לוג טריוויה בימות המשיח
-
יש לי קו בימות המשיח ובו כמה שלוחות של טריוויה לפי נושאים...
עד לאחרונה לא הייתה אפשרות הגיונית לבדוק מה הניקוד שכל מאזין קיבל בכל מבחן.
בשבוע שעבר ימות המשיח הוסיפו אפשרות לפצל את הלוג של הניקוד, ובתיקיה המפוצלת יש קובץ בשם points_total-trivia שבו אני יכול לראות מה הס"ה של הניקוד לפי שלוחות.אך מופיע שם רק המספרים של הזיהוי ללא השמות.
יש למישהו רעיון איך אוכל באקסל להציג את השמות של המאזינים.
או בקיצור:
יש לי טבלה עם שמות ומ.ז. ועוד טבלה עם מ.ז. ונתונים נוספים, ואני מעוניין לטעון את השם מטבלה א לתוך טבלה ב.תודה רבה
-
@יהודי-טוב אמר בלוג טריוויה בימות המשיח:
אך מופיע שם רק המספרים של הזיהוי ללא השמות.
יש למישהו רעיון איך אוכל באקסל להציג את השמות של המאזינים.
או בקיצור:
יש לי טבלה עם שמות ומ.ז. ועוד טבלה עם מ.ז. ונתונים נוספים, ואני מעוניין לטעון את השם מטבלה א לתוך טבלה ב.תודה רבה
באקסס לייבא נתונים של שני הטבלאות> לעשות שאילתה>להוסיף את שני הטבלאות>לקשר בין הטלפון לטלפון (למתוח קו בינהם
-
@יהודי-טוב
אתה למעשה צריך לשלב שתי פונקציות
MATCHו- INDEXגליון 1: IDN
גליון 2: Dataהסבר לנוסחא בתא C2:
הפונקצייה MATCH מחזירה את מספר השורה של הערך המבוקש A2 בטבלה השנייה
הפונקציה INDEX שולפת ערך מהעמודה A2:A8 לפי מספר השורה שמתקבל מ-MATCH -
אוכל לתת לך (בתשלום) ממשק לניתוח הנתונים לפי שלוחות ותאריכים + סיכום ידידותי ונח
במייל 4244046@gmail.com -
@OdedDvir
זה מופיע כך באתרlist_all_information-231-hebrew_today-1/1/2/3/2/57800805-Questions=7 list_all_information-036-hebrew_today-1/1/2/3/2/57800805-Questions=7 list_all_information-463-hebrew_today-1/1/2/3/2/57800805-Questions=7 list_all_information-733-hebrew_today-1/1/2/3/2/57800805-Questions=7 list_all_information-409-hebrew_today-1/1/2/3/2/57800805-Questions=7 list_all_information-697-hebrew_today-1/1/2/3/2/57800805-Questions=7
יש אפשרות להדביק את זה באקסל ושיחלק לעמודות (לפי ה-).
(הדגשתי להדביק מכיוון שאני יודע שיש אפשרות להדביק בקובץ טקסט וליבא, אך אני שואל על הדבקה ישירה)תודה רבה
-
@יהודי-טוב כן תדביק
ואז תבחר טקטס לעמודות
תבחר כמפריד את - -
@OdedDvir אמר בלוג טריוויה בימות המשיח:
@יהודי-טוב
לא הבנתי את ההודעה למעלה. האם אתה שואל שאלה, או אומר שאפשר להדביק?@OdedDvir שאלתי
@A0533057932 תודה רבה -
@אוריי אמר בלוג טריוויה בימות המשיח:
אני לא מבין אותך למה להשתמש בשילוב נוסחאות הזו של MATCHו- INDEX אם אפשר להשתמש בנוסחה פשוטה מאד של VLOOKUP ??
פשוט בגלל שלפונקציה VLOOKUP יש דרישה מקדימה שהנתונים יהיו תחילה ממויינים בסדר עולה, מה שדורש עוד עבודה לאחר הדבקת הנתונים (למיין את הרשימה לפי מספרי ת.ז.)
אכן, אפשר להשתמש בפונקציה המשופרת התאומה XLOOKUP שבה אין את הדרישה הזו, אבל גם בה עדיין יש איזה תנאי מעצבן שהעמודה שבה הערך המבוקש תהיה משמאל לעמודת החיפוש וזה לא כך בדוגמא שלמעלה, בה הערך המבוקש (שם) נמצא בצד ימין של עמודת החיפוש (תעודת זהות), וכדי שהיא תעבוד צריך לרשום את תעודות הזהות בעמודה A ואת השמות בעמודה B.
בקיצור, כדי לפתור את הבעיה במצב הקיים למעלה מבלי למיין או לשנות סדר עמודות - העדפתי את הדרך הזו. -
@OdedDvir אמר בלוג טריוויה בימות המשיח:
פשוט בגלל שלפונקציה VLOOKUP יש דרישה מקדימה שהנתונים יהיו תחילה ממויינים בסדר עולה, מה שדורש עוד עבודה לאחר הדבקת הנתונים (למיין את הרשימה לפי מספרי ת.ז.)
לא נכון למיטב ידיעתי אין שום צורך למיין תבדקו שוב עובד בכל מצב
המצב היחיד שהנוסחה הזו תחזיר שגיאות הוא רק היכן שיש כפולות בת.ז אבל אם אין כפולות סה''כ מחליפים את העמודות זה לא מסובך בכלל (תמיד אפשר להחזיר)..