יצירת שרת שולחן עבודה מרוחק
-
שלום לכולם!
אני צריך ליצור שרת שולחן עבודה מרוחק בענן שתתאפשר גישה אליו ממחשבים שונים באינטרנט.
על השרת הנ"ל ירוץ FrontEnd של Access, מופע אחד לכל התחברות, כאשר הBackEnd הוא משותף כמובן.
חשוב שתהיה אבטחה טובה כי ישנם כמה נתונים רגישים.
האם מישהו יוכל לתרום מנסיונו כיצד מתחילים? אין לי נסיון בנושא כלל. ראיתי תוכנה בשם Thinfinity שמציעים דבר כזה שיכול לרוץ על שרת מקומי (לא בענן). האם מישהו מכיר אותם?
כמו כן ראיתי כי @clickone עסק בתחום. אשמח לכל עזרה. תודה! -
@OdedDvir אמר ביצירת שרת שולחן עבודה מרוחק:
ראיתי תוכנה בשם Thinfinity
הרעיון שלהם נחמד מאד אבל לא מפותח עד הסוף, מה גם שהרישוי שלו לא כדאי, כי הוא מכריח אותך לקנות רשיונות RDS בנוסף לרישוי שלהם.
יש את TSPLUS שעשו עבודה טובה, אבל בלי אינטגרציה ליישום שלך (בניגוד לThinfinity ששם כן יש אינטגרציה מולך)
מצד שני הוא לא דורש ממך רישוי נוסף מעבר לעלות שלהם, והפיתרון שלהם מוצלח מאד לטעמי.כמובן, ובצירוף הגילוי הנאות המתחייב, אני משכיר כאלו שירותים על השרת שלי (עם אימות נוסף וכו')
אבל אתה בהחלט יכול לממש את זה בעצמך.נ.ב. בניגוד למה שראיתי בעבר איפשהו שאני שותף בTSPLUS, אז זהו שלא.
הייתי משווק מורשה שלהם. (גם כיום אני עדיין יכול לשווק את המוצר שלהם)
אבל היום אני בעיקר עובד עם המוצר שלהם עבור הלקוחות שלי ורווה נחת -
@clickone תודה רבה
סליחה מראש על העומס אבל יש לי כמה שאלות:יש את TSPLUS שעשו עבודה טובה, אבל בלי אינטגרציה ליישום שלך (בניגוד לThinfinity ששם כן יש אינטגרציה מולך)
- מה הפירוש?
- האם מדובר בשרת שיושב בענן או שרת מקומי שלי?
- יש שם כמה גירסאות TS-PLUS System ו-Enterprise. מה אני צריך לפי הדרישות שכתבתי למעלה?
- האם התשלום הוא שנתי או חד פעמי?
- איך האבטחה שם?
-
- תוכנה כמו שראית בחיפוש גוגל
- זו תוכנה שיכולה לשבת בענן בחוץ (שרת משלך) או בשרת פרטי בבית או במשרד
- תלוי בצורך המדוייק שלך. אם אתה לא צריך הזרמה לווב אתה יכול להשתמש בגירסת הפרינטר, ואם אפילו מדפסת אתה לא צריך כי הכל אצלך במשרד תשתמש בבייסק שלהם (או בכלל תשתמש בRDP הרגיל)
את האנטרפרייז אתה לא צריך לטעמי. זה מיועד לכמות ממש גדולה של משתמשים בו זמנית שאז צריך בלאנס, אבל אני חושב שעדיף לעשות את הבלאנס לבד (אני גם שם עוד כמה שכבות בנוסף אז זה לא הכי דוגמא) - התשלום הוא חד פעמי. אפשר לקחת גם תמיכה ועידכונים בתשלום - המחירים שלהם הוגנים
- האבטחה בסוף בידיים שלך. כי זה יושב על שרת שלך.
הם שמים ממש דגש על אבטחה, ויש להם מוצרים משלימים לזה.
אבל כמובן כל הזמן צריך להיות עם יד על הדופק ולבדוק.
וגם להתפלל חזק.....
-
@clickone אמר ביצירת שרת שולחן עבודה מרוחק:
תוכנה כמו שראית בחיפוש גוגל
סליחה על הבורות, אבל באמת לא הבנתי. מה הפירוש אינטגרציה לתוכנה שלי?
(או בכלל תשתמש בRDP הרגיל)
- הייתי שמח לדעת איך מגדירים אותו בכלל ועם אבטחה נאותה בפרט (אני יודע שיש חברות שמסתפקות בזה)
- האם שרת המחובר דרך אינטרנט רימון זה אפשרי מבחינת פתיחת פורטים ועומסי תנועה?
-
מה הפירוש אינטגרציה לתוכנה שלי?
לדוגמא שאתה יכול ללחוץ על כפתור בתוכנה שלך, והוא יפתח ללקוח בדפדפן בקשה להעלאת קובץ, ואז בהעלאה, התוכנה שלך תקבל את הקובץ כאובייקט וכו
(או בכלל תשתמש בRDP הרגיל)
הייתי שמח לדעת איך מגדירים אותו בכלל ועם אבטחה נאותה בפרט (אני יודע שיש חברות שמסתפקות בזה)
האם שרת המחובר דרך אינטרנט רימון זה אפשרי מבחינת פתיחת פורטים ועומסי תנועה?- זה נושא לפוסט בנפרד. יש לזה גם המון מדריכים ברשת.
מבחינת אבטחה זה תלוי מה אתה רוצה לממש. זה יכול להיות מסוכן.
אבל אם תקפיד על כללים כמו שינוי הפורט הדיפולטי, סיסמא קשיחה, רשימת IP לבנה ואולי אפילו כניסה עם אימות כפול או עם מפתח פרטי אז אתה יחסית מסודר - עקרונית אמור להיות אפשרי - תצטרך IP קבוע
עומסי תנועה זה תלוי בכמות המשתמשים ובקצב העלאה שלך בעיקר
- זה נושא לפוסט בנפרד. יש לזה גם המון מדריכים ברשת.
-
הייתי שמח לדעת איך מגדירים אותו בכלל ועם אבטחה נאותה בפרט
כיהודה ועוד לקרא
אין לי מושג אם אתה יודע מזה אבטחה
אבל אני מתאר לעצמי שלא יצא לך לקרוא שורות קוד של האקרים, תוכנות זדוניות, וירוס כופר וכל הפגעים ומרעין בישין שקיימים
דע לך שמאחורי המסך של כותבי שורות קוד אפשר למצא קוד של חבר'ה שיודעים מה הם עושים ברמה מאד גבוהה
אז...
זהירות נדרשת
בפרט שלאחרונה יש וירוס כופר שלא רק מאיים שישחרר חומר שנלקח
אלא אומר ועושהMy 2C
-
@clickone אוקיי אני רוצה להתקדם עם העניין.
החלטתי ללכת על שרת בענן ולהתקין עליו את TSPlus לפי המלצתך.
חשוב לי שהגישה תהיה מהירה עם אבטחה מירבית (עם תוסף האבטחה של TSPlus)
איזה שרת מומלץ? איפה שוכרים שרת כזה? מה המחירים? אני זקוק לגישה של עד 10 משתמשים לעת עתה.
סליחה אם חרגתי מהנושא..