תרופה לקרונה או עוד משועמם?
-
@מעמד אמר בתרופה לקרונה או עוד משועמם?:
@יהודי-פשוט האתר הזה אמין ?
המלצה של לא להעביר לא אומר שהוא בדק וזה שקרי. אלא כשמו כן הוא - המלצה לא להעביר מכיון שהסיכוי לנזק יותר מהסיכוי לתועלת לפי שיקול דעתו של בעל האתר יודע-הכל.
-
@מעמד אמר בתרופה לקרונה או עוד משועמם?:
@יהודי-פשוט לא נראה לי
כי הוא כותב שם על הבר שנפטר שלא להעביר
ובאמת הוא נפטר !
וזה לא ממש שמועהאתה לא קראת נכון את ההודעה
ההמלצה שם לא להעביר על הודעה רכילותית סביב מותו של הרב הבר ולא על מותו -
@שוהם307 אמר בתרופה לקרונה או עוד משועמם?:
לכל המבינים, אני יש לי שאלת תם.
מה תעשו במידה ויתברר שזה כן נכון? ובגלל אי אלו מריבות קטנוניות בין רופאים ופוליטיקה מלוכלכת לא מוציאים את התרופה הזאת לציבור, אני לא מדבר על הלבונה ספציפית, אלא באופן כללי, מי אומר זה 100% לא נכון, אולי כן?המושג של מחלות ורופאים לא נולד עכשיו. גם לא פוליטיקה ומריבות.
ויש הרבה מחלות, אבל יש גם הרבה שרלטנים שמפיצים כל מיני פתרונות פלא, הרבה מהם כדי להשיג כסף.אז איך יודעים איך לצעוד?
בגדול, כשיש למישהו תרופה למחלה, אז אין נפ"מ מה הכובע שלו. אם זה טוב זה ירוץ, כיון שתמיד יהיה את הגורם העסקי שישקיע כדי לפתח/להפיץ את הבשורה ולהרויח את הקופון שלו (למעט מקרים מסויימים בו יש אינטרס כלכלי-עסקי לדחוק את תרופת הפלא).אבל איך יודעים מה באמת נחשב תרופה? איך המערכת המדעית - רפואית בוחנת את זה? התשובה היא "מחקר".
כשאני מכיר X אנשים שנרפאו, אני לא תמיד יודע מה הרקע הרפואי שלהם, לעומת אחרים. גם כשמישהו (שכותב באתר שלו שלתרופה X יש הצלחה של 100%) אני לא יודע את מי הוא כלל ב'מחקר שלו'. אולי הוא כלל רק אנשים בריאים?
במחקר מסווגים אנשים עם מאפיינים קליניים דומים, ואותם מחלקים ל2 קבוצות, לראשונה נותנים את התרופה, ולשניה נותנים פלצבו. ואז בודקים את מידת ההבדל שביניהם.יש אתרים רפואיים בעולם שמפורסמים שם מחקרים, כמו https://clinicaltrials.gov/
נ.ב. וגם במחקרים, יש מדינות ויש מדינות. מחקר שנעשה בארה"ב, לדוגמא, נחשב יותר ממחקר שנעשה באירופה (בהרבה מהמדינות שם).
אבל סתם מיילים? מאן דכר שמיה. -
https://www.prog.co.il/threads/הלבונה-עוזרת-מאד-לחולי-קורונה-מצווה-לפרסם.542320/page-3#post-7592218
דיברו עם אבי בן ישראל, הוא מאמת את הסיפור, ובגלל זה גם הוא מתחיל למכור אבל במחיר של מעל 20 ש"ח....
כך שמי שקונה עדיף שילך למקור ב10 ש"ח -
@יעקב-ישראל אמר בתרופה לקרונה או עוד משועמם?:
@מעמד זה לא מספיק ????
אם כבר מצטטים מפרוג
לתשומת לב שם האשכול ננעל.... -
פה גם כתבו על זה:
http://kore.co.il/viewArticle/63126
הלואי ובאמת זה תרופה לקורונה
ימים יגידו ... -
קיבלתי עכשיו מחבר טוב שלי את ההודעה הבאה (הכותב זה הוא עצמו, לא הועבר ממישהו אחר):
תכשיר הלבונה.
מצווה גדולה לכל מי שיכול להפיץ מכתב זה.
לצערנו כמה נוכלים מנסים לעשות קצת כסף על חשבון אנשים מסכנים החולים בקורונה , ומפרסמים שיש איזה תרופת פלא הנקראת בשם לבונה ,
ובד בבד משווקים את זה במחיר מופקע בייחס למחירו האמיתי,לאמיתות של דבר גם אני חשבתי בהתחלה שזה משהו אמיתי ובשונה מהרבה אנשים התקשרתי לכל המספרים שהופיעו בפוסט בפייסבוק ולמעט מספר אחד כולם היו לא זמינים או שלא עונים לקו(וניסיתי מספר פעמים)
אומנם המספר שכן נענה לשיחה ושמע מה רצוני(בעניין הלבונה)
פרץ בבכי סוער שלקח לו כמה דקות להרגע,
והתחיל לספר לי שהוא ואישתו חולים קורנה וכבר שלושה ימים הוא מקבל מבול של שיחות שלא נותן לא שניה אחת פנויה ביום וזאת בעוד שהוא חייב את הפלאפון זמין בכדי לתקשר עם בני משפחתו,
וכאשר שאלתי אותו(ברוב חוצפתי) האם למעשה זה נכון שהלבונה אכן מועילה במשהו,
הוא ענה לי כמו כל יהודי טוב , שאם זה באמת היה עוזר לא היה אכפת לו לעשות מהבוקר עד בערב לטובת הכלל, אבל זה קישקוש אחד גדול שהוא ואישתו ניסו מספר פעמים ועדיין הם חיוביים לקרונה, וגם עוד הרבה אנשים שהוא מכיר שחולים בקורנה..אז אנא ממכם יהודים יקרים באו נפיץ מכתב זה כדי לעזור למסכנים הללו אשר סובלים מספיק מחולי הקורונה ולא צריכים עוד מטרד של טלפונים בלתי פוסקים.
ועוד בשביל לא לתת יד לנוכלים אשר תאוות הבצע גוברת על המוסריות שלהם
-
האשכול כולו עבירה על החוק, אבל אף אחד לא גילה את אוזני.
בלי קשר אם זה נכון או לא, גם אם המצווה הכי חשובה לדעתכם זה להפיץ איזה בשורה מצילת חיים, אין רשות לעשות את זה בפלטפורמה הזו גם לא בדרל של דיון וכדומה. מבחינתי כל מה שהגיע במייל בחזקת שטויות עד שיוודע לי על מקרה אחד בהיסטוריה של משהו טוב שהגיע לעולם במייל מתגלגל.