-
אולי מפה תבוא היוזמה!!
להקים מאגר חרדי של ספרים תורניים בלבד שכל אחד יוכל לערוך ולתרום. וכן שיהיה אפשר לערוך בו חיפוש כמו בפרויקט השו"ת
אני אישית לא יודע [מספיק] תכנות על מנת להקים כזה דבר. אבל בהחלט אוכל לתרום מזמני בהעלאת ספרים ועריכתם.קיימים מספר מאגרים תורניים חינמיים אך לכולם יש חסרונות מהותיים
ספריה- מאגר עם הרבה ספרים אך יש הרבה ערבוב של קודש וחול בשילוב 'עמרצות' אמריקנית
על התורה- לקוח ברובו מאתר ספריה עם אותם בעיות פחות או יותר [בנטפרי פתוח רק קישורים ישירים]
תורת אמת- מאגר תורני חרדי לגמרי (אתר ותוכנה להורדה) אבל עם מעט ספרים יחסית ומתעדכן ע"י בעלי האתר בלבד
אוצר הספרים היהודי השיתופי-מאגר תורני וחרדי לגמרי אך מותר רק לשימוש פרטי וכל הטקסטים שייכים לבעלי האתר בלבד
ויש כמובן את ויקיטקסט עם החסרונות שלו
בקיצור אין מאגר ספרים חינמי נורמלי של נטו ספרי קודש משלנו ומי שיצטרף ליוזמה כזו יבורך -
@ב-ל
א. יש עלות של אחזקת אתר כזה
מאיפה אתה מתכנן לממן את זה?
ב. לגבי אוצר הספרם היהודי נראה שיש להם סיבה טובה למה זה שייך לבעלי האתר
הנה ציטוט מתנאי השימושכדי לאפשר שיתוף פעולה ותרומת טקסטים משמעותית בידי מכונים וחברות הוצאה לאור שפרנסתם תלויה בטקסטים אלו, יהיו הזכויות של כל הטקסטים שיועלו באתר שמורות לאתר אוצר הספרים היהודי השיתופי (שידאג לשמור על זכויות המכונים ובעלי הזכויות לפי הסכמים מולם) אך נר לרגליו של המיזם יהיו דברי חז"ל (נדרים לז.) מה אני בחינם, אף אתם בחינם! לכן משוחררים כל הטקסטים שבאתר לשימוש חופשי אישי ולא מסחרי. חלק מהטקסטים הראשוניים, הלא-מוגהים והלא-מוערים מיובאים לאתר זה ממקורות שבהם הרישיון נדיב יותר ומאפשר שימוש לא-מוגבל בתכנים גם למטרות מסחריות, במקרה כזה נציין בדף שגרסתו הראשונה זמינה בנחלת הכלל - רשות הציבור, ושאפשר לעשות בגרסה ראשונה זו שימוש חופשי. את הזכויות המלאות לתוספות שנוספו לטקסטים אלו במסגרת האתר, שומר האתר לעצמו, כדי לאפשר לעצמו מרחב תמרון בעתיד, כמו הנגשת הטקסטים לשימוש חופשי לחלוטין, אם נחליט שהשעה כשרה לכך.
לפי מה שאני מבין זה אומר שגם אם תקים מאגר לבד תתקע באותו נקודה.
-
@nigun
א. לגבי העלות אכסון ודומיין אני לא חושב שזה משמעותי ובטוח שיהיו שיהנו מזה שיסכימו לתרום כמה שקלים בשביל זה
ב. לגבי אוצר הספרים עדיין אני חושב שניתן לקבץ הרבה טקסטים חינמיים לגמרי.[וניתן גם לעודד את אלו שנהנים משם לתרום מידי פעם כמה שורות טקסט חדשות] -
@A0533057932
תסתכל בספריה תראה כמה טקסטים יש. והם כולם משוחררים לשימוש ציבורי -
@A0533057932 אמר במי מתנדב להקים מאגר תורני חרדי חינמי ראוי לשמו ??:
@ב-ל להקים מאגר בשביל הספרים בספריה זה מיותר ואם יש לך טקסטים שאין בתורת אמת אני מאמין שאתה יכול ליצור איתם קשר והם יוסיפו נראה לי גם שבשמחה
הם לא מוסיפים כזה מהר. כל טקסט שאין להם מידע ספציפי עליו מאיפה ספריה השיגו את זה הם לא מוסיפים והם גם לא ממהרים לברר.. (ניסיתי לשכנע אותם שהרשב"א שספריה אומרים שקנו ממכון אורייתא אכן נקנה מהם..)
נ. ב. כמה מתוך מה שיש בספריה אין בתורת אמת?
המון המון המון . תפתח ותראה
-
בעזה"י זה רעיון מצוין ושיהיה בהצלחה בעזרת השם יתברך.
מכל מקום נראה לי להציע, שעדיף אולי להתדבר עם "תורת אמת" שירחיבו את האתר, במקום לפתוח משהו חדש. -
@ב-ל אם כבר אז חשבתי פעם על רעיון, ב"ה יש בימינו כ"כ הרבה ספרים חדשים בכל רחבי התורה, שלא לדבר על קונטרסים וחוברות וכדו', אך במרבית הפעמים מלבד קרובי המחבר או הקשורים בהוצאה, אין לאדם פשוט המתעניין בנושא שבו עוסק הספר אפשרות לדעת שבספר xyz בעמוד פלוני דיבר על זה האברך החשוב הנ"ל.
לכן חשבתי על רעיון שחוץ מהתמקדות בצורת הדף, שכל הספרים והקונטרסים האלו יהיו מועלים לאתר ברשת בצורה טקסטואלית וישולב באתר ההוא מנוע חיפוש גוגל (או כדוגמת גוגל) שידע למצוא קשר בין נושאים לא רק לפי תגיות חיפוש אלא גם לפי מילים קשורות וכו'.
העלאת התוכן לאתר תוכל להתבצע על ידי יצירת מודעות לנושא ופרסום כתובת אימייל שכל מו"ל או ישיבה או אברך שחיבר ספר ידע שכמו שהוא צריך להדפיס ולהפיץ את הספר בחנויות ובבתי הכנסיות, הוא צריך גם לשלוח קובץ PDF וקובץ טקסט של הספר למייל ההוא.בהערת אגב, באוצר הספרים היהודי השיתופי, מצאתי פלטפורמה די תואמת רק ללא החיפוש המדובר שהוא ליבת הרעיון.