מאוורר תקרה בתקרת גבס
-
@searchnicks הכל אפשרי מחפש את המינימום עבודה עם מינימום פתיחה של גבס ועם מקסימום בטחון שזה לא יפול
-
@aknvtchtk אמר במאוורר תקרה בתקרת גבס:
ולשים מוט הברגה יש התקן איך להופכו לכמו בורג ג'מבו
אתה מתכוון לדיבל פליז? השאלה היא האם כל אדם פשוט יכול לעשות זאת לבד
-
@aiib לא אני מתכוון למוט הברגה זה מוט ברזל ארוך שחרוט עליו הברגה לכל אורכו משתמשים עם זה כדי לתלות מזגנים מיני מרכזי יש התקן שמבריגים אליו בסופו הרעיון שלו שהוא נפתח בתוך החור של הקידוח כמו בורג ג'מבו וכך הוא תופס את המוט לאחר מכן תולים עליו את מה שרוצים וסוגרים עם אום
כדרך אגב הסגירה שלו מצריכה טריק מסויים של שימוש בשני אומים ולאחר שנועלים אותו רק אז ניתן לתלות עליו -
-
@aiib אולי בכל אופן אני בכל זאת אנסה להסביר כאן
אל תדאג אתה עדיין מוזמן לשוחח בפרטי
הרעיון הוא שכדי לנעול את הדיבל בקיר צריך לסובב את המוט
אך אם נאחוז במוט ונסובב אנו נשחק את ההברגה ולא נוכל אח"כ להבריג
לכן לוקחים שני אומים ומבריגים אותם בקצה המוט את האום החיצוני מסובבים וכך נוצר לנו מצב שהמוט מסתובב ונועל את הדיבל
לא צריך לנעול ממש הרבה אלא עד שמרגישים קשה ושומעים את קליק הנעילה כלומר את הדיבל ננעל
אי אפשר לעשות את זה עם אום אחד כי הוא ימשיך סתם להסתובב ע"ג המוט הברגה ולא עשינו בזה כלום לכן צריך שני אומים
לאחר שנעלנו את המוט הברגה לא ניתן לשחרר את האומים בצורה רגילה כי כך אנו נפתח את הנעילה
לכן לוקחים שני מפתחות שבדיים תופסים את האום הפנימי שבעצם יתן לנו תפיסה למוט וכך הוא לא יסתובב ואז בעזרת מפתח שבדי נוסף אנו משחררים את האום החיצוני וממילא האום הפנימי משוחרר והמוט נעול במקומו עכשיו זה הזמן לתלות את ההתקן שרוצים ולסגור בעזרת אום
שימו לב שאם חותכים את המוט הברגה עדיף לבצע זאת לאחר סיום התלייה וההברגה כי אם חותכים לפני אז צריך להשחיז את ההברגה שתהיה חלקה כדי שהאומים יכנסו. -
@aknvtchtk איך האום עצמו לא מסתובב בתוך הבטון?
כלומר איך הוא נתקע בתוך הבטון ולא נופל החוצה? -
@searchnicks הוא מחוספס ופעולת ההברגה גורמת לו להיפתח ולהיכנס בלחץ בחור של הבטון
-
-
@aknvtchtk אהה
חשבתי שאתה מתכוון לאום אחר
כוונתך לסוג הזה
שנפתח לארבע רוחות של הבטון בתוך החור וכך נלחץ לעצמו
-
@searchnicks אכן כן התכוונתי לזה
למה מה אתה מכיר? -
@aknvtchtk אני לא התעסקתי אף פעם בזה
חשבתי שאתה מתכוון לאום רגיל, והיה לי מוזר
-