כמה שאלות בגוגל דרייב
-
@חוות-דעת אמר בכמה שאלות בגוגל דרייב:
@בערל סנכרתי קבצים מדיסק קשיח לגוגל דרייב. עכשיו אני רוצה להזיז אותם קבצים מהדיסק קשיח למחשב, או לדיסק קשיח אחר. האם זה אפשרי?
אפשרי.
מה יקרה עם הקבצים בתוך גוגל דרייב?
תלוי מה מוגדר שיקרה בעת הסרת פריטים, כאמור למעלה.
-
@בערל אמר בכמה שאלות בגוגל דרייב:
מה יקרה עם הקבצים בתוך גוגל דרייב?
תלוי מה מוגדר שיקרה בעת הסרת פריטים, כאמור למעלה.
בקיצור, הזזה ממקום למקום נחשב כאילו הסרתי הקובץ, ועכשיו זה תלוי בהגדרות של הסרת קבצים.
אוקיי!! ייש"כ גדול. -
למעשה נתעורר לי עוד אי בהירויות בנושא, אשמח לקבל תשובות.
א. אם העליתי קבצים שנמצאים במחשב לגוגל דרייב, וניצור לי תיקייה במחשב של 'גוגל דרייב', זאת אומרת שיש לי בעצם כפילויות של אותה תיקיה במחשב? זה לוקח לי פי שתים מקום מהדיסק קשיח? למה אני צריך שתיהם, הרי אני יכול לעדכן את הקובץ המקורי במחשב וזה ישפיע על מה שנמצא בגוגל דרייב?
בקיצור, לא ברור לי החלוקה בין מה שאני מסנכן מהמחשב לגוגל דרייב לבין מה שאני מעלה לגוגל דרייב וזה מסונכרן למחשב.ב. יש לי נטסטיק, איתו אני גולש. כרגע אני באמצע להעלות דברים לגוגל דרייב, זה לוקח כבר הרבה שעות, הנטסטיק שלי רותח מחום. האם אני צריך לחשוש עליו שזה יישרף או יינזק? כמה שעות ביחד אני יכול להשאיר את זה, כי כבר אחרי שעה בעבודה אינטינסיבית זה מתחיל להירתח.
-
@חוות-דעת אמר בכמה שאלות בגוגל דרייב:א. אם העליתי קבצים שנמצאים במחשב לגוגל דרייב, וניצור לי תיקייה במחשב של 'גוגל דרייב', זאת אומרת שיש לי בעצם כפילויות של אותה תיקיה במחשב?
כן.
.זה לוקח לי פי שתים מקום מהדיסק קשיח?
נכון.
.למה אני צריך שתיהם, הרי אני יכול לעדכן את הקובץ המקורי במחשב וזה ישפיע על מה שנמצא בגוגל דרייב?
אתה באמת לא צריך את שניהם, אבל אם תעדכן את הקובץ שנמצא במיקום אחר במחשב (לא בתיקייה של גוגל דרייב), הוא לא יסתנכרן עם האחסון בענן.
רק מה שבתיקייה מסונכרן.
.בקיצור, לא ברור לי החלוקה בין מה שאני מסנכן מהמחשב לגוגל דרייב לבין מה שאני מעלה לגוגל דרייב וזה מסונכרן למחשב.
זה עובד ככה.
התיקייה מסונכרנת לגיבוי בענן, והענן מסונכרן לתיקייה.
כל שינוי שאתה מבצע בענן, קורה גם בתיקייה. וכן כל שינוי שאתה עושה בתיקייה במחשב, משתנה גם בענן.לכן אם אתה מעלה קובץ ממקום אחר לענן, הוא אוטומטית יורד גם לתיקייה, ואם אתה מסיר משהו מהענן הוא נמחק גם מהתיקייה. וכו' וכו'.....
מקווה שמובן.
אם יש לך אחסון בשפע, מומלץ להגדיר שכל המחשב יהיה מסונכרן לענן ולא רק תיקייה ספציפית.
בהצלחה רבה.
-
ב. יש לי נטסטיק, איתו אני גולש. כרגע אני באמצע להעלות דברים לגוגל דרייב, זה לוקח כבר הרבה שעות, הנטסטיק שלי רותח מחום. האם אני צריך לחשוש עליו שזה יישרף או יינזק? כמה שעות ביחד אני יכול להשאיר את זה, כי כבר אחרי שעה בעבודה אינטינסיבית זה מתחיל להירתח.
לא יודע, אין לא ניסיון עם זה. אולי כדאי לפתוח אשכול חדש לבירור הנושא.
-
@בערל עוד מעט, וכבר הבנתי באופן מושלם...
לפי מה שאתה אומר אין באמת הבדל בין אם אני מבצע סנכרון מהמחשב להענן, לבין מה שאני מעלה ישירות לענן (כלומר פותח גוגל דרייב ובאמצעת 'חדש' מעלה תיקיה או קובץ)?
אה, רק רגע... כרגע אני מסתכל בחשבון שלי בדרייב, ואני רואה שזה מחולק לשתי חלקים נפרדים, בלשונית 'מחשבים' נמצאים דברים שסנכרתי מדיסק קשיח לדרייב, והם אינם נמצאים בתקיית גוגל דרייב שבמחשב.
לעומת זה בלשונית 'אחסון שלי' נמצאים תיקיות שהעליתי ישירות לדרייב, והם הם התיקיות שנמצאים בתקיית 'גוגל דרייב' שבמחשב.
כלומר מה שאני מעלה ישירות לדרייב מסונכרן למחשב תוך התיקייה גוגל דרייב, ומה שאני מסנכרן מהמחשב (או במקרה שלי מהדיסק קשיח) לדרייב, לא חוזר ומסתנכרן לתוך תיקיית 'גוגל דרייב' שבמחשב.