-
כתבתי תוכנית בc# בvisual studio 2017 המתממשקת עם מסד נתונים sql server. עכשיו אני צריך ליצור קובץ הרצה סגור כדי להתקין את התוכנית על מחשב אחר. השאלה שלי:א. היא עושים את זה סתם ככה (פשוט מעתיקים את הקובץ exe?? )
ב.ה connection string מתאים לשרת המחשב שלי, איך זה אמור להסתדר עם שרת אחר?
אשמח לעזרתכם, תודה!! -
- כן.
אפשר להעתיק רק את הEXE ואם יש DLL אז גם אותם. - לגבי הSQL, אם זה לא רשת מקומית אז עדיף שזה יהיה בשרת חיצוני.
שימו לב לנושא של אבטחת הידע וכו - חשוב מאד לדעת שמחרוזת החיבור נמצאת אצל הלקוח, בקובץ CONFIG, המשמעות הישירה של זה, שמשתמש עם קצת ידע יכול להיכנס ישירות לDB שלכם ולעשות בו שינוים.
יש דרכים לעירפול המחרוזת חיבור, אבל בד"כ בכאלו מקרים אם זו תוכנה שמשתמשים בה הרבה אנשים ולא יודעים מי בצד השני, עדיף לפתח צד שרת API שמחזיר JSON'S, ולעבוד מול זה.
- כן.
-
@rootoosh זה לרשת מקומית או צריך לעבוד בענן?
עקרונית לזכרוני אתם יכולים לארח את הDB באז'ור, עד גבול מסויים שאתם בוודאי עומדים בו זה בחינם
ואם רק המשתמש הזה משתמש בו תנסו לבדוק על קומפקט SQL שזה עבודה מול קובץ מקומי, או התקנה של השרת SQL על המחשב שלו -
@rootoosh
לא התנסתי בזה, אבל זה נראה פשוט
https://stackoverflow.com/questions/15157368/connecting-c-sharp-to-sql-server-compact-databaseSqlCeConnection sqlConnection1 = new SqlCeConnection(); sqlConnection1.ConnectionString = "Data Source = C:\\Users\\Administrator\\My Documents\\BMS_Data.sdf;Persist Security Info=False";
לכאורה את אותה מחרוזת אפשר לשים גם בקובץ CONFIG (לא חייב לשים כתובת מוחלטת ועקרונית אפשר לשים גם כתובת יחסית)
-