחותה בהרבה...
-
@אביי אמר במה אומר הציון AC/DC ?:
@יהודי-פשוט
ac זהו זרם חילופין ו dc זהו זרם ישר, להרחבה עיין בספרי ההיסטוריה אודות מלחמת הזרמים...
החשמל שאתה מקבל הביתה מגיע בזרם חילופין, והוא מומר באמצעות השנאי לזרם ישר, שאיתו המכשירים האלקטורניים שלנו יכולים להסתדר...ובקשר לשאלה, אני חושב שזה מתאים גם לארץ...
תודה
האמת פחות חשוב לי התאוריה של הענין יותר חשוב לי האם זה עובד בארץ או לא
וענית לי שכןאז אני אשאל יותר - למה יש את אותו מוצר גם בכיתוב של AC/DC וגם בסימון כזה AC90-265V?
שניהם עובדים בארץ? מה היתרון של זה לעומת זה?
למשל כאן -
@יהודי-פשוט הכוונה, שזה יעבוד גם בזרם ישר וגם בזרם חילופין בתנאי שהוולט יעמוד על בין 90 ל265, ז"א שפחות מתשעים זה נמוך מדי ו265 ישרף לך השנאי, ככל שזה יהיה יותר קרוב לרף העליון אמור להיות אור חזק ובהיר יותר. אאל"ט (כבר שנים שלא עסקתי בזה, אני לא מבין גדול באלקטרוניקה, אני ממחזר לך את לימודי ההיסטוריה והפיזיקה שלי )
-
@אביי אמר במה אומר הציון AC/DC ?:
@יהודי-פשוט הכוונה, שזה יעבוד גם בזרם ישר וגם בזרם חילופין בתנאי שהוולט יעמוד על בין 90 ל265. אאל"ט (כבר שנים שלא עסקתי בזה, אני לא מבין גדול באלקטרוניקה, אני ממחזר לך את לימודי ההיסטוריה והפיזיקה שלי )
לא הסברתי טוב את שאלתי
יש אפשרות לקנות את המוצר או במתח כזה או במתח כזה
מה יותר טוב לי, ולמה עדיף לי לקנות את א' או ב'? -
@יהודי-פשוט אמר במה אומר הציון AC/DC ?:
מה יותר טוב לי, ולמה עדיף לי לקנות את א' או ב'?
צודק! אמנם לא מלמדים את זה בשיעורי פיזיקה והיסטוריה (מוקלטים, לא למדתי ליב"ה) אבל זה לא הגיוני ששני הזרמים יתפעלו את אותו מוצר...
בקיצור, אין לי מושג אם יש לך הבדל בין סוגי הזרמים. זה נשאיר למומחי האלקטורניקה והחשמל...
-
@יהודי-פשוט
מוצר א: מקבל הזנה של 12V, ובשביל לחבר אותו לחשמל ביתי צריך שנאי.
יתרון: אפשר לחבר אותו ישירות למצבר שמספק 12V כגון למצבר רכב וכדו'.
חיסרון: בבית צריך שנאי (יתכן שהתאורה חלשה מעט יותר, אבל ממש לא בטוח).מוצר ב: מקבל רק הזנה של 95-265 V - מתאים למתח בארץ ובחו"ל ישירות לשקע בלי שנאי.
יתרון: לא צריך שנאי (אלי גם תאורה יותר חזקה אבל ממש לא בטוח).
חיסרון: א"א לחבר אותו ישירות למצבר.הנלענ"ד כתבתי, ואין לי שום אחריות.
-
@יהודי-פשוט אמר במה אומר הציון AC/DC ?:
יש מישהו שיש לו להוסיף / לחלוק / להסכים?
גם אני הקטן סבור כמו @כוכב-שמח ולענד הקלושה והרטושה מדובר על 2 מוצרים שונים
ואתה יכול לבחור לקבל או בחיבור AC או DC