התחברות בAPI לאתר OfficeGuy מאקסס
-
נתקעתי כאן
https://internet-israel.com/מדריכים/rest/rest-הקדמה/
זה חסום לי בנטפרי -
@ארי זה מיותר, זה מסביר את כל הרקע והמוסכמות של REST שהם בתכלס כמעט לא בשימוש (כולם חורגים "טיפה" מהמוסכמות).
מה שקורה בשורה תחתונה שיש לבצע בקשה (request) לאתר, לעיתים יש צורך לספק בבקשה טוקן לאימות, ואז לקבל תשובה (response), לדעת לקרוא אותה ולהשתמש בנתונים.
יש הרבה שפות אידאליות לעבודה הזו. פה כיון שאנחנו עובדים עם אקסס הכי טוב זה (איך לא?) C#.
השאלה אם אתה מוכן נפשית להתחיל ללמוד שפה חדשה, C#, או אם אתה מעדיף VB NET (דומה יותר לVBA ביחס לC#). -
אוקי. כתבתי באשכול ההוא הוראות התחלה אבל הם מידי מפוזרים, אני יעשה זאת פה חלקית שוב.
תתחיל מהתקנת visual studio, זו תוכנה רצינית לכתיבת קוד.
תוריד אותה מפה: https://visualstudio.microsoft.com/thank-you-downloading-visual-studio/?sku=Community&rel=16
תריץ את ההתקנה וסמן ברכיבים את .Net desktop development
כשגמרת את השלב הזה תכתוב פה. -
@dovid אמר בהתחברות בAPI לאתר OfficeGuy מאקסס:
הספריה החמודה שהבאת ממחישה את מה שאמרתי שזה "נורא ואיום".
לא עברתי על הכל בקוד שם, אבל אני זוכר שבעבר דיברתי ע"ז עם @ארכיטקט (איפה הוא )
אם הספרייה עושה את העבודה, אז לא משנה כ"כ מה הדרך שהיא עוברת
אבל אני לא יפריע כאן להמרת שפה של @ארי - ואני ממש תומך בעניין -
@ארי בחר בצד שמאל בWindows Desktop ובצד ימין בWPF App.
למטה בשם כתוב כל שם שתרצה, ואשר.
בצד שמאל אמור להופיע חלונית שכתורתה Solution Explorer, לחץ שם פעמיים על קובץ בשם App.xaml ומחק שמה את הטקסטStartupUri="MainWindow.xaml"
לאחר מכן לחץ F7, וייפתח לך הקובץ App.xaml.cs שמה יהיה קובץ בשפת C#.
בשביל ההכרות:
למעלה יש כמה שורות שמתחילות במילה using, אחרי זה מילת מפתח בשם namespace עם השם שבחרת לפרוייקט ואחרי זה בלוק שמתוחם עם סוגריים מסולסלות {}, בתוך הבלוק הזה יש מחלקה - class בשם App שגם לה יש בלוק תחום בסוגריים.תכתוב לי אם עד כאן הכל מתנהל כצפוי.
-
יופי, תיכף תתחיל להבין.
כעת תרחיב עם קפיצת שורה את הסוגריים המסולסלות הפנימיות (אלה שאחרי הclass App : Application)
ובחלל שביניהם תדביק את הקוד הבא:public App() { var win = new Window(); win.Content = "123"; win.Show(); }
תריץ ע"י המקש F5, אמור להיפתח לך חלון עם הכיתוב 123, תכתוב לי שנתקדם.
-
הופה. לא אמרתי לך למחוק שורה, אלא מילים.
פתח את הקובץ ההוא והוסף את התו>
במקום שמחקת את השורה (אמור להיות לפני
<Application.Resources>
).
ואחרי כן נסה להריץ שוב ע"י F5.
אם זה לא מצליח פתח פרוייקט חדש ועשה שוב את ההוראות אבל בדייקנות.
תיכף נגמור עם ההוראות ונתחיל עם הלימודים. -
זה הקוד המלא
using System; using System.Collections.Generic; using System.Configuration; using System.Data; using System.Linq; using System.Threading.Tasks; using System.Windows; using System.Windows.Navigation; namespace tchumim { /// <summary> /// Interaction logic for App.xaml /// </summary> public partial class App : Application { public App() { var win = new Window(); win.Content = "123"; win.Show(); } } }