למה אין מכונה לבדיקת הדסים. האם זה אפשרי?
-
@מעמד אמר בלמה אין מכונה לבדיקת הדסים. האם זה אפשרי?:
גם על מיון הדסים מחפשים לתת את הזכויות למכונה ולעשות חיים קלים ?!
ואני חשבתי שהחיפוש זה חלק מהחיבוב מצוה שיש בנטילת ארבעת המינים וככל שיותר מחפשים, כך יותר מעריכים את המצוה !
לא מצליח להבין את האברך ההוא.חוץ מזה, שהוא יכול לקנות סטים ממוינים כבר ע"י הארגונים השונים (משנת יוסף וכאלה)
מדברך ניכר שמעולם לא חיפשת לבד הדסים . . .
-
@מעמד אמר בלמה אין מכונה לבדיקת הדסים. האם זה אפשרי?:
גם על מיון הדסים מחפשים לתת את הזכויות למכונה ולעשות חיים קלים ?!
ואני חשבתי שהחיפוש זה חלק מהחיבוב מצוה שיש בנטילת ארבעת המינים וככל שיותר מחפשים, כך יותר מעריכים את המצוה !
לא מצליח להבין את האברך ההוא.חוץ מזה, שהוא יכול לקנות סטים ממוינים כבר ע"י הארגונים השונים (משנת יוסף וכאלה)
מדובר באברך שמשקיע על ארבעת המינים מה שאדם סטנדרטי משקיע ב 5 שנים.
ואם אתה חושב שכל המכירות האלו נותנים לך הדסים משולשים גם לשיטות המחמירים אז טעות בידך.
-
@MusiCode אמר בלמה אין מכונה לבדיקת הדסים. האם זה אפשרי?:
אם מדובר על חומרה פיזית,
איך אפשר להעתיק חומרה פיזית?אני חושב שכמעט ובלתי אפשרי לגנוב כזה דבר, ברגע שהוא מאובטח בצורה טובה.
גם לא יעזור לשלוח את המכונות לסין לצורך שיכפול כי יש גם קוד שאותו משאירים בשרת של החברה.לדוגמא בתעשיית היהלומים יש את חברת "שרין" שהיא יודעת לסרוק יהלומים ולנתח אותם,
חברה הודית ניסתה לגנוב את הקוד ע"י שהציעו לאחד הארכיטקטים של החברה מיליון דולר בעד חלק קטן של הקוד שמבצע משהו מסוים.
אז אם ההודים הציעו כזה סכום אבל חלק קטן של המערכת זה אומר שני דברים א. שא"א לשכפל מערכות כאלו ברגע שאתה בונה אותם טוב ב. שבשביל טכניקה בנתוח מידע חיצוני של יהלומים הסכימו לשלם כזה סכום. (ומדובר בחברה הודית שניסתה גם היא לפתח מערכת דומה אבל לא בדיוק הצליחה).https://www.israelidiamond.co.il/חדשות-המכון/יהלומים-בישראל/שרין-יהלומים-תל-אביב-גניבה/
-
@yits אמר בלמה אין מכונה לבדיקת הדסים. האם זה אפשרי?:
מדובר באברך שמשקיע על ארבעת המינים מה שאדם סטנדרטי משקיע ב 5 שנים.
טוב אז יש לו נרווים
ואם אתה חושב שכל המכירות האלו נותנים לך הדסים משולשים גם לשיטות המחמירים אז טעות בידך.
ברוב ההדסים שראיתי מהארגונים האלו אז הם היו משולשים, אולי לך נפלו הדסים לא טובים ...
-
@yits
אמנם לא עיינתי כ"כ בהדסים של ה-150 ש"ח אבל ממבט פשוט הם היו נראים משולשים לעילא ולעילא
אם זה משהו כ"כ דק שאני לא יבחין
לא נראה לי שמכונה תמצא את זה כל כך מהר
וגם לא נראה לי שיש שיטה הלכתית שבאמת דורשת כאלו דקדוקים
אמנם תמיד יש הידורים אבל אף אחד לא ישקיע בשביל זה כל כך הרבה -
מסיכום של הפוסט בכללי
נראה שיש כאן חוסר הבנה רצינית בנושא ההדסים
ולא אכנס עכשיו לכל הפרטים -
אני חשבתי על משהו הרבה פחות גרנדיוזי -
אפליקצייה לרכישת אתרוג
וכך זה יעבוד:
סוחר האתרוגים יעשה צילום תלת מימד לכל אתרוג, בדיוק כמו שיש למוצרים באתרי הקניות. הוא יוכל גם לסווג אותם לפי זנים, סוגי גידולים, מחירים וכו'. כמובן שכל אתרוג יקבל ברקוד משלו.
הלקוחות יישבו בבית ופשוט יבדקו את האתרוגים באפליקצייה.
האפליקצייה תתאים בעיקר ללקוחות בחו"ל, שם נפוץ השימוש במכשירים.
עם קצת יצירתיות השמים הם הגבול, למשל ניתן יהיה לבחור אתרוג, להקיף בעיגול איזור חשוד בנקודה שחורה, וללחוץ על "שאל את הרב", זהותו של הרב יהיה כמובן ניתן לשינוי באיזור האישי של האפליקצייה.השאלות שצריך לברר לפני שמישהו ניגש לפתח דבר כזה:
- האם שווה לעשות צילום תלת מימד ברמה גבוהה על כל אתרוג? (לכאורה זה קיים ביהלומים, השאלה היא המחיר).
- האם אין כאן שאלה של 'קטיגור נעשה סניגור'?
-
@גמליאל אמר בלמה אין מכונה לבדיקת הדסים. האם זה אפשרי?:
אני חשבתי על משהו הרבה פחות גרנדיוזי -
אפליקצייה לרכישת אתרוג
וכך זה יעבוד:
סוחר האתרוגים יעשה צילום תלת מימד לכל אתרוג, בדיוק כמו שיש למוצרים באתרי הקניות. הוא יוכל גם לסווג אותם לפי זנים, סוגי גידולים, מחירים וכו'. כמובן שכל אתרוג יקבל ברקוד משלו.
הלקוחות יישבו בבית ופשוט יבדקו את האתרוגים באפליקצייה.
האפליקצייה תתאים בעיקר ללקוחות בחו"ל, שם נפוץ השימוש במכשירים.
עם קצת יצירתיות השמים הם הגבול, למשל ניתן יהיה לבחור אתרוג, להקיף בעיגול איזור חשוד בנקודה שחורה, וללחוץ על "שאל את הרב", זהותו של הרב יהיה כמובן ניתן לשינוי באיזור האישי של האפליקצייה.השאלות שצריך לברר לפני שמישהו ניגש לפתח דבר כזה:
- האם שווה לעשות צילום תלת מימד ברמה גבוהה על כל אתרוג? (לכאורה זה קיים ביהלומים, השאלה היא המחיר).
- האם אין כאן שאלה של 'קטיגור נעשה סניגור'?
רעיון ישן שלי,הבעיה היחידה שאין לי פתרון הוא הסריקה ב6 הצדדים.
-
@chocolate
למה לא, יש מכשירים בצורה של תיבה עם מצלמות פנימיות מ5 צדדים, ושם המוצר על כמין צלחת תחתית ומסתובב (כמו מיקרוגל) ומצלם, אח"כ הופך ומצלם שוב, והתוכנה המובנית מסדרת הכל -
@searchnicks אמר בלמה אין מכונה לבדיקת הדסים. האם זה אפשרי?:
@chocolate
למה לא, יש מכשירים בצורה של תיבה עם מצלמות פנימיות מ5 צדדים, ושם המוצר על כמין צלחת תחתית ומסתובב (כמו מיקרוגל) ומצלם, אח"כ הופך ומצלם שוב, והתוכנה המובנית מסדרת הכלמי ירים את העלים?
-
@chocolate מי מכניס העלים לתוך המכונה?