התייעצות לרכישת מחשב נייד
-
@יהודי-טוב אמר בהתייעצות לרכישת מחשב נייד:
אמרתי לו רק ThinkPad
זה יכול להיות דגם ישן שיתמשו בו זמן רב ואז היה זרוק במחסן...
מצד שני אם זה מעבד דור שמיני יש גבול כמה זה יכול להיות ישן [3 שנים..] -
@aiib אמר בהתייעצות לרכישת מחשב נייד:
אתה רוצה לדבר איתו ותבדוק את כל הפרטים?
תגיד לו שיתחבר לפורום....
נראה לי שהוא מחובר, ופשוט יש לו דרך לשלוח מחו"ל ללא עלות....
-
-
פוסט זה נמחק!
-
@aiib למוכר הזה יש רק 9 פידביקים כמוכר,
יש לו יותר מ300 פידבקים. אמנם כמוכר רק 9 אבל גם בזה הוא 100 אחוז וזה היה מכירות של מחשבים ולא משהו בדולר. וגם פידבק כקונה זה משמעותי
נו נו.. 9 פידביקים כמוכר זה כול להיות משפחה שלו חברים וכו'
ומה אומר פידביק כקונה?נכון שיש פייפאל, אבל ביבוא עצמי מארה"ב זה חתיכת כאב ראש והוצאה כספית של שליחה לארה"ב שאת זה פייפאל לא יכסו לך,
פאייפאל מכסים משלוח חזור של עד 120 ש"ח
אתה חושב שפייפאל נותנים לך אשראי פתוח של 120 שקל?
הם יודעים היכן יתבצע המכירה ולאן זה נשלח ויש להם שרות להחזיר מוצר עד שווי 120 שקל,
אין סיבה שהם יאשרו לך את זה,דבר נוסף גם ב Thinkpad יש רמות וה E,L הם רמות נמוכות ליד ה T,X ,P
ויש גם מחשבים יותר טובים מThinkpad... הוא לא מחפש את המחשב מספר אחת בעולם ובמחיר הזה הוא לא יקבל משהו שמתקרב לכך לדעתי
מה שידוע לי הוא שדגמי L,E זה דגמים שלנובו מייצרים ולא חטיבת IBM (לנובו התחילו ליצר אותם אחרי שהם קנו את IBM) כך שלא ברור האם יש לזה את ההילה של Thinkpad
@יהודי-טוב יש מפרט ויש מחשב אלו 2 דברים שונים
אם יוכיח לך שזה היה בשימוש רק כמה שעות תרוץ על זה [אם מדובר במחשב סביר]מהיכן אתה יודע כאן שזה באמת כמו שהוא מצהיר 'קופסה פתוחה'?
לגבי המס עקרונית גם מחשב יד שניה חיב במס, כך שלא משנה אם תפתח אותו ותשתמש בו, צריך להצהיר ביציאה מהארץ על ציוד שהוצאת, ומה שלא הצהרת חיב במס,
בהצלחה לכל הקונים -
@מן-המודיעין אמר בהתייעצות לרכישת מחשב נייד:
@aiib למוכר הזה יש רק 9 פידביקים כמוכר,
יש לו יותר מ300 פידבקים. אמנם כמוכר רק 9 אבל גם בזה הוא 100 אחוז וזה היה מכירות של מחשבים ולא משהו בדולר. וגם פידבק כקונה זה משמעותי
נו נו.. 9 פידביקים כמוכר זה כול להיות משפחה שלו חברים וכו'
ומה אומר פידביק כקונה?לא, יש לו 9 מכירות של דברים יקרים שזה אומר שלא משתלם לא בשביל פידבקים לשלם את המאות הדולרים תשלום לפאייפאל.
פידבק כקונה זה אומר שהבנאדם מ2008 שומר על תדמית של 100 אחוז ומירב הסיכויים שלא ירצה להרוס אותהאתה חושב שפייפאל נותנים לך אשראי פתוח של 120 שקל?
הם יודעים היכן יתבצע המכירה ולאן זה נשלח ויש להם שרות להחזיר מוצר עד שווי 120 שקל,
אין סיבה שהם יאשרו לך את זה,אני שאלתי בעבר את פאייפאל והם אמרו לי שזה לא משנה. כמובן שאני לא לקוח אחריות אבל זה מה שהם אמרו לי
מה שידוע לי הוא שדגמי L,E זה דגמים שלנובו מייצרים ולא חטיבת IBM (לנובו התחילו ליצר אותם אחרי שהם קנו את IBM) כך שלא ברור האם יש לזה את ההילה של Thinkpad
כיום כל לנובו וIBM זו חברה סינית וזה לא באמת משנה. כמובן שיכו להיות הבדלים בסדרות אבל בלי קשר למה שאתה מציין. כך להבנתי
@יהודי-טוב יש מפרט ויש מחשב אלו 2 דברים שונים
אם יוכיח לך שזה היה בשימוש רק כמה שעות תרוץ על זה [אם מדובר במחשב סביר]מהיכן אתה יודע כאן שזה באמת כמו שהוא מצהיר 'קופסה פתוחה'?
כי הוא אומר שיש אחריות עד 2023 ומכיוון שלמחשבים האלו יש אחריות 3 שנים זה אומר שגם אם השתמשו בזה זה רק יומיים... יותר מסתבר שזו קופסה פתוחה מאשר שהשתמשו בזה יומיים... וגם אם השתמשו...
לגבי המס עקרונית גם מחשב יד שניה חיב במס, כך שלא משנה אם תפתח אותו ותשתמש בו, צריך להצהיר ביציאה מהארץ על ציוד שהוצאת, ומה שלא הצהרת חיב במס,
לא ידוע לי שמצהירים ביציאה מהארץ. גם מירב הסיכויים שלא יחייבו מס על מחשב שהוא מוכח כשלך עם סיסמא וכדו'
בהצלחה לכל הקונים
אמן! תודה!
-
התקשרתם למוכר הנ"ל??
מה אומרים?
תודה רבה
אני לא מתעניין ברכישה...
-
@יהודי-טוב אתה מעוניין בקניה?
כי אם כן אני אצור איתו קשר לגבי 4 מחשבים -
@A0533057932 אמר בהתייעצות לרכישת מחשב נייד:
@יהודי-טוב אתה מעוניין בקניה?
כי אם כן אני אצור איתו קשר לגבי 4 מחשביםאני מעוניין
-
@יהודי-טוב אני מנסה לבדוק איתו בכמה הוא מוכן לעשות 3 או 4 מחשבים
וכן האם הוא כן מוכן לשלוח לארץ
נ.ב. מה המייל שלך ע"מ שנוכל לסכם דברים ברורים? -
@A0533057932 אמר בהתייעצות לרכישת מחשב נייד:
כן האם הוא כן מוכן לשלוח לארץ
שאלתי אותו את השאלה הזו [אמנם לא על 4 מחשבים] והוא אמר שלא. קח בחשבון שמשלוח פלוס מיסים לארץ זה סיפור יחסית יקר
-
לא, יש לו 9 מכירות של דברים יקרים שזה אומר שלא משתלם לא בשביל פידבקים לשלם את המאות הדולרים תשלום לפאייפאל.
העמלה של פייפאל היא 3% (בארה"ב) המומצע של המוצרים שהוא מכר הוא 500$, ס"ה הוא שילם לפייפאל 135$, זה לא מאות דולרים,
פידבק כקונה זה אומר שהבנאדם מ2008 שומר על תדמית של 100 אחוז ומירב הסיכויים שלא ירצה להרוס אותה
המשמעות היחידה היא שהוא לא ב"א פיקטיבי אלא משהו ששומר על נוכחות מ2008 (אין משמעות אמיתית למשוב חיובי כקונה) זה באמת אומר הרבה,
אבל לענייננו, בהנחה שהוא בא כעת לעשות עלינו סיבוב, אין סיבה שהוא ימנע מזה בשביל לא להרוס את התדמית, כי הרי כקונה הוא לא מפסיד מזה שיסגרו לו את היוזר, וכמוכר הוא לא החנות שמוכרת מאות מוצרים שעליה קימת הסבירות שלא שווה לה ההונאה בשביל רווח חד פעמי מול מחזור מכירות שמניב בס"ה יותר רווחים,אני שאלתי בעבר את פאייפאל והם אמרו לי שזה לא משנה. כמובן שאני לא לקוח אחריות אבל זה מה שהם אמרו לי
מעניין שהם מאפשרים זאת כי מי ששילם דרך פייפאל על מוצר יכול לפתוח עליהם קופה לשלוח מה שהוא רוצה ולהיכן על חשבונם,
כיום כל לנובו וIBM זו חברה סינית וזה לא באמת משנה. כמובן שיכו להיות הבדלים בסדרות אבל בלי קשר למה שאתה מציין. כך להבנתי
יתכן שאתה צודק, אבל זכור לי שראיתי בעבר שיש הבדל, והמוצרים שיוצרו ע"י IBM ממשיכים כך ולא ע"י לנובו הסינית
כי הוא אומר שיש אחריות עד 2023 ומכיוון שלמחשבים האלו יש אחריות 3 שנים זה אומר שגם אם השתמשו בזה זה רק יומיים... יותר מסתבר שזו קופסה פתוחה מאשר שהשתמשו בזה יומיים... וגם אם השתמשו...
ניתן לחדש את אחריות ל 3 שנים גם אחרי הקניה במשך שנת האחריות (מנסיון)
לא ידוע לי שמצהירים ביציאה מהארץ. גם מירב הסיכויים שלא יחייבו מס על מחשב שהוא מוכח כשלך עם סיסמא וכדו'
זה הטופס https://taxes.gov.il/taxesformslist/meches86.pdf זה החוק היבש, מעשית זה סיפור אחר...
-
@מן-המודיעין במידה והוא רימה ולא הגיע מוצר
מה הנזק שלי חוץ מזמן? הרי אני קונה דרך paipel? -
@מן-המודיעין אמר בהתייעצות לרכישת מחשב נייד:
לא, יש לו 9 מכירות של דברים יקרים שזה אומר שלא משתלם לא בשביל פידבקים לשלם את המאות הדולרים תשלום לפאייפאל.
העמלה של פייפאל היא 3% (בארה"ב) המומצע של המוצרים שהוא מכר הוא 500$, ס"ה הוא שילם לפייפאל 135$, זה לא מאות דולרים,
סליחה טעיתי, חוץ מהאחוז לפאייפאל יש את האחוזים לאיביי שזה 14 אחוז או 10 אחוז לכל הפחות כך שאם היו לו 9 מכירות של מאות דולרים תעשה חשבון
פידבק כקונה זה אומר שהבנאדם מ2008 שומר על תדמית של 100 אחוז ומירב הסיכויים שלא ירצה להרוס אותה
המשמעות היחידה היא שהוא לא ב"א פיקטיבי אלא משהו ששומר על נוכחות מ2008 (אין משמעות אמיתית למשוב חיובי כקונה) זה באמת אומר הרבה,
אבל לענייננו, בהנחה שהוא בא כעת לעשות עלינו סיבוב, אין סיבה שהוא ימנע מזה בשביל לא להרוס את התדמית, כי הרי כקונה הוא לא מפסיד מזה שיסגרו לו את היוזר, וכמוכר הוא לא החנות שמוכרת מאות מוצרים שעליה קימת הסבירות שלא שווה לה ההונאה בשביל רווח חד פעמי מול מחזור מכירות שמניב בס"ה יותר רווחים,אם הוא עושה עליך סיבוב אמיתי אתה תקבל את הכסף חזרה. אם יש טעות מסויימת בפרטים לא שווה לו כבר הבלאגן. וחוץ מזה יש מושג לפידבק קונה. זה אומר שהבנאדם ישר באופן יחסי ולא עושה בעיות
אני שאלתי בעבר את פאייפאל והם אמרו לי שזה לא משנה. כמובן שאני לא לקוח אחריות אבל זה מה שהם אמרו לי
מעניין שהם מאפשרים זאת כי מי שקנה דקך פייפאל יכול לפתוח עליהם קופה לשלוח מה שהוא רוצה ולהיכן על חשבונם,
לא בדיוק, הם צריכים לראות שזה מגיע למוכר
יתכן שאתה צודק, אבל זכור לי שראיתי בעבר שיש הבדל, והמוצרים שיוצרו ע"י IBM ממשיכים כך ולא ע"י לנובו הסינית
ייתכן שאתה צודק. בכל מקרה הבנאדם לא מחפש את מחשב מספר אחת
ניתן לחדש את אחריות ל 3 שנים גם אחרי הקניה במשך שנת האחריות (מנסיון)
נכון, אבל זה עולה עוד כסף- כמה מאות- וכאן זה מגיע כלול. הבאתי זאת גם כראיה שמדובר במחשב חדש
-
@A0533057932 אין נזק
-
@יהודי-טוב אתה מעוניין להתקדם עם הנושא
אני רוצה לסגור עם המוכר על 3 מחשבים
ולבדוק כמה יעלה משלוח בנפרד דרך חברה חיצונית או דרך המוכר ישירות לישראל