מדריך - כך תוציאו רישיון לאופניים חשמליות (A3)
-
אחרי חיפוש ברשת, ועגמת נפש, הנה המדריך המלא (אני מקווה) להוצאת רישיון A3 - אופניים חשמליות:
המדריך לרישיון A3
שלב א' - טופס ירוק
עדכון:
הטופס הירוק היום מקוון!
כך שלא צריך ללכת למשרד הרישוי, רק על מנת להחתים את הטופס.
גם לא צריך אישור מרופא משפחה!--
בשלב הראשון צריך להוציא טופס בקשה לרישיון רש"ל 18 - טופס ירוק.
את הטופס ניתן להוציא בחנויות אופטיקה שרשימתן מופיעה כאן.
יש לבקש טופס לאופניים - A3.כך זה נראה (הטופס הזה של רכב. בטופס של אופניים אמור להופיע "אופניים - A3")
בחנות האופטיקה יצלמו אתכם (זאת התמונה שתהיה ברישיון), ויבצעו בדיקת ראייה. חובה לבוא עם המשקפיים הרגילים! וכן, לנקות אותם לפני הבדיקה...
עלות: 50 - 65 ש"ח.שלב ב' - רופא משפחה
כעת עם הטופס ביד, ניתן ללכת לרופא משפחה, שיחתום שהנכם כשירים לנהיגה.
עלות: תלוי בקופה 110 - 140
לי בקופ"ח מאוחדת, עלה 110 ש"ח (על מה?? בסך הכל חתימת רופאה...).
אם מישהו יודע עוד פרטים, אם המחיר הוא זהה בכל הקופות וכד' שיודיע בתגובות.שלב ג' - משרד הרישוי
כעת עם הטופס החתום בידי האופטומטריסט ורופא המשפחה, נלך למשרד הרישוי (מיקומים כאן, ניתן להזמין תור), ונחתים אותם עליו.
שימו לב לשלב זה! לי זה לא היה ברור, ונאלצתי לחזור על עקבותיי במבחן התאוריה.
ולכן אני אוחז עדיין כאן... אעדכן בע"ה בהמשך מה יצא.עריכה: התורים במשרד הרישוי מזעזעים (לפחות באשדוד), פתוח עד 13:00, ולכן כדאי שתוציאו תור מראש.
קביעת תורים בשירות myvisit.com.
https://myvisit.com/#!/home/provider/29עלות: ללא. לפחות זה...
עריכה: עולה חינם - שווה חינם...שלב ד - סוף סוף, מבחן תאוריה
אם לא נמאס לכם באמצע, ועדיין לא מכרתם את האופניים מרוב ייאוש לשכנים, הגיע תור המבחן התיאורטי.
במבחן יש (אא"ט) 40 שאלות אפשריות, מתוכן תשאלו במבחן עצמו 30.
למבחן יש להרשם מראש, ואפשר גם לשלם מראש בהרשמה. ההרשמה כאן.
עלות: 63 ש"ח נכון ל2019.לי ס"ה של כל הפרוייקט, עלה 268 ש"ח.
חומרי למידה:
חוברת עם כל הכללים, מצאתי באתר no-risk.co.il.
למי שאין גישה לשם, הנה החומר ב-PDF. שימו לב, נט-פרי חסם לי תמונה שתופיע כנראה במבחן!
קובץ: לימוד תאוריה לאופניים חשמליים.pdfעוד חומרים מהרשת:
קובץ: עוד ידע כללי מהאתר הנ"ל.pdfממולץ לקרוא:
קובץ: חוברת מצויירת עם כל הכללים, בהפקת משרד התחבורה.pdfאתרים לתרגול המבחן התיאורטי: תאו, נוהג.
שני האתרים האלו זהים, ובנתה אותם אותה החברה...
רוב האתרים האחרים ברשת, מנסים לשכנע אותך להצטרף לקורס שלהם... ואין שם ידע מעשי.תקנות עיקריות:
ובנימה אישית: אני חושב שחייבים דחוף להקל את הבירוקרטיה של טופס ירוק.
כוונת המחוקק הייתה שכל רוכב אופניים יחוייב לדעת תאוריה.התוצאה, שחייבים לעבור את כל התהליך של טופס ירוק בשלושה מקומות נפרדים, ורק אח"כ המבחן.
כאן באשדוד, מדובר בכל קצוות העיר! אופטיקה - רובע ב', מערב, ליד הים. משרד הרישוי - רובע סיטי. ואתר בחינות - אזה"ת צפוני, צפון העיר.ו - רגע, עדיין אין לי אופניים חשמליות לעבור את כל המרחקים האלו, אז איך בדיוק אוכל להגיע מקצה לקצה?!
-
@MusiCode אמר במדריך - כך תוציאו רישיון לאופניים חשמליות (A3):
לי בקופ"ח מאוחדת, עלה 140 ש"ח (על מה?? בסך הכל חתימת רופאה...).
אם מישהו יודע עוד פרטים, אם המחיר הוא זהה בכל הקופות וכד' שיודיע בתגובות.לי במאוחדת זה עלה בחינם. או ששינו את הנהלים או שרופא עזה עליך קופה!!
זה ירד לך בכרטיס של הקופה או שהרופא דרש תשלום בנפרד? -
עלות: ? ש"ח
לי בקופ"ח מאוחדת, עלה 140 ש"ח (על מה?? בסך הכל חתימת רופאה...).
אם מישהו יודע עוד פרטים, אם המחיר הוא זהה בכל הקופות וכד' שיודיע בתגובות.רישמי זה אכן אמור לעלות. כמה? במשרד הבריאות כתוב 137 במכבי לדוג' רשום 112, אבל אני יודע שיש כאלה שלא גובים תשלום על זה.
-
אני לא מבין מה הולך כאן...
הגעתי לרופא משפחה שלי אמרתי לו שיחתום והוא חתם בלי לקחת כסף..... (אני בכללית) אבל זה לא נראה לי משנה !!!!!
עולה סך הכל הטופס ירוק 60 ש"ח
והתאוריה 63 ש"ח. ואגב לא חייבים להירשם מראש (בסניף ירושלים) יש שם עמדה שמשלימים או מזומן או באשראי - כמעט תמיד האשראי לא עובד.......
תבדקו את זה !!!! -
כאן באשדוד, מדובר בכל קצוות העיר! אופטיקה - רובע ב', מערב, ליד הים. משרד הרישוי - רובע סיטי. ואתר בחינות - אזה"ת צפוני, צפון העיר.
ו - רגע, עדיין אין לי אופניים חשמליות לעבור את כל המרחקים האלו, אז איך בדיוק אוכל להגיע מקצה לקצה?!
התאפקתי מלכתוב
עם המצב של אשדוד הערב, גם עם רכב כנראה לא היית עושה את הסיבוב הזה (אפשר למחוק אם זה חורג ) -
@דף-היומי אמר במדריך - כך תוציאו רישיון לאופניים חשמליות (A3):
לא הבנתי, האם צריך כבר רישיון לאופניים חשמליים ?
כן. החל מיולי
אתה יכול לקרוא פה: https://www.gov.il/he/Departments/General/ebike_license -