כמה שאלות על תכנון DB
-
@dovid אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
הפוך
query.Where(new Criteria(fld.GroupId) == user.GroupId);Error CS0019 Operator '==' cannot be applied to operands of type 'Criteria' and 'int?'
עריכה:
הסתדר ב"ה!
השתמשתי בשילוב של@dovid אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
אפשר לנטרל את הספק ע"י עטיפת הuser.GroupId לint רגיל:
query.Where((user.GroupId ?? 0) == fld.GroupId);תודה רבה רבה!
-
פה https://github.com/volkanceylan/serenity-guide/blob/master/tutorials/multi_tenancy/handling_lookup_scripts.md
נראה שאמורים לעטוף את הערך עם מחלקה בשם Criteria -סליחה.
שחכתי אתמול לכתוב לך התנצלות על זה שרצת לקרוא את ה""תיעוד"" של סרניטי.
אני ממש לא התכוונתי לזה, קראתי לך ול @clickone , כי אתה מבין בSQL וC# (שחדש אצלי לגמרי), ו @clickone מבין בסרניטי (חוץ מהנ"ל).בכל אופן אני עדיין תקוע עם זה, כי זה לא עובד לי בינתיים, כנראה שזה לא אפשרי לסנן את זה בלי ForeignKey מוצהר.
אז כנראה אצטרך להוסיף query.LeftJoin, הבעיה שאני לא מצליח להבין את 3 הפרמטרים שהוא רוצה.
והתיעוד של סרניטי לא קיים... ניכר היטב שזה תוכנה מסחרית עם גירסה חינמית...public SqlQuery Join(Join join); public SqlQuery LeftJoin(IAlias alias, ICriteria onCriteria); public SqlQuery LeftJoin(string toTable, IAlias alias, ICriteria onCriteria); public SqlQuery OrderBy(IAlias alias, string fieldName, bool desc = false);
מה זה ה alias?
עריכה:
namespace Serenity.Data { public interface IAlias { string Name { get; } string NameDot { get; } string Table { get; } } }
-
@dovid ו @clickone תודה רבה!!
בעיה מספר 1 נפתרה!למעשה לא הסתדרתי עם הTYPE alias, (ז"א מצאתי מה הוא רוצה = אוביקט Fields, אבל זה תמיד רשם לו T0 בכינוי בSQL, גם כשהפניתי ל Fields של הטבלה השנייה).
בסוף הצהרתי על ה LEFT JOIN במקום אחר, שהוא כן נותן לי להזין מחרוזת ב פרמטרים, רשמתי לו alias אחר, וזה עובד! -
לא הבנתי כלום,
לא הצלחתי לספק לו את הפרמטר alias, כי הוא מצפה לTYPE מסוים, למה זה חשוב?
כי הוא ממיר את זה לSQL כזה:
LEFT JOIN Shiluv T0 ON Shiluv.Snif = Customers.Snif
המילה המודגשת זה הalias, הברירת מחדל שלו זה T0, רק שבגלל שלא הצלחתי להגדיר אותו למשהו אחר (T1 לדוגמה), זה זרק שגיאה, כי הטבלה הראשית ג"כ מכונה T0...אח"כ זה ניגש לשדה ככה:
WHERE T1.Group = @currentUserGroupאבל כעת הכל בסדר?
בינתיים, ב"ה כן.
-
@WWW אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
- בטבלה הנ"ל יש כמה שדות שכן יהיו מורשים לעריכה, ואני חושב לייצר את זה גם בטבלה נפרדת, כשיש מזהה משתמש, מזהה רשומה, ונתוני השדות הערוכים.
הבעיה היא שיש לי נתון מסוים שאמור להיות בחירה מ LIST (כמו: 'בטיפול', 'בתור', 'טופל'), והLIST גם אמור להיות ניתן לעריכה פר משתמש, בד"כ מה שעושים זה טבלה נוספת עם מזהה ורשימת הערכים, ואז ניתן לשמור את נתון המזהה של הערך בLIST, השאלה איך אני עושה את זה פר משתמש?
מה לגבי זה?
לאף אחד אין רעיון?
@dovid ו @clickone@dovid אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
בקשר לבעיה השניה, תעשה טבלה, עם עמודה של מזהה רשימה, משתמש, וערך.
זה אני מבין, ואז?
וגם איך אני נותן ערכי ברירת מחדל לכל המשתמשים? - בטבלה הנ"ל יש כמה שדות שכן יהיו מורשים לעריכה, ואני חושב לייצר את זה גם בטבלה נפרדת, כשיש מזהה משתמש, מזהה רשומה, ונתוני השדות הערוכים.
-
- בטבלה הנ"ל יש כמה שדות שכן יהיו מורשים לעריכה, ואני חושב לייצר את זה גם בטבלה נפרדת, כשיש מזהה משתמש, מזהה רשומה, ונתוני השדות הערוכים.
הבעיה היא שיש לי נתון מסוים שאמור להיות בחירה מ LIST (כמו: 'בטיפול', 'בתור', 'טופל'), והLIST גם אמור להיות ניתן לעריכה פר משתמש, בד"כ מה שעושים זה טבלה נוספת עם מזהה ורשימת הערכים, ואז ניתן לשמור את נתון המזהה של הערך בLIST, השאלה איך אני עושה את זה פר משתמש?
מה לגבי זה?
לאף אחד אין רעיון?
@dovid ו @clickone@dovid אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
בקשר לבעיה השניה, תעשה טבלה, עם עמודה של מזהה רשימה, משתמש, וערך.
זה אני מבין, ואז?
וגם איך אני נותן ערכי ברירת מחדל לכל המשתמשים?כמו שכתבתי לעיל, ז"א שבאלו שמיועדים לכל המשתמשים תכתוב בשדה המשתמש 0 או *, ואז בסינון תעשה שיכלול את אלו.
-
כהמשך להנ"ל, כעת אני רוצה להציג למשתמשים את טבלת הלקוחות, ואני רוצה לתת לכל משתמש לרשום הערה (ועוד כמה שדות) על הלקוח, שיהיה ברמה פרטית, כך שכ"א יוכל לקרוא ולערוך רק את ההערה שלו.
מה שעשיתי, יצרתי עוד טבלה בשם לקוחות-פרטי לדוגמה, ושם שמתי:
מזהה | מזהה לקוח | מזהה משתמש | הערה | פרטים נוספים.כעת אני צריך להציג טבלה משולבת, שכשמשתמש מס' 1 יפתח את הטבלה, הוא יראה רשימה של לקוחות, וההערה שהוא רשם.
ניסיתי להשתמש עם LEFT JOIN, (לקוחות.מזהה = לקוחות-פרטי.מזהה_לקוח) אבל יש לי 2 בעיות.
- שאני לא מצליח לסנן את ההערות שיוצג רק את השורה של המשתמש הנוכחי, אם אני מסנן אותו בתנאי בשאילתה, כמו: לקוחות-פרטי.מזהה_משתמש = 1, הוא לא מציג לי כלום.
אני צריך דרך לבטא את זה ב LEFT JOIN, קיים כזה דבר?
עריכה: הסתדרתי ב"ה.
משום מה הוא לא הרשה לי לכתוב END (0x80131904): Incorrect syntax near the keyword') END'.) במשפט (הON) של ה LEFT GOIN, אז כתבתי את זה ככה:LEFT JOIN (SELECT * FROM EE WHERE BB='D') AS e
- שהוא לא נותן לערוך את הטבלה הפרטית. (ז"א זה לא נשמר בטבלה, רק בטבלה הזמנית).
- שאני לא מצליח לסנן את ההערות שיוצג רק את השורה של המשתמש הנוכחי, אם אני מסנן אותו בתנאי בשאילתה, כמו: לקוחות-פרטי.מזהה_משתמש = 1, הוא לא מציג לי כלום.
-
@dovid בסוף לא הסתדרתי, כי לא ניתן להחיל את התנאי באטריבוט.
אז אני צריך דרך להוסיף לשאילתא תנאי, אבל שיחול רק על הטבלה השמאלית.ב"ה הסתדרתי עם 1.
(לאחר תלאות הרבה, עד שעלה בדעתי לחפש אופציה שיודפס לי בקונסול טקסט השאילתא בלייב, וב"ה מצאתי, והופיע שם LEFT JOIN עם הפנייה במשפט ה ON, לשדה שנמצא בטבלה שמאלית שורה אחריו.
וזה היה השגיאה).אבל עדיין יש לי בעיה של עדכון הטבלה השמאלית.
-
טוב אז צריך לחזור לעבודה
עכשיו יש לי טבלה עם לקוחות שיש להם 3 שדות של טלפון, + טבלה של שכנים המתגוררים באזור, ג"כ עם 3 שדות טלפונים.
עכשיו אני רוצה להשוות ביניהם, והמכנה המשותף היחיד שיש לי זה מספרי הטלפון.
עכשיו אני צריך לעשות בדיקה האם יש לפחות טלפון אחד שמשותף ביניהם, ואז להציג את השורה.איך עושים כזה דבר ב SQL?
אני צריך בשביל זה ליצור עוד טבלה של טלפונים + מזהה לקוח, וכן לשכנים, ואז לבצע בדיקה, או שיש דרך לעשות את זה גם ככה?ליישם את זה בסרניטי זה כבר עוד סיפור, אבל השם יעזור.