אקסס | פרמטרים להדפסת דו"ח
-
יש לי דו"ח באקסס שמדפיס נתונים מטבלה א, בפתיחת הדו"ח, הוא מבקש מס' פרמטרים, כמו כותרת, שם המדפיס, והגדרה של נתונים שייכללו בדו"ח, (לדוג' בטבלה א' יש עמודה "מעמד" שמכילה את הערך "כהן, לוי, ישראל" והפרמטר מוגדר שידפיס לפי ההזנה, כהן או לוי...).
כעת יש לי שני משימות, (חוץ מהפיכת אקסס לתוכנה רגילה, שזה לפרויקט אחר..)
הראשונה, אני רוצה שבמקום להזין כל פעם את הפרמטרים, אני יצור טבלה נוספת, טבלה ב' נקרא לה, ובה אני יזין את כל הפרמטרים, וכשאני פותח דו"ח הוא ידע לקחת את הפרמטרים מהטבלה ב', ולפיהם לפעול.
המשימה השנייה, שבמקום שאני יצטרך להפעיל את הדו"ח 3 פעמים, (וכמובן זה כבר אחרי שהוא לוקח אוטומטית את נתוני הפרמטר מטבלה ב) בשביל כהן, לוי וישראל, אני פשוט ילחץ על כפתור בטופס, ואוטומטית הוא יעבור על כל הרשומות שבטבלה ב' וידפיס לפי כל רשומה בטבלה ב' את הדו"ח של טבלה א'.
אשמח לעזרה, תודה רבה!
-
טוב, אז המשימה הראשונה הושלמה תודות לעזרתו של @ליבל
עכשיו, נשארה לי המשימה השניה, שהיא נראית לי הרבה יותר מסובכת...
@אביי אמר באקסס | פרמטרים להדפסת דו"ח:
המשימה השנייה, שבמקום שאני יצטרך להפעיל את הדו"ח 3 פעמים, (וכמובן זה כבר אחרי שהוא לוקח אוטומטית את נתוני הפרמטר מטבלה ב) בשביל כהן, לוי וישראל, אני פשוט ילחץ על כפתור בטופס, ואוטומטית הוא יעבור על כל הרשומות שבטבלה ב' וידפיס לפי כל רשומה בטבלה ב' את הדו"ח של טבלה א'.
-
טוב, אז המשימה הראשונה הושלמה תודות לעזרתו של @ליבל
עכשיו, נשארה לי המשימה השניה, שהיא נראית לי הרבה יותר מסובכת...
אתה מתכוין שיהיה לך דף פירוט לכל קבוצה ?
-
@ליבל נכון עזרת לי לעשות שכשאני מפעיל את הדו"ח אז אני מזין פרמטר אחד, והוא ממלא אוטומטית את שאר הפרמטרים?
עכשיו, נניח ויש לי 100 קבוצות שאני צריך להפיק בשבילם דו"ח, אז כרגע אני צריך להפעיל את הדו"ח לבחור את הקבוצה, וככה עד 100 פעמים , אז אני רוצה שאני לוחץ על כפתור בטופס, והוא רץ ומפעיל את הדו"ח מזין לתוכו את הפרמטר שבשורה הראשונה שבטבלת הקבוצות, מדפיס את הדו"ח ועובר לשורה השניה וכן הלאה עד סוף הטבלה...