לימוד עצמאי front end + back end בעברית
-
אם אתה מסתדר עם אנגלית בסיסית זה מצויין לדעתי.
תפריד בין html+css לבין js כי זה שתי עולמות, ודאי שהם קשורים מאוד אבל העומקים שלהם רחוקים ובלתי קשורים.
כיום אפשר להיות מומחה ענק בHTML+CSS בלי ידע של ממש בJS, וק"ו להיפך.התחלה בJS:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Learn/Getting_started_with_the_web/JavaScript_basics
https://www.guru99.com/interactive-javascript-tutorials.html
-
@yossiz אמר בלימוד עצמאי front end + back end בעברית:
גם אם זה היה קיים, אבל במוקדם או במאוחר לא יהיה לך מנוס מלהזדקק לאתרים באנגלית. תחום פיתוח הווב הוא תחום מאוד דינאמי. ואין דרך לכל המידע להיות מתורגם מיידית לעברית.
נכון
אבל בהתחלה זה קשה ללמוד מושגים חדשים בשפה שהיא לא שפת אם
אבל אם יש כבר את הידע הבסיסי ממדריכים בעברית
אז יותר קל ללמוד מאתרים באנגלית -
@shpro654 אמר בלימוד עצמאי front end + back end בעברית:
בעברית
@nigun אמר בלימוד עצמאי front end + back end בעברית:
@yossiz אמר בלימוד עצמאי front end + back end בעברית:
גם אם זה היה קיים, אבל במוקדם או במאוחר לא יהיה לך מנוס מלהזדקק לאתרים באנגלית. תחום פיתוח הווב הוא תחום מאוד דינאמי. ואין דרך לכל המידע להיות מתורגם מיידית לעברית.
נכון
אבל בהתחלה זה קשה ללמוד מושגים חדשים בשפה שהיא לא שפת אם
אבל אם יש כבר את הידע הבסיסי ממדריכים בעברית
אז יותר קל ללמוד מאתרים באנגליתבשביל זה תוכל ללמוד בnet-tuts.co.il
יש קורסים בחינם ויש בתשלום, אני אישית לקחתי את הבתשלום (מנוי לשלושה חודשים), וזה הכניס אותי לעניין מצויין -
כיוון שהנושא איך לומדים תכנות עלה כאן שוב
אולי זה הזדמנות שלי לשאול ...
אחד הדברים שנראה לי מקשים על הכניסה לתחום זה שבהתחלה זה די משמים
ולומדים כל מיני פקודות שאין לך מושג מה לעשות אתם כמו לולאות וכדו'
אני אומנם עברתי את השלב הזה כמובן
אבל מידי פעם מישהו שואל אותי האם נראה לך מתאים לי ללמוד תכנות?
ותכל'ס אני לא יגיד לו תשב על זה חודשיים תקרא את כל הדוקומנטציה של HTML CSS JS ואולי עוד כמה שפות ותבנה אתר או שתיים ובסוף תחליט האם זה מתאים לך!
מה שנראה לי שצריך זה ליצור פרויקטים קטנים בדרך
אני התחלתי עם הAPI של ימות וככה בתוך כמה ימים כבר היה לי את הקוד הראשון בשימוש מלא
וככה יש מוטיבציה משבל לשלב
אבל לא נראה שלכולם כאן היה את זה
אז מעניין אותי לשמוע איך אחרים עברו את השלב הזה?
ואיך אתם ממליצים לאחרים?
נ.ב. הנושא באופן כללי נידון כמה פעמים בפורום אבל לא מצאתי תשובה ברורה לנקודה הזו -
-
@dovid
נראה לי שללמוד JS מהתיעוד הרשמי זה כמו לשנן מילון עברי-אנגלי כדי ללמוד אנגלית.
באופן כללי, כאחד שלומד בעצמי, האתר https://www.tocode.co.il/ שהביא מיסטר @upsilon01 הוא אתר מעולה למתחילים, האתר הטוב ביותר בעברית מלאה מכל מה שמצאתי עד כה. -
@גמליאל אמר בלימוד עצמאי front end + back end בעברית:
נראה לי שללמוד JS מהתיעוד הרשמי זה כמו לשנן מילון עברי-אנגלי כדי ללמוד אנגלית.
MDN הוא לא התיעוד הרשמי ורחוק מלהיות כזה. אם תסתכל בתיעוד הרשמי האמיתי תצטרך למצוא לך משל אחר... משהו הרבה יותר הזוי וקיצוני...
אני למדתי JS מתוך קריאת קוד של אחרים ו-MDN. -
@ש-ב-ח אמר בלימוד עצמאי front end + back end בעברית:
תודה. חיפשתי רבות, ואת האתר הזה לא מצאתי..
@upsilon01 אמר בלימוד עצמאי front end + back end בעברית:
נראה כאילו זה לא ממש למתחילים (כלומר מתחילים שלב ב'), לפי הקצב והתוכן
הלא כן?
ותכל'ס אני לא יגיד לו תשב על זה חודשיים תקרא את כל הדוקומנטציה של HTML CSS JS ואולי עוד כמה שפות ותבנה אתר או שתיים ובסוף תחליט האם זה מתאים לך!
למרות שאני פתחתי את האשכול, דווקא זה ברור לי שהלימוד הוא קודם בלימוד ובניה (learn it, do it)
ואח"כ העמקה של דוקומנטציה מלאה בהתאם לרצון / צורך.
וזה בכל מקרה ובכל שפה. -
לימוד למתחילים בעברית זה משהו אפשרי. יש מגוון מדריכים. רק שזה לא מאוד מסודר, וגם לא עדכני הרבה פעמים, אבל אם יש לך מספיק רצון וכשרון - זה מספיק.
הבעיה מתחילה כשאתה ממצה את אלו ועובר שלב, רוצה להעמיק ולהרחיב מעט יותר. אני בשלב הזה- ולא מצאתי לזה עוד פתרון בעברית.
מישהו הזכיר למעלה את "פרקטיקיו". מישהו התנסה שם פעם? הקורסים שם מוגשים מצורה לא מאוד מושכת, כך שזה דורש יותר השקעה. הרמה שם יותר מקצועית? נותנת יותר למתקדמים?למי שרוצה ללמוד PHP יש את האתר pgpguide של אלכס רסקין, הוא די ישן אבל אפשר ללמוד שם הרבה. אבל יש שם גם מעבר:
כאן יש ספר חינם על MVC
וכאן יש ספר על PHP מונחה עצמים + קורס וידיאו עם הדגמה צעד אחר צעד של בניית פרוייקט מונחה עצמים בPHP בתבנית MVC. הספר והקורס בתשלום - ששווה את זה.
אני מצאתי אותם כספרים נוחים ומועילים שמתאימים למתחילים אך לוקחים גם למקום מתקדם הרבה מעבר למה שאפשר למצוא ברשת. ובאופן יחסי - הם עדכניים. -
@davidnead
אתה הצלחת לקנות את הספר הזה?
פשוט אני לא מוצא שם את הכפתור לקנייהכן. כאן הרכישה.
-
@davidnead
אני לא רואה שום כפתור
זה כנראה חסום בנטפרייתכן, זה עובד דרך איזשהו שירות תשלומים לא מוכר.
-
@גמליאל אמר בלימוד עצמאי front end + back end בעברית:
@ש-ב-ח
איך זה להשתמש ב.net-tuts.co.il עם נטפרי?
הסרטונים שם כבר נשלחו לבדיקה?
שייך בכלל לבדוק אותם? או שהם מוטמעים בצורה שא"א לבדוק בנטפרי?אני אישית פתחתי שם הרבה, זה בויאמו וצריך לקחת את הנתיב מהinspect element ולשלוח.