יעוץ בקניית מחשב נייד
-
שבוע טוב.
אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש.
מפרט נדרש:
מעבד - לפחות I5 דור 8
זיכרון - לפחות 500 ג'יגה SSD
זיכרון ראם - לפחות 8
גודל מסך - 15.6 אינץ'
צורב - מעדיף עם צורב אבל לא חייב.תקציב: 2500-3000 ש''ח
ניסיתי לחפש באייבורי ומצאתי כמה שנראה שמתאימים.
האם בכלל מומלץ לקנות באייבורי?
יש לכם המלצה על דגם טוב?אשמח לעזרתכם.
בתודה רבה מראש!
-
@בערל מכיר באופן אישי וזאת חנות מאוד אמינה.
אבל אם אתה מגיע אחרי בירור ויודע בדיוק מה אתה רוצה אין כ"כ משמעות לאמינות החנות, האחריות בכל מקרה אצל היבואן.
בניידים הם בד"כ לא הכי זולים והמבחר לא גדול, ממליץ לחפש ב-KSP וזאפ.
חיפוש מסונן ב-KSP
בהצלחה -
@אלי-TZA אמר ביעוץ בקניית מחשב נייד:
אבל אם אתה מגיע אחרי בירור ויודע בדיוק מה אתה רוצה אין כ"כ משמעות לאמינות החנות,
זה בדיוק מה שאני עושה.
אני יודע פחות או יותר מה אני רוצה, אבל אני מחפש המלצה על דגם טוב שעומד בתנאים, ואז אחפש היכן זול.תודה לכם!
-
@בערל אמר ביעוץ בקניית מחשב נייד:
אבל אני מחפש המלצה על דגם טוב שעומד בתנאים, ואז אחפש היכן זול.
שיב לב: יש היום המון תתי דגמים (מבוטא בד"כ כסדרה של אותיות באנגלית ומספרים אחרי הדגם) עם הבדלים משמעותיים במפרט ומה שיש בחנות אחת אין באחרת, דגם טוב יתן לך אינדיקציה לגבי איכות ההרכבה וגוף המחשב וכדו'.
-
@בערל אמר ביעוץ בקניית מחשב נייד:
אבל אני מחפש המלצה על דגם טוב שעומד בתנאים, ואז אחפש היכן זול.
שיב לב: יש היום המון תתי דגמים (מבוטא בד"כ כסדרה של אותיות באנגלית ומספרים אחרי הדגם) עם הבדלים משמעותיים במפרט ומה שיש בחנות אחת אין באחרת, דגם טוב יתן לך אינדיקציה לגבי איכות ההרכבה וגוף המחשב וכדו'.
יש לך המלצה לדגם איכותי וטוב שעומד בתנאים הנ''ל?
חשוב לי מחשב איכותי ללא תקלות. -
@בערל האמת שגם כשקניתי לדוגמה את הסדרה הפשוטה של לנובו לא היו שום בעיות אבל באופן כללי אם התקציב מאפשר מומלץ ללכת על הסדרות היותר גבוהות כמו
Lenovo ThinkPad או HP ProBook או Dell Inspiron וכדו'כמה בערך אמור לעלות דבר כזה עם הנתונים שציינתי?
-
@master אמר ביעוץ בקניית מחשב נייד:
@בערל
https://www.pc365.co.il/product-18633-Lenovo_Ideapad_330_15_81DE0256IV_ללא_מערכת_הפעלה_במלאי?utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zapיש לשים לב שזה מגיע ללא מערכת הפעלה
תודה רבה!
אני רואה שזה יותר זול מאייבורי וKSP.
האם זה אמין? מומלץ?וכן, בסינון שעשיתי שם יצאו לי 4 דגמים:
https://www.pc365.co.il/cat.aspx?id=129&p55=9&p61=26&p60=83&p436=3614&p73=1356&p67=62&p63=236&sort=price&p57=257&p62=27&אני רואה שההבדל ביניהם הוא בכרטיס מסך ובסוג הדיסק. מה זה אומר?
ובמקרה שאני רוצה בצבע לבן, במה יותר טוב היקר יותר מבין השתיים?
-
@בערל
האתר הזה נקרא אמין
ההוא שהבאתי לך יותר זול בגלל שהקישור מזאפ
אם תכנס לאתר בגלישה בסתר ותחפש את הדגם הזה תראה שהמחיר שלו יקר ב50 שחתודה!
האם סוג הדיסק של הלבנים יותר טוב?
וכן האם ההבדל בין שני הדגמים הלבנים שיש הוא רק בכרטיס מסך? או שיש עוד משהו?
איזה עדיף? -
@בערל כן, דיסק NVMe יותר טוב.
למה "נתקעת" על לנובו? כי זה מה ש@master נתן? יש שם HP מהסדרה העסקית שמגרד את תקרת התקציב שלך. אולי המאסטר יחווה דעתו אם זה שווה.
השוואה
יתרונות שראיתי מלמעלה:
יש חריץ זיכרון פנוי מה שאומר שיעלה לך חצי מחיר להכפיל את כמות הזיכרון.
מעבד טיפה יותר טוב.
זיכרון טיפה יותר מהיר.
סוללה יותר חזקה.
קורא טביעות אצבע.
שוקל קצת פחות.
אחריות באתר הלקוח. -
@אלי-TZA
המפרט שהמלצתי עליו הוא מפרט כבקשתו, עומד בדרישות המפרט, וזול ככל שניתן, מבלי שיהיה צורך להתפשר על רכיבים מסוימים.
מה שנקרא מקסימום במחיר מינימום.
יש יותר טוב ? יותר יקר ? ברור אין בכך ספק. גם אין לזה גבול מלבד התקציב.ואין כאן מחלוקת אתה נצמדת לתקרת המחיר ובדקת מה אפשר לדחוף בזה ואילו אני נצמדתי למפרט ובדקתי איך יהיה הכי זול במפרט המבוקש. 2 גישות שכל אחת מהם נכונה בפני עצמה.
ומה שכן הפריע לי שבקישור השותפים שהבאת לksp כתשובה פשוטה ומובנית מאליה התחלת את הסינון ב2800 שח שזה 400 שח מעל הטווח האפשרי ו300 שח מעל המחיר שפותח האשכול מתחיל את טווח המחירים שלו, -
@אלי-TZA
@master
תודה רבה לכם!!המפרט שהציע @master נראה אכן מעולה לצרכים שלי. ובמחיר טוב.
אבל אם הHP הוא הרבה יותר טוב (דגם יותר מוצלח, יותר נוח, יותר איכותי), יתכן ששווה לי להשקיע עכשיו עוד 600 שקל.
השאלה עד כמה זה אכן יותר טוב חוץ מהנתונים במפרט. מבחינת חוזק ואיכות וכו'. ובקיצור האם זה שווה השקעה של עוד כ 600 ש''ח?? -
דבר ראשון נראה שחשת צורך להתגונן ואני מתנצל על כך. ממש לא התכוונתי ולו מהטעם שאני חושב שאתה מבין בזה הרבה יותר ממני..
@אלי-TZA
המפרט שהמלצתי עליו הוא מפרט כבקשתו, עומד בדרישות המפרט, וזול ככל שניתן, מבלי שיהיה צורך להתפשר על רכיבים מסוימים.
מה שנקרא מקסימום במחיר מינימום.
יש יותר טוב ? יותר יקר ? ברור אין בכך ספק. גם אין לזה גבול מלבד התקציב.אני מסכים וחושב כמוך ב100%. פשוט לעיל היה דיון על הסדרות העסקיות וזה ירד עקב מחיר גבוה מידי אז ציינתי שיש כאן נייד מסדרה עסקית שמגרד את התקציב, זה הכל.
ואין כאן מחלוקת אתה נצמדת לתקרת המחיר ובדקת מה אפשר לדחוף בזה ואילו אני נצמדתי למפרט ובדקתי איך יהיה הכי זול במפרט המבוקש. 2 גישות שכל אחת מהם נכונה בפני עצמה.
כאמור לעיל הדבר היחיד שניסיתי "לדחוף" זה סדרה עסקית שהוא ביקש לעיל.
ומה שכן הפריע לי שבקישור השותפים שהבאת לksp כתשובה פשוטה ומובנית מאליה התחלת את הסינון ב2800 שח שזה 400 שח מעל הטווח האפשרי ו300 שח מעל המחיר שפותח האשכול מתחיל את טווח המחירים שלו,
האשמות חמורות, אשמח שתעבור על התשובות שלי ברצינות:
-
קישור שותפים: של ידידנו @yits שאיני מכירו מלבד ההיכרות ע"ג הפורום והשימוש שלי בקישור שלו נעשה מתוך הרגל שהתחיל בשביל להפוך "הנחה נוספת בסניף" להנחה בסכום ברור כבר באינטרנט. מה שכן נראה שבתקופה האחרונה KSP נותנים את זה גם בלי קישורי שותפים ואוכל לזנוח את ההרגל.
-
לא ביצעתי שום סינון סכום אלא מפרט בלבד, אולי בלבל אותך סרגל סינון המחיר שהאתר מציין בו את סכומי המינימום והמקסימום של המחשבים אחרי סינון המפרט שבוצע.
אגב, איך זה 400₪ מעל הטווח האפשרי?הרי עשיתי סינון מפרט בלבד וזה מה שיש ל-KSP להציע.
אולי כוונתך שבשניידר יש ב₪2450? גם זה רק ₪340 מעל הטווח.
בכל מקרה אתה מוזמן לרפרף לעיל ולראות שבקישור לKSP לא התיימרתי לתת לו את המחשב הכי זול וטוב אלא כיוון כללי בלבד עם הפניה לזאפ. -