כמה שאלות על תכנון DB
-
@dovid ו @clickone תודה רבה!!
בעיה מספר 1 נפתרה!למעשה לא הסתדרתי עם הTYPE alias, (ז"א מצאתי מה הוא רוצה = אוביקט Fields, אבל זה תמיד רשם לו T0 בכינוי בSQL, גם כשהפניתי ל Fields של הטבלה השנייה).
בסוף הצהרתי על ה LEFT JOIN במקום אחר, שהוא כן נותן לי להזין מחרוזת ב פרמטרים, רשמתי לו alias אחר, וזה עובד! -
@dovid אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
לא הבנתי כלום,
לא הצלחתי לספק לו את הפרמטר alias, כי הוא מצפה לTYPE מסוים, למה זה חשוב?
כי הוא ממיר את זה לSQL כזה:
LEFT JOIN Shiluv T0 ON Shiluv.Snif = Customers.Snif
המילה המודגשת זה הalias, הברירת מחדל שלו זה T0, רק שבגלל שלא הצלחתי להגדיר אותו למשהו אחר (T1 לדוגמה), זה זרק שגיאה, כי הטבלה הראשית ג"כ מכונה T0...אח"כ זה ניגש לשדה ככה:
WHERE T1.Group = @currentUserGroupאבל כעת הכל בסדר?
בינתיים, ב"ה כן.
-
@WWW אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
- בטבלה הנ"ל יש כמה שדות שכן יהיו מורשים לעריכה, ואני חושב לייצר את זה גם בטבלה נפרדת, כשיש מזהה משתמש, מזהה רשומה, ונתוני השדות הערוכים.
הבעיה היא שיש לי נתון מסוים שאמור להיות בחירה מ LIST (כמו: 'בטיפול', 'בתור', 'טופל'), והLIST גם אמור להיות ניתן לעריכה פר משתמש, בד"כ מה שעושים זה טבלה נוספת עם מזהה ורשימת הערכים, ואז ניתן לשמור את נתון המזהה של הערך בLIST, השאלה איך אני עושה את זה פר משתמש?
מה לגבי זה?
לאף אחד אין רעיון?
@dovid ו @clickone@dovid אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
בקשר לבעיה השניה, תעשה טבלה, עם עמודה של מזהה רשימה, משתמש, וערך.
זה אני מבין, ואז?
וגם איך אני נותן ערכי ברירת מחדל לכל המשתמשים? - בטבלה הנ"ל יש כמה שדות שכן יהיו מורשים לעריכה, ואני חושב לייצר את זה גם בטבלה נפרדת, כשיש מזהה משתמש, מזהה רשומה, ונתוני השדות הערוכים.
-
- בטבלה הנ"ל יש כמה שדות שכן יהיו מורשים לעריכה, ואני חושב לייצר את זה גם בטבלה נפרדת, כשיש מזהה משתמש, מזהה רשומה, ונתוני השדות הערוכים.
הבעיה היא שיש לי נתון מסוים שאמור להיות בחירה מ LIST (כמו: 'בטיפול', 'בתור', 'טופל'), והLIST גם אמור להיות ניתן לעריכה פר משתמש, בד"כ מה שעושים זה טבלה נוספת עם מזהה ורשימת הערכים, ואז ניתן לשמור את נתון המזהה של הערך בLIST, השאלה איך אני עושה את זה פר משתמש?
מה לגבי זה?
לאף אחד אין רעיון?
@dovid ו @clickone@dovid אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
בקשר לבעיה השניה, תעשה טבלה, עם עמודה של מזהה רשימה, משתמש, וערך.
זה אני מבין, ואז?
וגם איך אני נותן ערכי ברירת מחדל לכל המשתמשים?כמו שכתבתי לעיל, ז"א שבאלו שמיועדים לכל המשתמשים תכתוב בשדה המשתמש 0 או *, ואז בסינון תעשה שיכלול את אלו.
-
כהמשך להנ"ל, כעת אני רוצה להציג למשתמשים את טבלת הלקוחות, ואני רוצה לתת לכל משתמש לרשום הערה (ועוד כמה שדות) על הלקוח, שיהיה ברמה פרטית, כך שכ"א יוכל לקרוא ולערוך רק את ההערה שלו.
מה שעשיתי, יצרתי עוד טבלה בשם לקוחות-פרטי לדוגמה, ושם שמתי:
מזהה | מזהה לקוח | מזהה משתמש | הערה | פרטים נוספים.כעת אני צריך להציג טבלה משולבת, שכשמשתמש מס' 1 יפתח את הטבלה, הוא יראה רשימה של לקוחות, וההערה שהוא רשם.
ניסיתי להשתמש עם LEFT JOIN, (לקוחות.מזהה = לקוחות-פרטי.מזהה_לקוח) אבל יש לי 2 בעיות.
- שאני לא מצליח לסנן את ההערות שיוצג רק את השורה של המשתמש הנוכחי, אם אני מסנן אותו בתנאי בשאילתה, כמו: לקוחות-פרטי.מזהה_משתמש = 1, הוא לא מציג לי כלום.
אני צריך דרך לבטא את זה ב LEFT JOIN, קיים כזה דבר?
עריכה: הסתדרתי ב"ה.
משום מה הוא לא הרשה לי לכתוב END (0x80131904): Incorrect syntax near the keyword') END'.) במשפט (הON) של ה LEFT GOIN, אז כתבתי את זה ככה:LEFT JOIN (SELECT * FROM EE WHERE BB='D') AS e
- שהוא לא נותן לערוך את הטבלה הפרטית. (ז"א זה לא נשמר בטבלה, רק בטבלה הזמנית).
- שאני לא מצליח לסנן את ההערות שיוצג רק את השורה של המשתמש הנוכחי, אם אני מסנן אותו בתנאי בשאילתה, כמו: לקוחות-פרטי.מזהה_משתמש = 1, הוא לא מציג לי כלום.
-
@dovid בסוף לא הסתדרתי, כי לא ניתן להחיל את התנאי באטריבוט.
אז אני צריך דרך להוסיף לשאילתא תנאי, אבל שיחול רק על הטבלה השמאלית.ב"ה הסתדרתי עם 1.
(לאחר תלאות הרבה, עד שעלה בדעתי לחפש אופציה שיודפס לי בקונסול טקסט השאילתא בלייב, וב"ה מצאתי, והופיע שם LEFT JOIN עם הפנייה במשפט ה ON, לשדה שנמצא בטבלה שמאלית שורה אחריו.
וזה היה השגיאה).אבל עדיין יש לי בעיה של עדכון הטבלה השמאלית.
-
טוב אז צריך לחזור לעבודה
עכשיו יש לי טבלה עם לקוחות שיש להם 3 שדות של טלפון, + טבלה של שכנים המתגוררים באזור, ג"כ עם 3 שדות טלפונים.
עכשיו אני רוצה להשוות ביניהם, והמכנה המשותף היחיד שיש לי זה מספרי הטלפון.
עכשיו אני צריך לעשות בדיקה האם יש לפחות טלפון אחד שמשותף ביניהם, ואז להציג את השורה.איך עושים כזה דבר ב SQL?
אני צריך בשביל זה ליצור עוד טבלה של טלפונים + מזהה לקוח, וכן לשכנים, ואז לבצע בדיקה, או שיש דרך לעשות את זה גם ככה?ליישם את זה בסרניטי זה כבר עוד סיפור, אבל השם יעזור.
-
טוב אז צריך לחזור לעבודה
עכשיו יש לי טבלה עם לקוחות שיש להם 3 שדות של טלפון, + טבלה של שכנים המתגוררים באזור, ג"כ עם 3 שדות טלפונים.
עכשיו אני רוצה להשוות ביניהם, והמכנה המשותף היחיד שיש לי זה מספרי הטלפון.
עכשיו אני צריך לעשות בדיקה האם יש לפחות טלפון אחד שמשותף ביניהם, ואז להציג את השורה.איך עושים כזה דבר ב SQL?
אני צריך בשביל זה ליצור עוד טבלה של טלפונים + מזהה לקוח, וכן לשכנים, ואז לבצע בדיקה, או שיש דרך לעשות את זה גם ככה?ליישם את זה בסרניטי זה כבר עוד סיפור, אבל השם יעזור.
עד כמה שידוע לי ניתן לעשות בJOIN משהו בצורת
t1.c1 = t2.c1 OR t1.c2 = t2.c2
וכן על זה הדרך, תוכל לכתוב נוסח שמכיל את כל הסיטואציות.
או חכה שהמומחים יתנו פיתרון יותר יעיל -
עכשיו אני צריך לעשות בדיקה האם יש לפחות טלפון אחד שמשותף ביניהם, ואז להציג את השורה.
הייתי הולך בשלב ראשון על group by ו count
ומפצל את כל הטלפונים לטבלה נפרדת- מזהה איש קשר, שם, וכו
- מזהה, מזהה איש קשר, טלפון
ואז לעשות גרופ ביי וספירה, ולהציג רק את המספרים שהכמות שלהם גדולה מ1.
אח"כ אפשר להתחיל לעשות השוואת. אפשר אולי עם שאילתת ציר -
אני עשיתי זאת בעבר, השתמשתי עם UNION ALL, אני כעת לא יודע בדיוק איך אולי משהו בסגנון:
SELECT A.ID, A.NAME, A.BLA, A.BLA, ALL_TEL.ID, ALL_TEL.NAME FROM TABLE_X as A JOIN ( SELECT ID, TEL1 AS TEL FROM CONTACTS UNION ALL SELECT ID, TEL2 AS TEL FROM CONTACTS UNION ALL SELECT ID, TEL3 AS TEL FROM CONTACTS) as ALL_TEL ON A.TEL1 = ALL_TEL.TEL
האמת שפחות הבנתי את הסיטואציה, אם אבין יותר טוב יהיה לי אולי כיוון טוב יותר.
-
@dovid אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
תודה רבה!
האמת שפחות הבנתי את הסיטואציה, אם אבין יותר טוב יהיה לי אולי כיוון טוב יותר.
יש לי, לצורך העניין, מכולת ויש לי טבלה של פרטי הלקוחות ביניהם מספרי טלפון. חלק מהלקוחות מתגוררים בשכונה.
בנוסף הצלחתי להשיג טבלה של כל השכנים המתגוררים בשכונת המכולת עם פרטים שונים ביניהם מספרי טלפון. חלק מהם לקוחות המכולת.
אני רוצה עכשיו ליצור רשימה של לקוחות שמתגוררים בשכונה.
אך דא עקא שאין לי מ.ז. וכדו' בכדי להשוות ביניהם.
הדבר היחיד שאני יכול להשוות על פי זה, זה מספר הטלפון, הבעיה שלחלק גדול מהרשימות יש כמה מספרי טלפון, והם לא בדווקא באותו סדר, כך שייתכן שמספר שמופיע בטבלת הלקוחות כ 'נייד 1', יופיע בטבלת השכנים כ'נייד 3'.