הקמת אתר לפרילנסרים חרדים
-
למי שרוצה ניתן להוריד את כל המערכת, כדי לראות איך זה עובד וכו'
git clone http://koshercode.dev:5000/kc-site/.git
כמובן צריך להתקין hugo כדי להפעיל את זה
מבנה כללי
content
מכיל את כל הדפים של האתר בקבצי MD
config
מכיל את ההגדרות הכלליות של האתר
themes/academic
מכיל את התבנית של כל העיצוב HTML/CSS, קבצי תרגום, ועוד
בתוכו יש את:
i18n
קבצי תרגום לאתר
layouts
כל התבניות העיצוב HTML וכו' של האתר
כל התבניות כתובים בקבצי תבנית של GO
שזה HTML רגיל + משתנים, וכמה סוגי פקודות כמו לולאות,תנאים שנמצאים בתוך סוגריים מסולסלות
משהו כמו זה{{foo$}}
להרחבה ניתן לקרוא כאן
זה קצת מעצבן אולי ללמוד את הסינטקסט אבל לא נראה לי שזה כ"כ קשה -
@nigun בגדול, הרעיון מצויין ועל כך תבורך
לפי מה שהבנתי, כל מתכנת יוכר לפי כמות הקוד שתרם לפרוייקט. (ולפי זה המקצועיות שלו וכו) - אם זה לא מה שהתכוונת, אז תתעלם מהמשך הדברים.קח בחשבון כמה דברים.
- זמן. (תראה כמה זמן לקח לי להגיב כאן למרות שממש רציתי) למתכנתים בד"כ אין הרבה זמן פנוי - מצד שני, אם חשוב לו להתפרסם, אז שישקיע בזה.
- דיברת על פרילנסרים. יש פרילנסרים שלא כותבים הרבה קוד, ומצד שני יש לקוחות שירצו אותם. לדוגמא: מטמיעי וורדפרס, מעצבי אתרים ועוד. ועליהם גם צריך לחשוב איך הם יתרמו (זה לא שהם לא יכולים לתרום. כי הם יכולים לתרום עיצוב וכו. אבל קשה לכמת את התרומה שלהם)
- לא כל המתכנתים כותבים באותה פלטפורמה. זה חיסרון אולי אבל ייתרון מהצד השני.
איך הם יתרמו קוד אחיד?
מצד שני, כן צריך שיהיו מתכנתים אפילו בשפות וטכנולוגיות שעוברות מן העולם. כמו אקסס לדוגמא....
-
@clickone
קודם כל תודה רבה על התגובה
אני כל הזמן חושב האם הפרוייקט אפשרי בכלל, ואני צריך לשמוע עוד כיוונים מהסביבהלעצם השאלה שלך,
זה אכן מה שהתכוונתי,אבל בתיקון קטן
כל מתכנת יוכר על פי מה שיתרום לפרוייקט בקוד פתוח בכלל (גם אם הוא העלה קטע קוד ישן שלו לגיטהאב, והוא לא העלה אותו עד היום, כי הוא לא קיבל שום תמורה לזה שהוא תורם את זה לציבור)
וכן יוכל לקדם את עצמו ע"י כתיבת מדריכים בטכנולוגיות שאותם הוא מכיר,
בנוסף הוא יכול יקבל בונוס על תרומה לפרוייקט של האתר (כי אם לא, שום דבר לא יזוז),
ומי שכותב אקסס, יכול להעלות פרוייקטים באקסס לגיטהאב לרווחת הציבור, וזה יקדם אותו,
וכנ"ל בונה אתרים, יכול לכתוב מדריכים איך לבנות דברים בוורדפרס או להעלות תוספים שהוא בנה לגיטהאב. -
@nigun אמר בהקמת אתר לפרילנסרים חרדים:
ובקיצור תכתבו כל מה שנראה לכם בלי לשמור דברים בבטן
כך שאני ידע מה הכיווןאני אישית לא כ"כ בטוח שהרעיון נצרך, אבל נראה לי שהיישום שלו - לא בכיוון הנכון.
בעיקר כמו ש @clickone אמר שמתכנתים בד"כ הם עם עסוק..
וכן שכל אחד מתמחה ספציפית בשפות / פריימוורקים / תחומים שונים.
וכן שלבדוק לפי כמות קוד שאדם כותב - אינה בהכרח מעידה על מומחיותו של המתכנת, לפעמים דווקא הקיצור והיעילות מלמדת יותר על מקצועיותו -
שוב תודה לכל המגיבים
אני יודע שיש לי רעיונות הזויים לפעמים,לכן אני חייב לשמוע מאנשים "על הקרקע", מה הם חושבים.
אשמח לשמוע עוד תגובות, בעיקר את הביקורות.@avr416
לגבי הזמן הפנוי של המתכנתים, כתבתי כבר שלא חייבים לכתוב משהו ששייך לפרוייקט הנוכחי
אלא כל מדריך ו/או קוד שימושי המתכנת יעלה, יוסיף לו לדירוג
ואל תשכח שיש הרבה מתכנתים שאוהבים לתרום, גם בלי תמורה (עיין בכל התשובות שעונים כאן בפורום כל יום ע"י אנשים שמשלמים כדי להיות כאן חברים)
אמנם אין לי נוסחה איך לדרג את העבודות,וודאי שאי אפשר לדרג לפי כמות אותיות,
אלא לפי איכות, אבל זהקצת קשה להכניס לכללים
אבל זה לא נראה לי סיבה לרדת מכל הפרוייקט,
אלא בעיה נקודתית (קשה אומנם) שבעז"ה נמצא לו פתרון.אבל נראה לי שלא כולם הבינו את מטרת הפרוייקט,
אני ינסה לסכם את מה שאני רוצה לעשות ואני מקווה שזה יצא יותר ברור.כיום אני רואה בתחום המתכנתים העצמאיים כמה בעיות (יכול להיות שאני טועה, אתם מוזמנים לחלוק):
-
יש מתכנתים שיש להם תקופות יובש.
-
ולכן יש מתכנתים שלוקחים על עצמם עבודות שלא מתאימות להם, ושהם לא מעוניים בהם, רק בגלל שהם מחפשים לקוחות.
-
ולכן יש מצבים שיש מתכנת C, שמציעים לו לבנות אתר תדמית, והוא קופץ על המציאה,
אפילו שהוא לא יעשה את העבודה כמו שצריך,והוא סתם מתפזר על מידי הרבה תחומים, והוא בסוף לא מתמקצע בשום תחום. -
לקוח שמחפש מתכנת כיום (ולאו דווקא חרדי), צריך לצאת במסע צייד אחר מי שמתאים לו, ובדרך נתקל בהרבה אנשים מהקבוצה לעיל שטוענים שיכולים לעשות לו את העבודה כמו שצריך, אבל הם לא מתאימים (לפחות לא בתחום הזה).
-
לקוח סטנדרטי לא יודע איך מבקשים הצעת מחיר, ואיך מגדירים אפיון.
-
המתכנתים גם לא תמיד יודעים מה מנהג המדינה, ומה מקובל בשוק וכו', ועושים מה שנראה להם בהנחה שזה יפול בסוף על הלקוח התמים, אבל לפעמים זה דווקא נופל עליהם, והם מרגישים כ"כ מקופחים
-
כיום עדיין קשה לצעיר חרדי ללמוד תכנות לבד,
כיוון שאנגלית היא לא השפת אם שלו, והוא אומנם יודע קצת להסתדר עם אנגלית אבל לא בשביל להבין מושגים מופשטים וחדשים,
אמנם יש הרבה חומר בעברית, אבל עדיין יש הרבה מקום לעוד הרבה מדריכים בסיסיים,כי עם כל הכבוד לפורומים , לפעמים מדריך אחד חוסך שעות רבות של דיונים שחוזרים על עצמם בפורומים (למשל המדריך של שואף להקמת מרכזיה, לא נראה לי שאני הייתי קולט איך זה עובד בלי המדריך הנ"ל, כי אין שום מדריכים בעברית, וכל הפורומים (בכל השפות) מדברים לאנשים שיודעים את הבסיס). -
הסיבה לנ"ל זה פשוט כי המכתנתים המנוסים עם כל הרצון הטוב לא מוצאים זמן לחלוק את הידע שלהם או את הקוד שבמילא יושב להם במחשב, כי הם לא מקבלים לכך שום תמורה, אז הם מקסימום כותבים כמה פוסטים ואחר כך ממשיכים הלאה.
לכן במערכת המדוברת אני רוצה להביא פתרון לכל הבעיות הנ"ל
ע"י שכל מתכנת יתרום את מה שהוא יכול לציבור (בעיקר מדריכים, וגם קוד),
והדחף לזה יהיה הקידום הישיר האישי שלו,
וכן יהיה באתר מדריכים ללקוחות, ולמתכנתים איך יוצרים חוזה, אפיון, וכו'
הלקוחות (בעז"ה) יבינו איך הם אמורים לחפש מתכנת וימצאו את המתכנת המתאים לפי הדירוג באתר, שיהיה על פי התרומה שלו בתחום הספציפי,
גם המתכנים יפיקו מכך תועלת, כי הם ירוויחו פרסום ממוקד לתחום בו הם רוצים להתמקצע,
ולא רק פרסום באופן כללי של "אני מנתכנת", שכולל בתוכו הרבה תתי תחומים.אמנם יש כאן בעיה רצינית שעדיין אין לי פתרון סופי, והוא שבשבילך כל הפרויקט הזה צריך להשקיע הרבה מאוד שעות עבודה
בעיקר בדירוג המתכנתים לפי העבודה שלהם, שכאמור אי אפשר לדרג לפי כמות מילים, וכן אי אפשר להתבסס על דירוג גולשים,
והפתרון היחיד שאני חושב עליו כרגע זה לעבור על החומר ולדרג כראות עיני המנהלים, שגם אם נמצא כללי ברורים איך יעבוד הניקוד עדיין צריך בן אדם ולא מכונה,וכיוון שהפרוייקט אמור להיות חינמי (אם לא זה לא נראה לי יתפוס), אני צריך למצוא רווח מצד שלישי למשל פרסומות או משהו אחר.
אשמח לשמוע מהחברים הם אפשר להסתמך על פרסומות (יהיה פרסומות גם מהבלוג של האתר עם כל המדריכים, ואם יהיה חומר טוב זה אמור להביא עוד צפיות),
או שזה לא מספיק וצריך למצוא רעיון נוסף . -
-
-
@OdedDvir
ליתר דיוק תגובות "המתכנתים"
אי אפשר לדרג שם בלי שקיבלת דירוג,
הדירוג שם הוא אמיתי יחסית, כי מדובר שם על אתר עם עשרות אלפי גולשים
וגם אם תשלח את כל החברים שלך לדרג אותך זה באמת יעזור
(וגם יכול להיות שיש להם מערכות שמזהות משתמשים מזוייפים שנועדו רק בשביל קידום)
לעומת זאת כאן יש לנו מערכת קטנה שכל הצבעה משפיע באופן ישיר על הלקוחות בשונה מStackOverflow, ששם זה בעקיפין
כי גם אז אף חברה לא מקבלת עובד רק על פי הדירוג שלו, אלא רק לתת אינדיקציה. -
קצת נגוע, אז קחו בערבון מוגבל.
לענ"ד לא תמיד הידע והתרומה נותן את המענה הכי טוב ללקוח. כך שלכאורה דירוג של ידע יכול להטעות את הלקוח, שמושפע מאוד מדירוג.
@nigun כתב "מבקשים ממישהו תדמית...", זו אכן דוגמא , תדמית, זה לא רק ידע תכנותי, וסביבת קוד לפעמים זה הרבה מאוד ידע ויזואלי עיצוב ויצירתיות, וזה לא רק באתרי תדמית.
הרבה פעמים אפשר להוציא תוצאות טובות הרבה יותר מידע תכנותי. אולי למומחה יהיה יותר קל אולי יותר דרכים, אבל לא בהכרח שהתוצאה יותר נכונה וטובה ללקוח.
לכאורה הכי טוב זה לדרג על בסיס עבודות, שכל אחד יעלה את תיקי העבודות שלו. ובנוסף כשמעלים עבודה, מדרגים מה היא כוללת איזה תכונות, ללמוד איזה עומק של פיתוח יש בזה, אפשר להגדיר מראש רשימות ואז זה יהיה אחיד.
ומי שישפוט זה מראה עיני הלקוח. -
@אבי-203
אף פעם לא נגיע לרמה שהלקוח יוכל לסמוך על הדירוג בעיניים עצומות,
כיוון שיש כל כך הרבה פרמטרים, ודרישות שמשתנים בין לקוח ללקוח
אבל אני רוצה שיהיה כיוון כללי, שהלקוח לא יבזבז את זמנו בפניה לעשרות מתכנתים, שלא יכולים בכלל לספק את מבוקשו.
אפשר גם לדרג לפי תיק עבודות אבל לא צריך שהמערכת תדרג, אלא המתכנת יכול לספק ללקוח רשימה של אתרים שהוא בנה
אמנם באתרים שרוב העבודה שלהם זה העיצוב, קשה לדעת מתוך התיק עבודות כמה הוא באמת מקצועי בעיצוב וכמה הוא יודע להיכנס לראש שלא הלקוח של האתר שהוא בונה ולהתאים את האתר.
ובעולם של וורדפרס בעיקר, יש הרבה שסך הכל קלטו את הכיוון איך משחקים עם הממשק וכו',אבל לא יודעים יותר מזה,
אז למעשה דירוג חוש העיצוב של המתכנת זה דבר לא פשוט בכלל.
וכנראה שנצטרך לשים הודעה ברורה ללקוחות, שהמערכת מנסה לדרג רק את הידע הטכני של המתכנת,
ולא את היחסי אנוש שלו או כמה הוא יודע לחשוב מחוץ לקופסה וכדו',
ואת זה הלקוח יצטרך לבדוק לבד. -