תוכנה לאקורדים
-
@מעמד אמר בתוכנה לאקורדים:
@רוב-יועץ כשאת כותב 1,3,5 זה הכוונה תמיד משמאל, אני מתחיל באות של האקורד
כלמור שלא יכול להיות שאני אלחץ על פה לה ודו וזה יהיה אקורד A ?
כלמור שאות של האקורד תמיד בתחילת הסדרה ולא באמצעה ?@margalit אמר בתוכנה לאקורדים:
@מעמד
כשאתה סופר ראשון שלישי וחמישי, תמיד תתחיל מהתו של אותו אקורד.
דו= C
רה=D
מי=E
פה=F
סול=G
לה=A
סי=B
A הוא לה אז מתחילים מ-לה (איזה לה שתבחר)ומתחילים משמאל
-
@רוב-יועץ עכשיו בילבלת אותי לגמרי !
עד עכשיו הבנתי שבאיזה תו שמתחילים זה האקורד שלו וכך הייתי יודע מה האקורד
עכשיו אתה אומר שגם אם זה לא מתחיל בתו של האקורד זה גם האקורד ??
אז איך אני אדע איזה אקורד זה ?לא!
אתה מתחיל תמיד בתו של האקורד לצד שמאל,
אחרי שאתה יודע מה האקורד אתה יכול לשנות את הסדר
למשל אקורד Am הוא לה דו מי.
אתה יכול לנגן את זה בסדר שנח לך העיקר שתנגן רק את שלושת התוים האלו. -
@מעמד למשל אם יהיה לפני דו, מי, לה. אניח שהדו הוא הבס, וא"כ זה אקורד Cכל שהוא. ההנחה הזו מיד תשלל כי אין יחס מהבס לשניים האחרים לא של 3,4 ולא 4,3. וא"כ אין כזה אקורד. אלך למי ואנסה למצוא ממנו את היחסיות הנכונה של אקורד מינורי או מז'ורי. ושוב אשלול הנחה זוכי אין בין התוים את היחס הנ"ל. ממליא מוכרח שזה אקורד Am כי אם אתחיל מלה = A יהיה יחס בין הדרגה השניה לשלישית של 3,4. וא"כ זהו אקורד מינורי של לה.
-
@רוב-יועץ אמר בתוכנה לאקורדים:
@מעמד למשל אם יהיה לפני דו, מי, לה. אניח שהדו הוא הבס, וא"כ זה אקורד Cכל שהוא. ההנחה הזו מיד תשלל כי אין יחס מהבס לשניים האחרים לא של 3,4 ולא 4,3. וא"כ אין כזה אקורד. אלך למי ואנסה למצוא ממנו את היחסיות הנכונה של אקורד מינורי או מז'ורי. ושוב אשלול הנחה זוכי אין בין התוים את היחס הנ"ל. ממליא מוכרח שזה אקורד Am כי אם אתחיל מלה = A יהיה יחס בין הדרגה השניה לשלישית של 3,4. וא"כ זהו אקורד מינורי של לה.
לא הבנתי מה התכוונת לומר.
תסביר מה שכתבת במילים פשוטות יותר (תרחם עלינו השעה 2:30) -
@margalit אמר בתוכנה לאקורדים:
לא הבנתי מה התכוונת לומר.
תסביר מה שכתבת במילים פשוטות יותר (תרחם עלינו השעה 2:30)התכוונת שכשיש לי אקורד אחרי היפוך, איך אני מוצאת את האקורד בלי ההיפוך?
-
@מעמד הייתי תלמיד מצטיין....
פעם החלטתי להשקיע ולקחתי מוזיקאי ידוע שגר בשכונתי ללמד אותי תאוריה. הוא לקח מאוד יקר, לכן הוא הספיק ללמד אותי רק שיעור אחד... אבל בשיעור הזה הוא זרק לי כמה "עצמות" שאותם חפרתי וחשבתי והפכתי עד שהכנתי צו'לנט שלם.....
@margalit בעצם אמרתי את מה שכתבת רק מכיון הפוך. @מעמד בעצם שואל, אם אני רואה אורגניסט באיזו בר מצוה שבשיר מסוים לחץ על איזה אקורד ויצא לו יפה, ואני רוצה לדעת איזה אקורד זה.
אמרתי לו שצריך לקחת את שלשת התוים שהוא לחץ, ולהתבונן בהם איזה תו לקבוע כבס וממילא לדעת את השם של האקורד. כי אם ברור לנו שלכל בס יש 2 ויראציות, אקורד מינורי או מז'ורי, [שהם בעצם דרגות 1,3,5 של הסולם המינורי או המז'ורי] והיחס בינהם הוא בס, 3 חצאים, 4 חצאים למינור או בס, 4 חצאים, 3 חצאים למז'ור, א"כ מכל 3 תוים יכול להיות רק הרכב אחד שיתאים. -
אתם תסכימו לענות ?
בעז"ה, למה לא?
אם לא היו לי את כל אלו שענו לי בדרך על כל השאלות שלי, לא היה לי חצי מהידע...
אז כמובן שאוכל.
@רוב-יועץ
אפשר להעלות את הקובץ על הסולמות כהמשך לזה? (כמובן שעם קרדיט...)
או אם אתה יכול להעלות, זה יכול לעזור להרבה... -
@aknvtchtk אמר בתוכנה לאקורדים:
@מעמד זה כן אפשרי לנגן על פי אקורדים לאורגן אני לא יודע בדיוק איך אבל אני נתתי את התוכנה לאורגניסטים שאמרו לי שחסכתי להם הרבה
חסכת להם לגלות את האקורד, לא איך מנגנים אותו.
תודה רבה! -
@aknvtchtk אמר בתוכנה לאקורדים:
@מעמד זה כן אפשרי לנגן על פי אקורדים לאורגן אני לא יודע בדיוק איך אבל אני נתתי את התוכנה לאורגניסטים שאמרו לי שחסכתי להם הרבה
אני חיפשתי תצוגה של האקורדים כמו שיש בגיטרה
אבל שיציג לי כמו התצוגה ש @margalit ו @רוב-יועץ העלו כאן כל הזמן
אבל לא משנה, התוכנה שהעלת עושה את חצי העבודה הקשה יותר. החצי שנשאר זה רק איך לנגן אותו בפועלועדין לא הבנתי מה ההבדל בין 1 ל2 (ממוספר באדום)
מישהו יודע ?