-
נתקלתי בפורום נטפרי בדיון הזה - "וויפרי ללינוקס - שוב", מה שהחזיר אותי לרעיון שאני מהפך בו כבר תקופה ארוכה.
מאז הקמתה של נטפרי לפני כ5 שנים אני מביט בהשתאות ביצירה של מיודעינו ר' @magicode (מייסד נטפרי), וביתרון הגדול שלה על פני השירותים המתחרים.
היכולת המופלאה מצד אחד לספק (כמעט) את כל מה שנצרך באינטרנט מחד, ומאידך, להותיר את האינטרנט 'משעמם', ככלי עבודה נטו, כמעט ללא הפן הבידורי.עלה בדעתי רעיון ליצור הפצת לינוקס לנזקקים למחשב ביתי - ללא הפן הבידורי שכלול בו. שירותי הרשת יתבססו כמובן, אך ורק על נטפרי כבר ברמת ה Service,
מנהל החבילות יעבור התאמה כך שיתקין רק חבילות מאושרות, (אולי ע"י בדיקת Hash?) ועוד שלל התאמות שיכולות להפוך את זה למערכת שתספק פרודוקטיביות מלאה,
לצד יכולת להימנע לחלוטין מהצד הבידורי, מה שישמור אל המחשב ככלי עבודה נטו.לצד היתרונות הרוחניים ישנם גם יתרונות נוספים, קודם כל בשונה מווינדוס - זה חינם,
וכן לינוקס היא מערכת קלת משקל, מה שאומר שלא כל אברך שצריך להקליד בוורד ולשלוח מייל,
יצטרך לקנות מחשב בלכל הפחות 1500 ש"ח, זה ירוץ חלק גם על מחשב לוח יחיד ב40$ דוגמת Raspberry Pi.חשוב לי להדגיש, למי שזה לא היה מספיק ברור לו כבר, אני לא בה לכאן עם רעיון ומכריז שזה מסוגל לתקן את העולם... ואוי לכם אם לא תכירו בזה...
זה רק רעיון שצץ לי בראש, והרי הוא לשיפוטכם – על קצה המזלג.
עוד משהו - אני יוצא מנקודת הנחה שיצירת הפצת לינוקס זאת לא משימה קשה מדי. -
-
קישור לפורום נטפרי, פתחתי גם שם.
http://forum.netfree.link/topic/6830/נטפרי-ללינוקס-אולי-ניצור-הפצת-לינוקס-כשרה -
@חינמי
החסרון המרכזי בלינוקס לאברכים וכו'
זה ההעדר בתוכנות כמו וורד ואקסל
יש תחליפים בקוד פתוח אבל זה לא מגרד את וורד
וכן אל תשכח שלא יהיה לך את התוכנות אוצר החכמה,שו"ת בר אילן,אוצרות התורה,פוטושופ
וכנראה עוד כמה תוכנות של סאונד וכו'
אני משתמש ביום יום בלינוקס, רק בגלל הטרמינל (אין לי ממשק גרפי בכלל)
אבל אני עדיין משאיר את הווידוס על המחשב
כי אני מידי פעם צריך להתשמש בתוכנה שמושם מה המפיץ שלה לא חושב שיש לו לקוחות בלינוקס -