כמה שאלות על תכנון DB
-
@dovid אי חושב שבסיטואציה שלי, אצטרך לעשות UNION גם לטבלה הראשית, ולא רק ל JOIN.
אני צודק?עריכה:
אבל הבעיה היא: שאני לא רוצה לעשות UNION ALL על הטבלה הראשית, כי אני לא רוצה רשומות כפולות, ומנגד אני כן רוצה להשתמש באפשרות שבשאילתה הנוכחית תהיה סוג של LIST לכל רשומה עם מספרי הטלפון בשדה יחיד, כך שאוכל לעשות JOIN לפי זה לטבלת השכנים.קיים דבר כזה?
מקווה שהובנתי.
-
SELECT Customers.* FROM Customers INNER JOIN (SELECT DISTINCT ALL_TEL_CUST.ID FROM (SELECT ID, TEL1 AS TEL FROM Customers UNION ALL SELECT ID, TEL2 AS TEL FROM Customers UNION ALL SELECT ID, TEL3 AS TEL FROM Customers) AS ALL_TEL_CUST INNER JOIN ( SELECT ID, TEL1 AS TEL FROM Schuna UNION ALL SELECT ID, TEL2 AS TEL FROM Schuna UNION ALL SELECT ID, TEL3 AS TEL FROM Schuna) as ALL_TEL_SCHUNA ON ALL_TEL_CUST.TEL = ALL_TEL_SCHUNA) AS T ON Customers.ID = T.ID
-
@WWW צודק.
זה לא כ"כ מורכב, יש שאילתה של כל הטלפונים של הלקוחות עם הID שלהם, כולל כפילות (כי לא אכפת לי, וכדלקמן).
אני עושה JOIN בינה לבין שאילתה זהה על השכונה (שם הID מיותר אבל הוא נשאר בגלל העתק הדבק שלי).
כעת כל השורות שיימצאו מהJOIN הזה הם שורות של התאמה בין הלקוחות לשכונה, קרי לקוחות שגרים בשכונה.
אני לוקח משאילתת הJOIN הזו את כל המזהים של הלקוחות (בשביל לקבל רק לקוח מכל התאמה (גם אם יש לו שלוש התאמות למשל), יש DISTINCT על השאילתה).
שלב הבא זה סה"כ לקבל את פרטי הלקוח הנוספים מטבלת הלקוחות, זה השאילתה החיצונית ביותר. -
@dovid הבנתי פחות או יותר.
אבל האמת שמרוב שהייתי מבולבל אתמול + השעה הנוספת.., כתבתי קצת שטויות, ובאמת אני לא צריך לקבל את הרשומות שמופיעות ב2 הטבלאות.
אלא אני צריך לקבל רק את הרשומות מהשכנים שמכילות מספר השווה לאחד ממספרי הטלפון של הרשומה הנוכחית בטבלת הלקוחות.הבעיה שבסרניטי יש פיצ'ר מיוחד בשביל להציג טבלה משנית עם סינון לפי הרשומה הנוכחית בטבלה הראשית.
הפיצ'ר הזה מקבל 3 פרמטרים: 1. מחלקת הטבלה המשנית עם כל המאפיינים שלה. 2. שם השדה בטבלה המשנית לסינון על פיה. 3. שם השדה בטבלה הראשית לסינון על פיה (ברירת מחדל ID).כך שאם זה היה רק מספר טלפון אחד לכל רשומה, הייתי יכול בקלות ליצור את השיוך, על ידי שאני מגדיר את השדה TEL בשתי הטבלאות, וזהו.
הבעיה שכעת אני לא יודע איך לממש את זה.
אני חשבתי ועדיין חושב, שאולי הפתרון הפשוט, זה לכלול בטבלה המשנית (=השכנים) משהו כעין השאילתה שכתבת, וכן לתת לו DISTINCT שלא יציג כפול.
אבל אני צריך ניסוח שאני אוכל לתת לשאילתה את המזהה של הלקוח לסנן על פיה, והשאילתה תהיה מספיק חכמה לשלוף מתוך טבלת השכנים את הרשומות שיש להם טלפון שווה למה שיש למזהה שהתקבל בטבלת הלקוחות.
אני ממש מקווה שהובנתי, ואשמח מאד אם מישהו יחלץ אותי מהסבך הזה....
@dovid תודה רבה רבה לך!
אין מילים! -
-
@dovid אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
א. אפשר לספק לפיצ'ר של סרניטי שאילתה במקום טבלה?
ככל הנראה לא, הוא לא רוצה רק שם טבלה, אלא הוא רוצה את כל המחלקה של כל הישויות וההגדרות איזה שדות מהטבלה יוצגו.
כמו"כ גם בשדה שאני מסנן על פיה, אני לא יכול לספק לו תחביר כזה: "T1.ID", אלא אני צריך לספק לו שם של שדה שמוגדר במחלקה,
רק שלזה יש פתרון פשוט, להוסיף במחלקה שדה עם השם "T1-ID", ולשים לו מאפיין Expression("T1.ID").וכן אני בהחלט יכול במחלקה של הטבלה המשנית, להגדיר שיהיה המקור שלו שאילתה מורכבת, ולא רק שם טבלה.
ב. הבנתי שאתה רוצה שכנים לפי טלפון שזהה לאחד הטלפונים של הרשימה נוכחית. האם מעניין אותך הרשמות מטבלת השכנים או הרשומות מטבלת הלקוחות או שניהם?
התוצאה שאני צריך זה:
אני מציג למשתמש טבלת לקוחות, כשהמשתמש לוחץ על רשומה מסוימת, ייפתח לו טבלה משנית של כל השכנים שקשורים אליו.
כך שבעצם מעניין אותי רק השכנים.תודה רבה!
-
@dovid ייתכן שכן.
אבל כמובן רק אם אני אצור לזה מחלקה וכו' כאילו זה עוד טבלה במסד.
אבל האמת שאני לא מבין לאן אתה חותר.
לא אכפת לי להפוך את כל טבלת השכנים, שיהיה לשרותו של הטריק הזה.
אם אתה רוצה לספק לפיצ'ר הנ"ל שם של View אני ממש לא חושב שקיים, מק"ו שלא ניתן לתת שם של טבלה...
ואם אתה מתכוין שבמחלקה של השכנים ארשום הפניה ל View ולא ל טבלה, אני גם יכול להפנות לשאילתה מסובכת.TableName("(SELECT ...)")
במקום:
TableName("[dbo].[Table]")
-
@dovid אם אני רוצה לשלוף גם את ה ID של הטבלה השנייה,
בשורה 4:(SELECT DISTINCT ALL_TEL_CUST.ID, ALL_TEL_SCHUNA.ID FROM
איך אני גורם שלא יהיו כפילות כלל,
ניסיתי עם GroupBy אבל אני לא מצליח להבין איפה לדחוף אותו אצלי, כי שמתי את זה בתוך LeftJoin.
עריכה: הסתדרתי. -
@dovid אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
אני!
היו לי כמה אפשרויות אבל חוסר ההיכרות שלי עם סרניטי העמידה אותם בספק.טוב, כעת הסרתי את כל הקיבוץ, ונראה שזה עובד (למעט זה שלפעמים הוא מוחק לי שורות).
מקווה שזה אכן כך.מה שעשיתי זה כך:
השתמשתי ממש בקוד שלך, רק עם הוספה של הID של 2 הטבלאות. וכן שינוי הסדר.
הוספתי למחלקה של השכנים מאפיין LeftJoin.
עם שם טבלה:(SELECT DISTINCT ALL_TEL_CUST.SchunaId, ALL_TEL_SCHUNA.ClientId AS ClientId FROM (SELECT SchunaId, phone_Home AS TEL FROM Schuna UNION ALL SELECT SchunaId, phone_2 AS TEL FROM Schuna UNION ALL SELECT SchunaId, phone_3 AS TEL FROM Schuna) AS ALL_TEL_CUST INNER JOIN (SELECT ClientId, phone_Home AS TEL FROM Clients UNION ALL SELECT ClientId, phone_2 AS TEL FROM Clients UNION ALL SELECT ClientId, phone_3 AS TEL FROM Clients) as ALL_TEL_SCHUNA ON ALL_TEL_CUST.TEL = ALL_TEL_SCHUNA.TEL)
עם כינוי:
jb
עם ON:
jb.[SchunaId] = t0.[SchunaId]
עריכה:
ואז יצרתי שדה במחלקת השכנים עם:
Expression("jb.[ClientId]")
ובפיצ'ר של סרניטי בטבלת הלקוחות, הגדרתי שיסנן לפי השדה הזה.
וזהו.