-
ידוע הענין של כתיבת מספר טלפון באקסל שכשכותבים בתא עם הגדרת עיצוב כללית האקסל מחסר את האפס משום שמבחינתו אין חשיבות במספר לספרה אפס,
-
העצה הרגילה לזה היא להגדיר את התא כטקסט וכך האקסל מלכתחילה לא מנסה לטפל בתוכן,
-
עצה נוספת ומקצועית יותר היא להגדיר לתא תבנית מותאמת אישית בסגנון הזה "00-0000000" או לפלאפון "000-0000000" וכך האקסל גם לא יוריד את האפס וגם יוסיף את הסימן שמקל על קריאת המספר להרבה משתמשים (ענין אינדבדואלי),
אך אליה וקוץ בה; מה יקרה במספרי הטלפון הארוכים יותר (077 וכו') כשיכתבו בתא המוגדר כטלפון בתבנית הנ"ל? הוא ישמיט שוב את האפס! לכן הפתרון הזה כהיום לוקה בחסר והפתרון הרווח הוא להגדיר כטקסט ושלום על ישראל, -
הפתרון שאני הצעתי בזמנו הוא לעשות בעיצוב כנ"ל (00-0000000) ולהגדיר עיצוב מותנה בהתבסס על הנוסחה הזו:
=FIND(7,A1,1)=2
שיעצב בתבנית "000-0000000", שזה אומר שאם הספרה השלישית במספר היא 7 העיצוב המותנה (שגובר על העיצוב הרגיל), הפתרון הזה עובד מצוין, (למקצועיים יותר: למה ההתניה שעשיתי היא בפונקציה מהתו השני? מסיבה פשוטה שאם אני אתחיל מהראשון האקסל לא ברור מי יגבור העיצוב הרגיל או המותנה ונקבע עובדה בשטח שהעיצוב הרגיל גובר)
אלא שכשאתה משתמש בזה בשימוש אישי לעצמך אין כל בעיה, הבעיה תתחיל כשתבנה מערכת עבור מישהו ואתה צריך שזה יעבוד לו על כל טלפון ופלאפון וכשנתנו נבואה לשוטים לא לקחו אותך בחשבון ואינך יכול לצפות איזה מספרי טלפון עוד יהיו (באותה מידה יכול להיות מספר שמתחיל ב 073 ואז התנאי לא יענה על זה! וכו' וכו')- לכן הכרח המציאות לייצר פתרון יותר טוב, והשבוע בדיוק קיבלתי טיפ חמוד ופשוט שעושה את כל הנ"ל בשתי שניות (קרדיט: אקסלנט), צריך להגדיר בעיצוב תאים>מספר>מיוחד>מספר טלפון, התצוגה הזו לא מספיקה כפי שתראו בעצמכם, ולכן יש להגדיר האיזור שלך (מיקום)> הולנדית(הולנד) ולבחור למעלה באפשרות Plaats כמובן ללחוץ אישור, והפלא ופלא! עובד פרפקט!!
באם הציבור מעוניין בשרשור כזה אשמח לתגובותיכם, (אפשר יהיה להעלות טיפים ברמה יותר נמוכה לא לדאוג)
אני בכל אופן מאוד אשמח!
כל טוב! -
-
@Shmuel754 אני לא סובל את הפתרונות האלו, זה אמנם הפתרון שמיקרוסופט נותנים, אבל אין לזה שום מראה מקצועי וזה לא פתרון שמסדר את הבעיה זה רק מסרבל הלאה! וכמו"כ כשאני בונה עבור לקוח טבלה כזו אז זה נשמע לך לענין להגיד לו שיקליד גרש?! הדברים פשוטים.
-
@nach אמר בטיפים לשימוש יעיל יותר באקסל:
כשאני בונה עבור לקוח טבלה
טיפ מועיל
נשמח לעוד
במיוחד טיפים שעוזרים לאקסל להשאר על כנו גם אחרי שימוש כבר של הלקוחות -