מעונין בהמלצה למחשב חדש למעמדים
-
כרטיס מסך ייעודי משפיע על ביצועי הגרפיקה ללא השוואה אפילו למחשב שמשתמש בטיס המוטבע במעבד
-
אני מסתפק בין שני המחשבים האלו
א. האם בכלל זה מתאים לי ? אולי זה חלש בשבילי ?
ב. ואם זה בסדר עבורי, איזה מהם עדיף לי ?
ניתן לראות את המחשבים באתר, ע"י לחיצה על התמונה של המחשב
מחשבים להשוואה.pdf -
@מעמד אמר במעונין בהמלצה למחשב חדש למעמדים:
לדעתי שניהם מצויינים בשבילך. (שניהם יותר חזקים ממה שיש לי כרגע. ומה שיש לי כרגע לכאורה מספיק די והותר עבור השימושים שלך).
ה-L340 עדיף מכמה בחינות (מעבד טיפה יותר חזק, דיסק קשיח M.2, כרטיס גרפי טיפה יותר חזק, זכרון טיפה יותר מהיר). מן הסתם אני הייתי משלם את ה-200 ש"ח יותר.
-
@A0533057932 אמר במעונין בהמלצה למחשב חדש למעמדים:
כרטיס מסך ייעודי משפיע על ביצועי הגרפיקה ללא השוואה אפילו למחשב שמשתמש בטיס המוטבע במעבד
האמת שזה לא מדויק בכלל , דיברו כבר על זה המון , וזה מאוד תלוי באיזה תוכנה מדובר ובאיזה פעולה בתוכנה מדובר.
עריכת וידאו / הדמיות תלת מימד / משחקים - בדכ מאוד יהנו מכרטיס מסך חזקים (יש בשוק הרבה מחשבים עם כרטיס מסך שהם רק ליופי ולא עושים באמת כלום , כמו ה RADEON 520 או ה MX110 וכו )
תכונות גרפיות רגילות (כולל PS , ID , או IL מושפעות במידה מועטת עד מועטת מאוד (להוציא מזה פעולות תלת מימד ב PS למשל .זה ממש ממש על קצה המזלג , יש להאריך בזה טובא , יש תוכנות שיודעות להשתמש רק בכרטיסים מסויימים ויש כאלה שמעל רמה מסויימת של כרטיס לא מזיז להם בכלל מה יש במחשב.
-
@bris אשמח לעזרתך
מחשבים להשוואה.pdf -
@yossiz אמר במעונין בהמלצה למחשב חדש למעמדים:
דיסק קשיח M.2
סתם לצורך החכמת הידע
מה ההבדל בין SSD ל SSD M.2 לבין SSD NVME ?חיבור M2 זה רק צורת חיבור פיזית , בתוכה יכולים לעבור לפחות 3 ממשקים שונים (SATA , USB ו PCIE )
דיסק SSD בממשק SATA רגיל , בחיבור M2 יהיו בדיוק כמו SSD רגיל רק פיזית קטן יותר , בדכ הביצועים שלו יהיו כ 10 אחוז פחות מ SSD SATA רגיל בגלל מגבלות הטמפרטורות של התקן הקטן.
דיסקים בממשק NVME , יהנו גם מרוחב פס גדול פי 5 בערך (תלוי אם זה PCIE3 ואז זה עד 3500מב לשניה או זה PCIE4 כמו ב RYZEN החדשים ואז זה הרבה יותר) וגם מפרוטוקול תעבורה הרבה יותר יעיל (מאשר ה AHCI המיושן שנועד בכלל לדיסקים מכניים) ל SSD ובעל יכולת אחזור נתונים יעילה יותר , ושיהוי (LATENCY ) נמוך יותר.בפועל , מי שלא מקצועי ממש לא ירגיש את ההבדל בשימוש יומיומי בין SATA ל NVME , אבל תמיד טוב שיהיה בפער במחיר ממש זניח.
-
@bris אשמח לעזרתך
מחשבים להשוואה.pdfכבר עניתי , לא רואה תועלת בחזרה על הדברים.
-
-
@ארי63 אמר במעונין בהמלצה למחשב חדש למעמדים:
@bris כתב שבתוכנות עימוד זה מושפע מעט מכ. מסך.
כלומר, זה לא משמעותי כרטיס מסך לעימוד ?
ואם זה פוטושופ ?זה
(להוציא מזה פעולות תלת מימד ב PS למשל .
-
על זה נאמר "יוסף דעת יוסיף מכאוב"
לכן מהתחלה רציתי לכוון אותך לכמה שפחות אופציות,אני מכיר את זה שנאבדים.
צא מתוך נקודת הנחה שעם מחשב I3 דור 4 היית סה"כ מרוצה, חוץ מפקשושים פה ושם.
השדרוג כאן הוא ענק לפי כל קנה מידה אם אתה הולך על I5,SSD דור 8 .אין סיבה שלא תהיה מרוצה