הצגת הID של הערך הבא בטבלה
-
כרגע אני לא משתמש בdatagrid כדי להציג את הדטהבייס, אלא יצרתי תצוגה של טופס שמקושר לדטה בייס כדי להזין את הנתונים החדשים,
אח"כ אני אעשה חלון שבו יש datagrid שמציג את כל הנתונים שהוזנו ומאפשר לערוך אותם ולהוסיף חדשים.שאלתי היא: כיצד אני מציג את הID הנוכחי בtextBlock שלו.
כתבתי מתודת Clear שמנקה את הנתונים שהוזנו אחרי כל עדכון, ואקרא לה גם בפתיחת החלון.
במתודה אני מציב את המשפט הבא:iDTextBlock.Text = avrTrumaDataSet.Person.IDColumn ואין לי מושג באיזו מתודה להשתמש כדי להחזיר את הערך של הנתון האחרון שקיים בדטה בייס.
ניסיתי את maxLength אבל זה החזיר לי ערך הרבה יותר גדול, ניסיתי לשחק עם כמה ערכים נוספים ולא מצאתי..
אשמח לעזרה!
תודה רבה!פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/07/2015 16:57 (+03:00)
-
חשבתי שזה יותר יפה שהוא מציג את הID, ולמרות שעדיין אין לו ערך כי זו שורה חדשה, אך הרי הDB יקצה את הערך הבא בתור, וא"כ אפשר לבדוק מהו הערך האחרון ולהציב את הערך שבא אחריו. לכן חיפשתי מתודה שמציגה את כמות השורות במערך (שבד"כ השורה הראשונה היא מס' 1) או את הערך שבעמודה של הID שבשורה האחרונה במערך.
אם לא נהוג להציג - אז לא אציג.
תודה!פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/07/2015 20:11 (+03:00)
-
למצוא את הערך האחרון הנוכחי, אפשר או ע"י בדיקת השורה האחרונה, וזה בהנחה שהיא כבר עברה עדכון והDT מסודר טבעית:
dt.Rows[dt.Rows.Length - 1].id
או לולאת foreach לאיתור הגדול ביותר:
int max = 0; foreach (var row in dt) if(max < row.id) max = row.id;
כמובן, שהכי פשוט זה עם linq:
dt.Rows.Max(x => x.id);
מאחורי הקלעים זה פשוט foreach.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/07/2015 20:16 (+03:00)