regular expression in rails
-
בס"ד
אני מקוה שהגעתי למקום הנכון לשאול בשפת רובי או ריילס (ROR)
(ואולי זו בכלל שאלה כללית ברגולר אקספריישן :?: )
אני משתמש בג'ם (שזה סוג של פלאגין) להעלאת קבצים בריילס שנקרא carrierwave והוא לא תומך בשמות קבצים בעברית אבל מעניק את האפשרות לבצע
סניטיזציה(בעצמי לא יודע מה אומרת המילה הזו) ע"י רגולר אקספריישן שבעצם יחליף את שם הקובץ מעברית ללטינית.
אם מישהו מכם נתקל או עשה משהו דומה אולי אפי' בשפה אחרת אני אשמח לעזרה
תודה רבה מראש
פורסם במקור בפורום CODE613 ב21/10/2015 13:52 (+03:00)
-
מעניין שיש פה שמתכנתים ברובי.
אבל אני ינסה לענות. אם הבנתי נכון מדובר בהעלאת קובץ לשרת מרוחק.
בדרך ככל מקובל להעלות קבצים. ולתת להם את ה hash בשם שלהם. ואז במסד לרשום. id של העלאה. שם של קובץ ואז כנראה אפשר בעברית. וhash של הקובץ. אחרי זה שמורידים מורידים לפי ה ID.
ככה אי אפשר להעלות קבצי הרצה וכל מיני דברים מסוכנים לשרת. וגם זה עוזר להתמודד עם כפליות יכול להיות שני העלות וקובץ אחד.סניטיזציה זה בתירוגם טיהור.
נראה לי שזה אומר לעשות את הקובץ סטרילי בלי שום נזקים. ולכן הפיתרון שלי. פותר את כל הבעיות.
וגם בפורום הזה. שפועל על מערכת. phpBB העלאה עובדת בצורה כמו שתיארתי.פורסם במקור בפורום CODE613 ב21/10/2015 14:25 (+03:00)
-
תודה על התשובה
הבעיה היא בשמירה של הקובץ עם השם בעברית בשרת, מבחינת המסד יש לי שדה לשם האמיתי כולל עברית ושדה לשם שהשתנה ונה שיהיה בשרת שם הקובץ בפועל.
הג'ם הזה בודק את התוכן של הקובץ ולא מאפשר מה שלא מוגדר גם אם תשנה את הסיומת וכדו'
הם נותנים אפשרות לעשות סניטיזציה(לדרוס מתודה מובנית שלהם) לקבצים עם שמות לא בלטינית ע"י החלפה ברגולר אקספריישןפורסם במקור בפורום CODE613 ב21/10/2015 14:45 (+03:00)