-
@dovid אמר במתכנת עצמאי כ4 שעות ביום - אפשר להתפרנס מזה?:
התשובה היחידה הנכונה והעניינית היא זו של @משחזר-מידע שמחק אותה בהמשך.
מה היה התשובה?
-
התשובה היחידה הנכונה והעניינית היא זו של @משחזר-מידע שמחק אותה בהמשך.
@רחמים אמר במתכנת עצמאי כ4 שעות ביום - אפשר להתפרנס מזה?:
ההודעה הזו לדעתי היא נטו פרסומת מתוחכמת לבלוג עם המון אפילייט עלוב שלא יכסה בחיים את הכסף שהושקע בשביל להבין בכלל מהו.
אולי הוא התכוון לצטט את ההודעות האחרונות שלו בשרשור
כשהוא מרמז עד כמה הוא תקוע באמת, כי הוא לא יכול ללמוד טכנולוגיות חדשות -
@WWW אמר במתכנת עצמאי כ4 שעות ביום - אפשר להתפרנס מזה?:
מה היה התשובה?
ציין להגמ' בנידה "מה יעשה אדם ויתעשר אמר להן ירבה בסחורה וישא ויתן באמונה אמרו לו הרבה עשו כן ולא הועילו אלא יבקש רחמים ממי שהעושר שלו שנאמר לי הכסף ולי הזהב"
אגב הוא לא הביא את המשך הגמ' "מאי קמ"ל דהא בלא הא לא סגי"
אבל זה לא הנושא כאן וברור שזה הכל משמים -
עדכון:
ב"ה התקדמתי בינתיים. ואני יודע די טוב JavaScript ואף בניתי לעצמי כל מיני דברים קטנים בשביל התרגול.
כמובן יש הרבה מה להשתפשף ולדעת יותר ויותר לעומק. אך את הבסיס אני יודע.
למדתי ע"י ספרו המצויין של רן בר זיק וגם נעזרתי רבות באתר w3schools.comהשאלה היא מה הלאה ??
מה להמשיך?
ללמוד ריאקט? nodejs?
אני לא מחפש להיות מתכנת על שבקי בכל השפות וכו',
אני מעונין תכלס' להתפרנס מזה ע"י עבודה כעצמאי /פרינלס בכמה שעות ליום
אשמח מאוד לעזרה והכוונה ממכם -
@yossiz אמר במתכנת עצמאי כ4 שעות ביום - אפשר להתפרנס מזה?:
@chagold אמר במתכנת עצמאי כ4 שעות ביום - אפשר להתפרנס מזה?:
אנגולר (כולם)
אל תכלול אותי
ודעתך...?
-
@ב-ל מה עם צד שרת, נגעת בזה?
זה חשוב להשקיע גם בצד שרת וגם בצד לקוח? כי כאמור לעיל אני לא מעוניין להתפזר מידי אבל מאידך חשוב לי המקצועיות
השיקול נגד ריאקט זה עניין של טעם.
זה רק עניין של טעם? כי יש לי ספר מפורט בעברית של רן בר זיק על ריאקט והאנגלית שלי לא משהו
-
@chagold יש לך דעה שvue יותר טובה, או שרק בפועל אתה כבר "תקוע" איתה?
השיקול נגד vue הוא די פשוט, קהילה הרבה יותר קטנה.2 הבהרות:
- תקוע בVUE,.לא מאונס, אלא מרצון.
- לא מכיר את אנגולר או ריאקט, אז הדעה שלי היא ברי גרוע בVUE ושמא גרוע באחרים.
-
@ב-ל דבר ראשון אם לא אצה לך הדרך לקבל עבודות מחר או מחרתיים, לדעתי אל תרוץ לפריימוורק צד לקוח, תבנה איזה פרוייקט בJS טהור, אולי עם עזרה מ JQUERY, זה רק יעזור לך להבין יותר לעומק מהם הפריימוורקים ומה מטרתם.
דבר שני, אין תשובה חד משמעית איזה פרימוורק עדיף, וזו ההנחה החד משמעית היחידה בתחום. הכל טוב והכל עובד ואפשר לעשות הכל בכולם. כל השאר ענין של טעם ושל העדפות מקומיות.
יתכן שבשלב הזה כדי שתחליט מה ללמוד אתה צריך לחשוב איך אתה הולך ללמוד את זה, חוברת של רן בר זיק זה נפלא אבל צריך גם סביבה תומכת, אם אתה כבר מסתדר לבד עם גוגל ויודע למצוא תשובות לבעיות אז אתה משוחרר לנפשך, אבל מסתמא עדיין צריך מקום שתוכל לשאול שאלות ספציפיות ולקבל הבהרות. אם תרצה לעשות את זה כאן בפורום, תתקשה לקבל תשובות על ריאקט, יהיה לך יותר קל לקבל תשובות באנגולר על שלל הגירסאות שלו, ואולי גם על VUE (לא מכיר ולא יודע מה המצב כאן). אם יש לך פורומים אחרים או חברים שיוכלו לענות לך אז תוכל לבחור גם בפריימוורקים אחרים. -
@dovid אני חושב שזה קצת לא הוגן להמליץ על angularjs בשנת תש"פ. היא טכנולוגיה מיושנת, מסובכת ומאוד opinionated, היא היוותה בשורה עצומה בשעת יצירתה, אבל מאז עברו הרבה שנים, וקמו פריימוורקים שהשכילו ללמוד מהטעויות של angularjs. מי שילמד היום angularjs ישקיע בו הרבה יותר ממה שצריך להשקיע ללמוד vue למשל, כי היא יותר מסובכת וכוללנית, והוא תמיד יחיה עם הרגשת החמצה שהוא משתמש במשהו ישן עם פחות יכולות וכו'.
אני למדתי angularjs (ואני משתמש בו מזה כ-3 חודשים), ו... זה לא היה קל... אני עדיין לא שולט בכל נבכי הפריימוורק.
לעומת vue שנראה לי שאפשר אחרי זמן סביר לשלוט עליו -
@ב-ל אמר במתכנת עצמאי כ4 שעות ביום - אפשר להתפרנס מזה?:
לעזרה
אתר שסייע לי רבות בתרגול JS טהור (מתאים לתרגול בכל השפות ה'טהורות')
https://www.codewars.com/ -
@yossiz אני חולק, אני ממליץ בכל פה על angularjs,
לא כמערכת פיתוח אפליקציות צד לקוח גדולות, אלא כספריה (jQuery like) הכי קלה להשגת רוב גדול של כל מה שצריך בצד לקוח דינמי.
בחסרונות על angularjs אתה מונה 1. מיושנת 2. מסובכת 3. opinionatedהחיסרון של מיושנת הוא יחסי, כלומר אתה עצמך מסביר שיש חדשים. שים לב שכשאני ממליץ על א' זה אומר שב' לא טוב לדעתי. שלילת החדשים מעמידה אותנו בפני מצב שיש רק את angularjs וממילא היא הכי חדשה...
למה אני שולל את החדשים? את המיינסטרים בגלל שהם מיועדים גם למערכות צד לקוח גדולות, והרבה מן האנרגיה והמורכבות שלהם לא נותנת כלום לפיתוח קטן. יש חדשים שאין להם את החיסרון הזה אבל יש להם חסרונות גדולים יותר, למשל קהילה קטנה או גישה סבוכה וכו'.החסרונות של 2 - הסיבוך ו 3 -הדעתני, זה מאוד סובייקטיבי.
הסיבוך - אם היית תלמיד שלי לא היית כותב ככה. שים לב שאתה יודע מן הסתם בangularjs יותר ממני למרות שאני משתמש בה הרבה יותר ממך (לפי הזמן). אתה ניסית להבין הרבה מעבר למה שעליו אני ממליץ ללמוד ולהשתמש - מין jQuery משוכלל ואלגנטי יותר.
הדעתני - זה מוסכם, אבל הסיבה שאתה כותב את זה חיסרון זה אישי לגמרי, ואני לא יודע כמה הזדמנויות היו לך כדי לשקול אם עדיף דעתני (יודעים כל דבר איך לעשות) לבין לא דעתני ("אני מוכן לעשות כל מה שתגיד אבל אין לי שום דרך להמליץ עליה") -
@yossiz נכון, אבל היא לא צריכה לגדול, היא עשתה את שלה (למעט התפתחויות כמו אבטחה וכו') וvue עדיין לא.
vue קיימים כבר שש שנים, סביר להניח שהם לא יתרוממו פתאום למשהו מהפכני.
תראה כמה גדולה הייתה angularjs ולאיפה שואפת vue.
https://insights.stackoverflow.com/trends?tags=vue.js%2Cangularjs -
https://insights.stackoverflow.com/trends?tags=vue.js%2Cangularjs
מישהו ציני יגיד לך שזה מכיון ש-VUE כל קל ו-angularjs כל כך קשה...
(אני לא אומר את זה...) -
@yossiz אמר במתכנת עצמאי כ4 שעות ביום - אפשר להתפרנס מזה?:
https://insights.stackoverflow.com/trends?tags=vue.js%2Cangularjs
מישהו ציני
(אני לא...)הלו
מפחיד כאן, אבל עכ"כ. -