מה כתוב בכרטיס מגנטי?
-
מה כתוב בכרטיס מגנטי?
לדוגמה, בכרטיס של קופ"ח כתוב את הת.ז. או שכתוב אמצעי אחר, שתוכנה שלהם מתרגמת את זה לכרטיס שלי?
שאני עושה עוד כרטיס קופ"ח השני מתבטל?
ככה זה גם בכרטיס אשראי? וכשזה נגנב, הם משנים את כל המספר וכו'?א"כ אפשרי לשכפל כרטיס מגנטי ממש בקלות? (לא את הנתונים ולהקיש אותם, אלא את הכרטיס עצמו)
פורסם במקור בפורום CODE613 ב17/06/2015 18:58 (+03:00)
-
לדעתי כתוב שם רק מספר סידורי של הכרטיס והמחשב יודע להתאים כרטיס ללקוח.
כי אין עניין להחזיק בכל סניף קופ"ח כותב כרטיסים. בקופת חולים "כללית" אני יודע שהשני לא מתבטל.
לגבי גניבה ושיכפול: בכרטיס אשראי לא צריך להעביר את הכרטיס בשפתיים המגנטיות. מספיק להזין במחשב את הנתונים וזה נחשבת עיסקה מאושרת (לא כמו עיסקה באינטרנט) ואפילו בטלפון יש אפשרות שתהיה עיסקה מאושרת.
וברגע שיש למישהו את הפרטים הוא יכול לגנוב גם בלי לשכפל כרטיס. בשביל זה יש ביטוח...
אני חושב שמבחינה מציאותית אפשר להעתיק גם כרטיסי רב קו. (טכנולוגית NFC).
מה ממש כתוב בכרטיס תוכל לדעת אם תשיג קורא כרטיסים ותחבר למחשב. זה ממש כמו מקלדת וכמו קורא ברקוד.
תשאל את עצמך למה לא מעתיקים כרטיסי סים (SIM).
התשובה היא שבכל כרטיס סים יש מחשב קטן שיוצר ומפענח אלגורתמים. ומבחינה מציאותית אי אפשר (כמעט) לגשת לזיכרון הפנימי שלו.פורסם במקור בפורום CODE613 ב18/06/2015 03:43 (+03:00)
-
תוכל לבדוק עם קורא כרטיסים. כל אחד מממש את זה אחרת, אני לא יודע איך קופות חולים אבל אני מאמין שבדיוק כפי שתיארת.
כרטיס מגנטי הוא כמו בר קוד, אפשר לשים שם תווים ולקרוא אותם.
תסביר מה אתה מתכוון "א"כ אפשרי לשכפל כרטיס מגנטי ממש בקלות?", למה "אם כן", יש לך אפשרות תיאורטית בה אין אפשרות של שכפול?
בכרטיס אשראי יש גם את הקוד של הבן אדם וגם קוד של הכרטיס, ואם בעל העסק נותן רק את המס' של האשראי אז לעסקה יש תוקף נמוך בשל אי הצגת הכרטיס פיזית, וממילא העדר אסמכתא לחיוב הלקוח במקרה של חילוקי דעות.יש היום כרטיסים "חכמים" כמו "רב קו" ועוד שאינם כרטיסים מגנטיים אלא כרטיסים עם זיכרון ולפעמים אף מעבד ומשדר. SIM הוא האבא שלהם, רק שהוא פרימטיבי יותר כמדומני שכן הוא צורך חשמל חיצוני שלא כמו הקודמים שנקראים ע"י ההשראה המגנטית של הקורא. אפשר לראות בויקיפדיה על זה.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב18/06/2015 10:43 (+03:00)