-
@dovid אמר בהעברת ויקי לשרת אחר:
א. מעתיקים את התיקיה לשרת החדש
ב. מייצאים את המסד נתונים לקובץ
ג. מייבאים את הקובץ למסד נתונים בשרת החדש
ד. מעדכנים את פרטי המסד החדש בקובץ LocalSettings.php
ה. מגדירים בשרת החדש שהאתר יצביע על התיקיה הנכונה עם מטפל php5/7.זהו.
יכול להיות כמה בעיות נפוצות שאם תיתקל בהם תכתוב פה ויעזרו לך.
אם אחד השלבים האמורים לא ברורים לך את תכתוב את פרטי האחסון הישן והחדש ומה אתה לא מסתדר/מבין.א. עשיתי ככה
ב. ג. לא כ"כ הבנתי מה שכתבת, אבל אכתוב מה שעשיתי בענין, התחלה זה לא עבד לי כלל הויקי, אז הקמתי ויקי חדש על אותה שרת, והעתקתי את פרטי מסד הנתונים מקובץ LocalSettings.php של הויקי החדש לקובץ LocalSettings.php בויקי שלי, ואז הצלחתי להפעיל את הויקי, וזה נפתח לי לדף של כניסה לחשבון, אבל איני מצליח ליכנס לחשבון, אני מקבל איזה שגיאה.זה ויקי פרטי שמחייב כניסה לחשבון.
זה השגיאה שאני מקבל (שמתי XXX במקומות שהיו פרטים אישיים של הויקי)
[XewRKjj1cY4xPBYMQ6F5WgAAAMc] /index.php/%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93:%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%94_%D7%9C%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F Wikimedia\Rdbms\DBQueryError from line 1506 of /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/libs/rdbms/database/Database.php: A database query error has occurred. Did you forget to run your application's database schema updater after upgrading? Query: SELECT ipb_id,ipb_address,ipb_timestamp,ipb_auto,ipb_anon_only,ipb_create_account,ipb_enable_autoblock,ipb_expiry,ipb_deleted,ipb_block_email,ipb_allow_usertalk,ipb_parent_block_id,ipb_reason AS `ipb_reason_text`,NULL AS `ipb_reason_data`,NULL AS `ipb_reason_cid`,ipb_by,ipb_by_text,NULL AS `ipb_by_actor` FROM `mwzx_ipblocks` WHERE ipb_address IN ('185.24.206.253','185.24.206.253') OR ((ipb_range_start LIKE 'B918%' ESCAPE '`' ) AND (ipb_range_start <= 'B918CEFD') AND (ipb_range_end >= 'B918CEFD')) Function: Block::newLoad Error: 1054 Unknown column 'ipb_reason' in 'field list' (localhost) Backtrace: #0 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/libs/rdbms/database/Database.php(1476): Wikimedia\Rdbms\Database->makeQueryException(string, integer, string, string) #1 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/libs/rdbms/database/Database.php(1236): Wikimedia\Rdbms\Database->reportQueryError(string, integer, string, string, boolean) #2 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/libs/rdbms/database/Database.php(1703): Wikimedia\Rdbms\Database->query(string, string) #3 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/Block.php(349): Wikimedia\Rdbms\Database->select(array, array, string, string, array, array) #4 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/Block.php(1196): Block->newLoad(string) #5 /home/XX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/user/User.php(1864): Block::newFromTarget(User, string, boolean) #6 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/user/User.php(2291): User->getBlockedStatus(boolean) #7 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/user/PasswordReset.php(264): User->getBlock() #8 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/user/PasswordReset.php(103): PasswordReset->isBlocked(User) #9 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/specialpage/LoginSignupSpecialPage.php(1138): PasswordReset->isAllowed(User) #10 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/specialpage/LoginSignupSpecialPage.php(841): LoginSignupSpecialPage->getFieldDefinitions(FakeAuthTemplate) #11 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/specialpage/AuthManagerSpecialPage.php(652): LoginSignupSpecialPage->onAuthChangeFormFields(array, array, array, string) #12 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/specialpage/LoginSignupSpecialPage.php(665): AuthManagerSpecialPage->fieldInfoToFormDescriptor(array, array, string) #13 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/specialpage/AuthManagerSpecialPage.php(400): LoginSignupSpecialPage->getAuthForm(array, string) #14 /home/XX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/specialpage/LoginSignupSpecialPage.php(317): AuthManagerSpecialPage->trySubmit() #15 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/specialpage/SpecialPage.php(569): LoginSignupSpecialPage->execute(NULL) #16 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/specialpage/SpecialPageFactory.php(568): SpecialPage->run(NULL) #17 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/MediaWiki.php(288): MediaWiki\Special\SpecialPageFactory->executePath(Title, RequestContext) #18 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/MediaWiki.php(860): MediaWiki->performRequest() #19 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/includes/MediaWiki.php(517): MediaWiki->main() #20 /home/XXX/public_html/XXX/mediawiki-1.32.2/index.php(42): MediaWiki->run() #21 {main}
-
@שלו
אני לא מכיר את כל ההגדרות של הויקי
אבל זה נראה שאתה חייב להעתיק את המסד נתונים ששם מאוחסן כל החומר (סיסמאות,משתמשים,הודעות,וכו')
וזה שלב ב' וג'
בשלב ד' אתה אמור לעדכן את פרטי החיבור למסד אבל אם אין מסד נתונים אין למה להתחבר
את מה פיספסת השלבים הנ"ל -
@dovid הבעיה שלי שאני לא מתכנת, ולא מבין מה שכתוב שם, ולכן אני מחפש עזרה
ובנוסף לא הצלחתי כלל להגיע לקובץ update, כשאני ניגש לדומיין שלי לדוגמא 1234.com ואני רושם 1234.com/maintenance/update.php, אני מקבל שגיאה 403 בדפדפן עם הודעה זו
ForbiddenYou don't have permission to access this resource.
Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
-
@שלו אמר בהעברת ויקי לשרת אחר:
הבעיה שלי שאני לא מתכנת, ולא מבין מה שכתוב שם, ולכן אני מחפש עזרה
למה כל דבר היום ניהיה תיכנות.
תקשיב, העתקת את המסד נתונים?
כי אם רק העתקת את הקובץ config לחיבור למסד נתונים והמסד נתונים היה מקומי, ואתה עכשיו בשרת אחר, אז כלום לא יעבוד לך.למעשה זה נראה שכן יש חיבור למסד נתונים, אז אתה צריך להריץ את פקודות השידרוג דרך פקודה, כמו שכתבת, וכמו שאמר דוד, זה חייב להיות דרך פקודה ולא דרך הדפדפן.
לא הכל תיכנות.
-
@שמואל4 @dovid למעשה מה שעשיתי לפני שראיתי את התגובה של @שמואל4, הורדתי גירסא דומה למה שיש לי והפעלתי אותו, העתקתי את פרטי מסד הנתונים מ LocalSettings.php, ואכן הצלחתי ליכנס לויקי שלי.
אבל הכל ריק - אין דפים (לוגו של הויקי, כן מופיע).@שמואל4 יתכן שזה לא תיכנות, אבל זה מחייב ידע של תיכנות, לדוגמא כתבת להריץ ע"י פקודה, אבל אני לא יודע איך אני מריץ פקודה בשרת, לא מצאתי משהו ב CPANEL, גם שאלת אם העתקתי את המסד הנתונים, איני יודע איך להעתיק את זה בשרת הישן אני לא רואה אפשרות כזאת (כל מה שלמדתי לגבי הפעלת שרת, ויקי וכו' היה באמצעות חברים ופרומים, וכאן התקלתי במשהו שאיני יודע לבד איך להתסדר, וע"כ פניתי לעזרה).
-
https://www.siteground.com/kb/how_to_run_the_mediawiki_update_script_through_a_browser/
מציעים פה לשנות את השם של LocalSettings.php וממילא כניסה לאתר הויקי תריץ התקנה חדשה במהלכה שים את החיבור לDB הישן. לא יודע מה החסרונות או הסיכונים של הדרך הזו. -
https://www.siteground.com/kb/how_to_run_the_mediawiki_update_script_through_a_browser/
מציעים פה לשנות את השם של LocalSettings.php וממילא כניסה לאתר הויקי תריץ התקנה חדשה במהלכה שים את החיבור לDB הישן. לא יודע מה החסרונות או הסיכונים של הדרך הזו.אין סיכון בזה, אכן הדפים עלו
אבל אין קישור לקבצים, יש צורך להעלות שוב את כל הקבצים (ויש לי המון).דרך אגב גם נסיתי לייצא את כל הדפים מהויקי הישן ולייבא אותם, אבל גם אז אין קישור לקבצים.
-
אולי במקרה הנ"ל, לא הויקי אשם, אלא השרת.
אני רואה שהשרת לא העלה את הקבצים כראוי, הקבצים היו עם שמות בעברית, והשרת לא העלה אותם כראוי (העליתי דרך ZIP), בשרת מופיע שיש קבצים, אבל עם סימנים ���� וגם לא נותן לי לערוך/למחוק קבצים אלו - מחקתי את התיקיה והוספתי תיקיה חדשה עם אות השם והעליתי שמה כמה קבצים אבל זה לא עוזר. -
אני רוצה לסכם מה שצריך לעשות כדי שהכל יעבוד כראוי.
-
יש להעביר את הקבצים בצורה שלא יהיה גיבריש, מצאתי 2 אפשריות, או דרך FileZilla קובץ > מנהל אתרים > לשונית קידוד, יש שמה אפשרות של כפה UTF8, אבל אפשרות זו לא עבד במקרה של הויקי למרות שלא היה גיבריש, אפשרות השניה תוכנת FlashFXP שמסתדר מצוין עם עברית.
-
לשנות בקובץ LocalSetting את ה $wgServer ואת ה $wgSQLiteDataDir לשרת החדש ולדומיין החדש (אם משנים דומיין).
-
לבצע את מה ש @dovid כתב למעלה
מציעים פה לשנות את השם של LocalSettings.php וממילא כניסה לאתר הויקי תריץ התקנה חדשה במהלכה שים את החיבור לDB הישן. לא יודע מה החסרונות או הסיכונים של הדרך הזו.לא היה לי שום סיכון בזה, התהליך זה מכניסים את הפרטים של השרת החדש כמו שכתבתי במס' 2, אחרי הרצה הויקי אין צורך להעלות את ה LocalSetting החדש, משנים חזרה את השם מהקובץ הישן וזהו.
לע"ע הצלחתי עם הכל, אבל אני מקבל שגיאה בהעלת קבצים לויקי Unable to run external programs, proc_open() is disabled השגיאה קשור למנהל השרת שהם חסומים את זה מסיבת אבטחה מכיון שזה שרת שיתופי.
אשמח אם יש למישהו פתרון להתגבר על זה ? -
-