הקמת אתר לפרילנסרים חרדים
-
בתקופה האחרונה התחיל להתגבש אצלי רעיון להקים אתר לפרילנסרים חרדים בסגנון של https://www.xplace.com
זה התחיל בעיקר מלקוח שאמר לי שהוא הרבה זמן חיפש מישהו שיפתח את המוצר שהוא רצה
והוא היה צריך לשוטט הרבה בין הפורומים, ולא מצא מישהו שאפילו התייחס למיילים שלו
עד שהוא מצא את המייל שלי באיזה פינה נידחת בפורום ימות המשיח, וככה הוא הגיע אלי
אחרי תקופה אותו לקוח התחיל ללמוד תכנות PHP, בשביל פיתוחים נוספים שלו בימות
והוא די התקדם לבד, ואפילו בנה מערכת מכירות נחמדה
אבל הוא טוען לי שהוא מסתבך עם מציאת לקוחות ,אמנם יש את התופעה של חבר מביא חבר
אבל זה לא קבוע ואפשר להתקע עם תקופה של יובש
למעשה הזדהתי איתו, כי גם אני חוותי תופעות דומות
ואני משער שבתחום בניית האתרים המצב הרבה יותר גרוע.אני חושב הפתרון אמור להיות אתר בסגנון xplace, אבל בשונה משם זה מיועד לציבור החרדי.
והמעלות הם:- אם יש למישהו עבודה למה שלא יפרנס מישהו חרדי.
- הרבה יותר נוח ללקוחות ולמתכנתים לעבוד מול מישהו משלנו
כששני הצדדים יודעים שאף אחד לא הגיע כאן לרמות ואם יהיה סכסוך תמיד יוכלו לשאול רב. - השפה שאנחנו מדברים היא שונה וקצת קשה לפעמים להסביר למתכנת החילוני מי הקהל יעד וכו'
- למתכנת חרדי יהיה הרבה קשיים ושאול הלכתיות בעבודה ללקוח חילוני
אז למעשה השאלה שלי איך לבנות כזה אתר שיתן את האינדיקציה הנכונה ללקוח המבולבל את מי הוא אמור לקחת?
איך מונעים ספאם? איך מנהלים משוב? וכו' וכו'
אמנם אפשר לבנות אתר מורכב כמו xplace, אבל זה השקעה גדולה ולא בטוח שזה שווה בשוק הקטן שלנו.
אני חושב יותר על כיוון של בלוג עם תגיות וחיפוש,
ושכל מתכנת יוכל לשלוח PR לגיטהאב עם הדף עם כל המידע על עצמו והתגיות המתאימות
(ולמען הסדר הטוב שם הדף יהיה כמו השם שלו בגיט האב כדי למנוע התחזויות וכד')
ואחרי כל אישור של המנהל, יהיה סנכרון אוטומטי עם האתר
(אולי יש כלי שעושה עבודה דומה בצורה יותר קלה , אני רק מחפש שלא ידרוש פיתוח מיוחד
ויקי זה גם אפשרות, אבל נראה לי שיש שם הרבה מגבלות, וזה ירגיש כמו להלחם מול הפלטפורמה)
לגבי משוב זה קצת יותר מסובך, כי קצת קשה לבדוק מי הוא לקוח אמיתי או שזה המפתח שכותב על עצמו שבחים
אולי אפשר לחייב את הלקוחות להשאיר מספר טלפון לאימות
ואז אמנם אין דרך לבדוק שהוא לקוח אמיתי, אבל זה יוריד את הספאם באופן ניכר.
עוד נקודה זה איך לסדר את התוצאות, למשל אם יש חמישים מפתחי וורדפרס, מי יופיע ראשון? לפי א ב? לפי דירוג?רנדומאלי?מה אתם אומרים על זה? האם זה יועיל למישהו? האם זה שווה את ההשקעה (אין כאן הרבה השקעה אבל בכל זאת)?
וכן אני לא רואה כאן הרבה הכנסות (אם בכלל) ,לפחות לא בשלב הראשון ,
ואני לא חושב להשקיע בפרסומות בתשלום בשביל לדוג את כל הלקוחות (את המתכנתים יותר קל להביא)
אז אחרי כל העבודה יהיה אתר נחמד אבל הלקוחות לא ידעו איך להגיע
האם יש אפשרות לפרסם כזה דבר בזול? -
רעיון מדהים
מישהו התקשר אלי לפני כמה ימים יש לו רעיון לפיתוח פליקציה לאנדרואיד והוא מחפש בנרות מישהו "משלנו" שמפתח באנדרואיד. הצעתי לו לכתוב פה ובפרוג, אבל כמו שאתה אומר אין מקום מסודר כזה.
אם תקים את זה, אפרסם שם ואשלם לך, ואני חושב שיהיה שווה להרבה פרילנסרים לשלם קצת על פרסום. גם אצלי יש יובש לאחרונה, ואני לא יודע איפה לפרסם את עצמי.. -
רעיון נהדר!
ברוב האתרים האלה, כמדומני הדירוג מתבצע על בסיס פעילות באתר, כלומר, אם לקוח ביקש עבודה, הוא מציין את מי הוא בחר, ואז בסוף העבודה הוא מעביר תשלום דרכם, (בשביל שיגבו את העמלה, וגם למנוע הונאות), ואז הלקוח עצמו יכול לדרג. זה מסבך מעט את הקלות לפברק פידבקים.אם יהיו כאן נותני שירות בזול ואמינים השוק החרדי יודע לפרסם את עצמו מפה לאוזן הכי טוב שבעולם, וגם... נטפרי אולי יפרגן פרסום בתוצאות החיפושים...
-
דווקא בשנה האחרונה הגיעו אלי כמה לקוחות חרדים מXPLACE.
כמו כן, למיטב זכרוני התשלום לא מועבר דרכם, (נראה לי שפעם זה היה ככה, אבל היום זה כבר לא עובד ככה). בכל מקרה, ברגע שאתה מתקשר עם הלקוח - אתה יכול לבחור באיזה אופן הוא ישלם לך ולאף אתר לא תוכל להיות שליטה על זה..
המחיר שלהם לחודש לא זול, אם כי ברגע שאתה מקבל פרוייקט זה מכסה לך את זה, ככה שאם זה יהיה אתר טוב שיביא לקוחות - בהחלט שווה לשלם עליו.
נראה לי גם, שהרבה מהאמינות של האתר - זה היכולת של הלקוחות להוסיף המלצות, ושההמלצות הללו לא פיקטיביות. למשל בXPLACE אתה יכול להזין פרטי לקוח שעשית לו פרוייקט גם לא דרך האתר שלהם, והם שולחים אליו מייל שימלא חו"ד, ואז מאשרים את זה. (זה לא משהו אוט' למיטב ידיעתי). כך שאתה צריך לקחת גם את זה בחשבון. -
@avr416
האם הם הגיעו אילך דווקא בגלל שאתה חרדי? איך הם ידעו את זה?
וכן מתי אתה מוסר את פרטי הלקוח לאתר? בתחילת העבודה? או בסוף?
כי אם זה בסוף? אין סיכוי לקבל חוות דעת שלילית , כי כל פעם שיתעורר מחלוקת המתכנת לא יעדכן את האתר שזה הלקוח שלו וללקוח אין איך להגיב.
וחוץ מזה למה לא לעשות את החוות דעת באופן אוטומטי?
ממה נפשך אם זה לקוח אמיתי? לא צריך לאמת ידנית, ואם זה חבר שליח שאני מציג אותו כאילו הוא לקוח? זה לא יעזור האימות הידני. -
נראה לי שהכי טוב יהיה ללכת על כיוון של קוד פתוח
זאת אומרת שכל האתר יהיה בגיטהאב
(עם רשיון מתאים כדי שאף אחד לא יגנוב את האתר יום אחד בקליק)
והדירוג של המתכנתים יהיה מורכב מכמה פרמטרים(לפי הסדר):- כמות הקוד שהוא תרם לפרוייקט
- הדירוג שלו בתחומים,פרוג,גיטהאב
- בהמשך אולי נפתח בלוג טכנולוגי שכל אחד יכתוב שם מדריכים בתחום שהוא מבין בו
והדירוג יעלה ככל שהפוסטים שלו יהיו יותר מועילים ומקצועיים.
ככל שיש למתכנת דירוג יותר גבוה, הוא יקודם בתוצאות החיפוש וכן יופיע לו בגדול הדירוג שלו
דירוג הלקוחות יהיה בצורה של תגובות לפוסט (כזכור אני רוצה לבנות את האתר בצורה של בלוג)
התגובות יסוננו במידה מסויימת,אבל בכל מקרה לא ישפיעו על הדירוג.המעלה בכל הנ"ל שהלקוחות ידעו שאם יש למתכנת דירוג טוב זה לא כי הוא שילם יותר אלא כי הוא באמת יותר מקצועי,
כי אני חושב שמתכנת שתורם לקוד פתוח, הוא יותר אמין, ולא אחד שמחפש לעשות קופה על חשבון הלקוח ולעשות קומבינות,
וכן לא יהיה שם אלפי מתכנתים כמו XPLACE, שמרוב עצים לא רואים את היער
(פעם פרסמתי שם פרוייקט של בניית אתר וקיבלתי עשרות פניות מאנשים שאין לי שום צל של מושג מתוך הפרופיל שלו האם הוא אמין או סתם קומבינטור)
ובסופו של יום כולנו נרוויח מזה שיהיה יותר קוד פתוח.החסרון בזה הוא המוטיבציה של מנהל הפרויקט כשהרווח יחיד הוא מקצת פרסומות
נראה לי שזה קצת קשה להחזיק לאורך זמן ולעבור על עשרות PR וכו'
האם יש לכם רעיון איך מנהל הפרויקט יכול להרוויח מזה מספיק, כדי ליצור מוטיבציה?
(ובעצם מה מחזיק את כל המנהלים פרויקטים בקוד פתוח)עוד בעיה שיכולה להיווצר בעתיד
שאם האתר יהיה מידי מוצלח (במיוחד אם יהיה בלוג טכנולוגי מוצלח שיעלה את האתר בתוצאות גוגל),
יתחילו להגיע מתכנתים חילונים, אמנם טובים שתורמים לקוד פתוח, אבל אז פספסנו את הרעיון שלשמו הוקם האתר.
האם יש דרך לסנן את המתכנתים ולבדוק את זהות או ליצור תקנון שמוציא אותם מהזירה באלגנטיות? -
@nigun אמר בהקמת אתר לפרילנסרים חרדים:
עוד בעיה שיכולה להיווצר בעתיד
שאם האתר יהיה מידי מוצלח (במיוחד אם יהיה בלוג טכנולוגי מוצלח שיעלה את האתר בתוצאות גוגל),
יתחילו להגיע מתכנתים חילונים, אמנם טובים שתורמים לקוד פתוח, אבל אז פספסנו את הרעיון שלשמו הוקם האתר.
האם יש דרך לסנן את המתכנתים ולבדוק את זהות או ליצור תקנון שמוציא אותם מהזירה באלגנטיות?תחומים הוא אתר מספיק מוצלח, ובכל זאת הוא שומר על אופי המגזר.
איך חילוני ר"ל יכול לפענח משפט "מה הנפק"מ בין גייסון לאובייקט"?
-
@גמליאל
למה שחילוני יתעניין בתחומים כשיש לו הרבה קבוצות ברשתות החברתיות שאמורים לספק לו את הידע שיש כאן
אבל מתכנת שמחפש לקוחות יקפוץ בשמחה על כל פלטפורמה שהיא (בוודאי כשזה בחינם)אולי אפשר לחייב כל מתכנת שיכתוב את המגזר שלו בפרופיל שלו (אולי גם החרדים יכתבו איזה מגזר הם ),
ואם הוא כותב שהוא חילוני/דתי, אין לי בעיה כל עוד שללקוח זה יהיה ברור (אולי מישהו רוצה דווקא חילונים כי הוא מדמיין שהם יותר טובים)
ואם מישהו נתפס כשהוא עובר על כללי האתר? הוא יוסר מיידית, וכך זה אמור לגרום למתכנתים החילונים לומר את האמת,
וכן המתכנת מתחייב שלא לספק מוצרים שנוגדים את רוח ההלכה,
אם אחרי כל זה בכל זאת מכנת חילוני יתעקש לפרסם את עצמו אין הרבה מה לעשות, אבל לא נראה לי שיהיו הרבה כאלו, כי זה לא כל כך נחמד לפרסם במקום שאתה לא אורח רצוי, והוא יקבל את הכיוון שהאתר נועד למצוא מתכנתים משלנו ובמילא אף אחד לא יתעניין בו. -
@שואף
ההקמה של המערכת הראשונית לא כ"כ מסובכת
ואני בונה על זה שהמתכנתים יתרמו לכל הפיתוחים הנוספים
הבעיה שלי זה המוטיבציה לאורך זמן
ועכשיו שאני מחפש איזה מודול עיסקי אני יכול לעשות מזה
כי אם זה רק בשביל תרומה לקהילה, אני יחזיק מעמד מקסימום להתחלה, אבל לא בשביל התחזוק. -
@aaron
כמובן שאנשים יתקוממו
ולכן נראה לי לוותר על השאלון
ולרק להדגיש שמטרת האתר היא חיבור בין לקוחות למתכנתים מאותו סביבה/סגנון חיים
בשביל לתת לשני הצדדים עבודה יותר נוחה
ובאמת לא אכפת לי שיחבר גם בין אתיופים לאתיופים ובין רוסים לרוסים רק שיהיה הפרדה ברורה לטובת כולם -
@ש-ב-ח
לא התכוונתי לכתוב את זה ככה באתר
רק לנסח משהו על כמה זה עוזר ללקוחות שהם עובדים עם מישהו עם אותו מנטאליותלמעשה אני חושב לבנות את האתר על פריימרוק של אתרים סטטיים במבנה של בלוג
וכל הנתונים ינוהלו בגיטהאב ואחרי כל שינוי אני ימשוך את זה לשרת
המעלה באתר סטטי זה שנראה לי שהרבה יותר קל לנהל כזה אתר בגיטהאב מאשר אתר וורדפרס למשל
סך הכל צריך קבצי MD עם הטקסט של כל דף
ועוד קבצי HTML בשביל התבניות של הדפים
וכל אחד יוכל לתרום בקלותך קוד לפרוייקט בלי להסתבך
החסרון הוא כמובן החלקים הדינמיים כמו הדירוג של המתכנתים,תגובות לפוסטים ועוד
בעיקרון נראה לי שיש שתי דרכים לנהל את החלק הדינמי- לבנות API שיכיל את כל הנתונים הדינמיים ולהציג אותם בדף עם JS
(החסרון בזה שזה יכול להכביד על הטעינה של הדף) - להריץ סקריפט שיעדכן את כל הנתונים הדינמיים בקבצי הMD ובעדכון הבא של האתר הכל יסנכרן (זה טוב לתגובות שבמילא צריכים לעבור אישור)
אני משער שיש מקומות שלא יהיה ברירה ונצטרך לוותר על פיצ'ר כזה או אחר (למשל סינון לפי מספר תגיות ביחד).
אבל אני חושב שזה שווה את הקלות פיתוח,ובמיוחד שאני בונה על תרומה של קוד מציבור המתכנתים שירצו להעלות את הדירוג שלהם
אבל אין לי ניסיון בכלל בבניית אתרים
אז אני אשמח לשמוע את החוות דעת של המומחים כאן, האם הגישה שלי נכונה או שפיספתי משהו?
- לבנות API שיכיל את כל הנתונים הדינמיים ולהציג אותם בדף עם JS