תוכנה לאקורדים
-
אני מצרף כאן תוכנה שיודעת לזהות את האקורדים לכל שיר שרוצים לדעת מה האקורדים שלו
ניתן להעלות ולהוריד טונים באקורדים ועוד כמה פונקציותhttps://send.magicode.me/send-file/file/c01475baa5468dbf9c7dd0762fc9a3b2bf739834/view
-
-
@מעמד בא תאמין לי שרק את השם אקורד אני יודע אין לי מושג בזה יותר אני לא מנגן על שום כלי רק שפשוט ראיתי את התוכנה הזו והבאתי לחברים שמנגנים והם מאוד נהנו אז פירסמתי כאן ובמקצועות בתגובה למישהו שהביא טבלה איך לשנות טונים את האופציה הזאת דווקא אני כן הבנתי
-
@aknvtchtk אמר בתוכנה לאקורדים:
בכרטיסייה השלישית בתוכנה תחת שם מפתח kay
הרבה יותר פשוט, בכרטסת הראשונה, master, יש בצדשמאל גלגל טמפו - מהירות, ובצד ימין גלגל פיצ' [pitch] סיבוב שלו ימינה או שמאלה מעלה ומוריד אוקטבות בהתאמה.
-
@מעמד בגלל שזה הכי פשוט... קבל: הבס של האקורד יהיה התו שמיצגת האות של האקורד. למשל אקורד Am הבס יהיה לה - A.
הצליל השני והשלישי, במז'ור [A לבד] יהיו 4 חצאי טונים אחרי הבס ו3 חצאי טונים אחריו. במינור [A ולידה m קטנה] יהיה הפוך, 3 חצאי טונים לצליל השני ו4 חצאים אחריו לשלישי.
עד כאן הבסיס, כל השאר בקורס המורחב שלי.... -
@מעמד נכון, הבס הוא A=לה.
3 חצאי טונים אחריו = דו, כי בין סי לדו אין "שחור" כי ההבדל ביניהם הוא רק חצי טון.
ומכאן, שלא נכון לומר "השחורים הם חצאי טונים" כי בין מי לפה ובין סי לדו אין שחור כי ההפרש בין ה"לבנים" הוא רק חצי ולא טון שלם. [היו חייבים לסבך את זה, אחרי זה כולם היו נגנים... בצחוק].
4 חצאי טונים אחרי הדו זה מי, כי יש2 שחורים ושני לבנים שבאמת ההפרש ביניהם חצי.
נמצא שאקורד לה מינור הוא לה דו מי, בעוד שלה מז'ור - שהוא בעצם הוספה של חצי טון בדרגה השניה של האקורד - הוא לה דו מז'ור מי.
מומחה? לא יודע. מנגן מכיתה א' עם חוש בלע"ר מפותח ולא עושה עם זה כלום...