קניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?
-
סיפור מאוד עצוב קרה לי השבוע
אני רציתי 2 מזגנים חזקים ביותר ללא התפשרות על איכות ביררתי הרבה
למעשה יצא לי על פוג'סטו 1 לחדר שינה של 1.25 כ"ס והשני לסלון של 2 כ"ס
עשיתי בירור אצל כמה טכנאים כמה יעלה לי עם התקנה בירושלים ולקחתי את מי שלוקח זול
למעשה הוא אמר לי בטלפון שזה יצא לי ל 1.25 כ"ס 4,300 שח כולל התקנה ול 2 כ"ס 5,800 פלוס 600 ש"ח התקנה
ביחד זה יוצא 10,700 ש"ח
לשאלתי כמה יצא לי אם אני לוקח את שניהם ביחד הוא אמר לי 10,900 הכל ביחד כולל התקנה
(אני לתומי לא חישבנתי שזה יותר יקר חשבתי שמסתמא זה יותר זול) והזמנתי
עד כאן חלק א'
מה שעצוב זה שהסכום ששילמתי בסוף זה 12,650 למה???
הוא הגיע הבייתה הוא אומר לי לפני שהוא התקין שצריך למשוך כבל חשמל מהיחידה החיצונית כי החיבור לחשמל מתבצע שם
וחשמלאי יקח על זה 300 שקל והוא לוקח 250 למזגן ביחד זה 500 ש"ח הגיע לסלון והוא אותר שאי אפשר לשים את המדחס קרוב וצריך עוד 8.5 מטר כבל כל מטר 100 ש"ח ביחד 850 ש"ח
הוא הגיע לחדר שינה שמה היה מזגן בממ"ד ורק היו צריכים לפרק
אבל היה חור ותושבת שהוא לא היה צריך לעשות אמרתי לו שיקזז אז הוא אומר לי שהוא לוקח על הפירוק
וכמובן עוד 2 מטר כבל יוצא 200 ש"ח
וסיתות שהוא עשה לי ב 200 ש"ח
הכל ביחד יוצא
10,900+
500+
850+
200+
200=
12,650
אתם שומעים???
הזמנתי מזגן כולל התקנה ב 10,900
ויצא לי 12,650הפשע הגדול עוד יותר כאן הוא שבדקתי והמזגן הקטן הוא של 1 כ"ס ולא של 1.25 כמו שהובטח לי
למעשה מה שקומם אותי זה שאני מתקשר ושואל כמה עולה לי מזגן כולל התקנה האם בהתקנה המינימלית לא כלול כבל חשמל???
האם הוא לא יכל להתחשב בכמויות הצנרת??? בטוח שזה לא עולה 100 ש"ח למטר!!!
האם זה לא חיסכון מלהתקין תושבת בגובה 3 קומות (לפחות כמו הקושי של להתקין כבל חשמל...)
ולמעשה המזגן בסלון נוטף מיםברוך ד' שיש לי הקלטת שיחות ואני התקשרתי אליו לשאול כמה כ"ס הוא התקין לי כי הזמנתי 1.25 אז הוא אומר לי שהוא הביא של 1.25 אמרתי לו שלפי הדגם זה של 1 כ"ס אז הוא אומר לי "אתה לא הזמנת של 1 כ"ס"
אמרתי לו שיש לי הקלטת שיחות אז הוא ראה שאין לו ברירה והוא אמר שהוא יחליף לי על חשבונו אחרי החג
למעשה הוא עדיין לא חזר אלי
אבל אני מתלבט אם כבר אז ללכת עד הסוף ולתבוע על הכל או לא
הבו עצה הלום
מה אתם אומרים??? -
@שלומ אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
סיפור מאוד עצוב קרה לי השבוע
אני רציתי 2 מזגנים חזקים ביותר ללא התפשרות על איכות ביררתי הרבה
למעשה יצא לי על פוג'סטו 1 לחדר שינה של 1.25 כ"ס והשני לסלון של 2 כ"ס
עשיתי בירור אצל כמה טכנאים כמה יעלה לי עם התקנה בירושלים ולקחתי את מי שלוקח זול
למעשה הוא אמר לי בטלפון שזה יצא לי ל 1.25 כ"ס 4,300 שח כולל התקנה ול 2 כ"ס 5,800 פלוס 600 ש"ח התקנה
ביחד זה יוצא 10,700 ש"ח
לשאלתי כמה יצא לי אם אני לוקח את שניהם ביחד הוא אמר לי 10,900 הכל ביחד כולל התקנה
(אני לתומי לא חישבנתי שזה יותר יקר חשבתי שמסתמא זה יותר זול) והזמנתי
עד כאן חלק א'
מה שעצוב זה שהסכום ששילמתי בסוף זה 12,650 למה???
הוא הגיע הבייתה הוא אומר לי לפני שהוא התקין שצריך למשוך כבל חשמל מהיחידה החיצונית כי החיבור לחשמל מתבצע שם
וחשמלאי יקח על זה 300 שקל והוא לוקח 250 למזגן ביחד זה 500 ש"ח הגיע לסלון והוא אותר שאי אפשר לשים את המדחס קרוב וצריך עוד 8.5 מטר כבל כל מטר 100 ש"ח ביחד 850 ש"ח
הוא הגיע לחדר שינה שמה היה מזגן בממ"ד ורק היו צריכים לפרק
אבל היה חור ותושבת שהוא לא היה צריך לעשות אמרתי לו שיקזז אז הוא אומר לי שהוא לוקח על הפירוק
וכמובן עוד 2 מטר כבל יוצא 200 ש"ח
וסיתות שהוא עשה לי ב 200 ש"ח
הכל ביחד יוצא
10,900+
500+
850+
200+
200=
12,650
אתם שומעים???
הזמנתי מזגן כולל התקנה ב 10,900
ויצא לי 12,650הפשע הגדול עוד יותר כאן הוא שבדקתי והמזגן הקטן הוא של 1 כ"ס ולא של 1.25 כמו שהובטח לי
למעשה מה שקומם אותי זה שאני מתקשר ושואל כמה עולה לי מזגן כולל התקנה האם בהתקנה המינימלית לא כלול כבל חשמל???
האם הוא לא יכל להתחשב בכמויות הצנרת??? בטוח שזה לא עולה 100 ש"ח למטר!!!
האם זה לא חיסכון מלהתקין תושבת בגובה 3 קומות (לפחות כמו הקושי של להתקין כבל חשמל...)
ולמעשה המזגן בסלון נוטף מיםברוך ד' שיש לי הקלטת שיחות ואני התקשרתי אליו לשאול כמה כ"ס הוא התקין לי כי הזמנתי 1.25 אז הוא אומר לי שהוא הביא של 1.25 אמרתי לו שלפי הדגם זה של 1 כ"ס אז הוא אומר לי "אתה לא הזמנת של 1 כ"ס"
אמרתי לו שיש לי הקלטת שיחות אז הוא ראה שאין לו ברירה והוא אמר שהוא יחליף לי על חשבונו אחרי החג
למעשה הוא עדיין לא חזר אלי
אבל אני מתלבט אם כבר אז ללכת עד הסוף ולתבוע על הכל או לא
הבו עצה הלום
מה אתם אומרים???שווה מאמר מפורט
-
@ארי63
אני חושב שגם על הקטע של החיבור לחשמל
מה אתה אומר?בהחלט מקומם
הבעיה בכל ההתקנות הללו, שאם אין לך מסמך מה כוללת ההתקנה אז....
אך ברור שהמקרה מקומם ומוגזם
תנסה להקליט אותו גם על שאלה 'מה כוללת ההתקנה וכמה כל תוספת'
משתתף בצערך
בהצלחה -
@שלומ רק שחכת להוסיף עוד דבר אחד
שעל הסכום 12,900 בהפחתת מחיר המזגנים והא ביקש גם את תוספת המע"מ
אני צודק?לגופו של עניין (של אבזבז עליך את כל המאמר)
חוק מס' 1 - הצעות מחיר להתקנת מזגנים לוקחים אך ורק בכתב!!!!!
חוק מס' 2 - המתקין מגיע לביתך ורואה את המקום ורק אח"כ כותב את הצעת המחיר כאשר מפורט בו סעיף סעיף כולל איזה מזגנים הוא שם ומספרי דגמים (לא בטלפון, בעל-פה, פקס, מייל)
אפשרי במייל או בפקס רק אם הוא ביקר בבית שלך קודם וראה את המקום.
חוק מס' 3 - הצעת המחיר חייבת להיות על דף לוגו של המתקין הכולל השם שלו, טלפון ומספר עוסק מורשה.
חוק מס' 4 - פרוט אם המחירים כוללים מע"מ או לא (לפי החוק כמדומני אם בהצעת המחיר לא כתוב עינין המע"מ אז המחיר הוא כולל ולא ניתן לדרוש אותו בנפרד אא"כ הוא ציין זאת במפורש
חוק מס' 5 - כל המזגנים הם במחירים כוללים מע"מ כך שבהצעת המחיר הם כבר מחושבים עם המע"מ
חוק מס' 6 - לדרוש חשבונית+קבלה = האחריות שלו כלפיכם בכל טענה (גם במקרה של תביעה אף אחד לא יסתכל עלכם אם אין לכם הצעת מחיר+חשבונית/קבלה)זה בגדול מה שצריך להיות בכדי למנוע בעיות
אם כבר שילמת אז זה נראה "קצת" בעייתי
תנסה למצא נקודות תורפה שיהיה לך על מה להשען. -
@zvinissim
יש לי את הקלטות השיחה
זה לא עוזר?יש לך הוכחה בכלל על התשלום בפועל לפי שירות? (חשבונית בלע"ז)
-
@zvinissim
יש לי את הקלטות השיחה
זה לא עוזר?@שלומ נטל ההוכחה יהיה עלך מהסיבה הפשוטה ביותר
מקובל בשוק המזגנים שעלות ההתקנה היא יחסית זולה ועליה מתווספים כל מיני תוספות כגון: צנרת, כבל חשמל, שקע וכד'אגיד לך משהו מבלי שתכעס עלי.
אתה יכלת לעצור לפני שהוא התחיל את העבודה ולפני שהוא מתחיל לעבוד היה אומר לך בדיוק את כל המגבלות ולא לאחר מכן. אם הוא לא עשה את זה אז יכול להיות שיש לך "קייס" לתביעה (אבל למה שילמת לו?)
מקסימום יכלת להגיד לו תשאיר את המזגנים כן ואני אשלם לך ואזמין מישהו אחר -
יש לי חשבונית על חלק מהסכום והקלטה על השאר כך שאני יכול להגיד לו שאני ימסור
הוספת לו מע"מ על הסכום כדברי @zvinissim או שהוא היה כולל מע"מ?
-
@beri-zip
יש לי חשבונית על חלק מהסכום והקלטה על השאר כך שאני יכול להגיד לו שאני ימסור...@שלומ לפי חוק המזומן נראה לי ששנכם עברתם על החוק מפני שסכום העסקה היא מעל 11,000 ש"ח אא"כ יש לך חשבונית של מוכר המזגנים ולו שילמת רק על העבודה.
אני לא עו"ד שיכול לייעץ אבל זה מריח כמו ריח שרוף ולא טוב
-
@zvinissim
אני רוצה לדעת מה לעשות עכשיו
למעשה הוא מסכים להחליף לי מזגן אבל זה יוצא לו נזק של כ3500 ש"ח אולי יש סיכוי שהוא יחזיר לי מזומן?
ועוד שאלה קטנטנה האם זה באמת מקובל בשוק שלוקחים על כבל חשמל מינימלי?
חוצמזה אני בן אדם עדין טבעי והוא עבד תחת לחץ כך שהסכמתי בלית ברירה כי אני לא יכול להגיד לו לחזור -
https://tchumim.com/user/zvinissim אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
יש לי חשבונית על חלק מהסכום והקלטה על השאר כך שאני יכול להגיד לו שאני ימסור
הוספת לו מע"מ על הסכום כדברי @zvinissim או שהוא היה כולל מע"מ?
אתה חזזק
למעשה הוא רצה אבל בסוף על ההתקנה שילמתי מזומן כדי לחסוך..