איזה קומקום בריא יותר?
-
@zvinissim אמר באיזה קומקום בריא יותר?:
וגם לא נראה לי שיש תו תקן לקומקומם האלו
יש כזה דבר שנכנס לארץ ללא תו תקן?
-
@zvinissim תאמת שהייתי בטוח שיש תקו לזה בארץ אבל לפי המכלול לא https://www.hamichlol.org.il/ביספנול_A
-
@zvinissim
פלסטיק עשוי מחומרים כימיים שונים, וברור - שכמה בטוח שזה יהיה זה עדיין פחות בריא מנירוסטה או זכוכית.
רוב הבקבוקי פלסטיק אכן מוציא רעלים וכפיא שהתפרס כמה פעמים, פלסטיק שעשוי לחמם בדרך כלל כתוב ע"ז שזה בטוח לשימוש, אבל כנראה שזה בטוח לשימוש יחסית לשאר הפלסטיק, אבל זה עדיין לא אומר שזה 100 % -
אז מה עושים? כיצד להתגונן מפני הפתלאטים?
כנראה שבעולמנו עתיר הפלסטיק ומוצרים סינטטים, להימנע מפתלאטים לחלוטין קשה מאוד. אבל בכל זאת יש כמה וכמה דברים שאפשר לעשות כדי לצמצם משמעותית את החשיפה לרעלים הללו.הדרכה מעשית לצמצום החשיפה לפתלאטים:
לזרוק מוצרי פלסטיק ישנים מהבית.
לזרוק מוצרי פלסטיק שבורים.
להימנע משימוש בקערות פלסטיק, צלחות פלסטיק וכדומה. לרכוש רק קערות, מסננים וכלי מטבח מנירוסטה, זכוכית, עץ או במבו (מתוך תקווה שבלק המצפה את מוצרי העץ והבמבו אין חומרים רעילים).
במיוחד יש להימנע מקרשי חיתוך מפלסטיק.
להימנע ממזון תעשייתי שמגיע ארוז באריזות פלסטיק. (טוב גם מסיבות אחרות)
להימנע מצריכה של מוצרי חלב (ובמיוחד חמאה בהקשר לפתלאטים).
לצמצם משמעותית צריכה של בשר. כאשר אוכלים בשר, רצוי מאוד שזה יהיה בשר אורגני. כאמור, מוצרי מזון מן החי הם המקור המרכזי לחשיפה לפתלאטים.
לנסות לצמצם את השימוש בשקיות פלסטיק. להעדיף שקיות בד.
לאחסן מזון בצנצנות זכוכית ולא בקופסאות פלסטיק.
אל תשתמשו במוצרים סינטטיים להיגיינת תינוקות. השתמשו רק במוצרים שהם 100% טבעיים. גם במוצרים אלו לא תמיד קל לדעת מהו כל רכיב. העדיפו רכישה מבתי מלאכה בייתים שמשתמשים בשמנים טבעיים וצמחים בלבד. מוצרים שבהם שורת הרכיבים קצרה ככל האפשר הם עדיפים.
היזהרו במוצרי הקוסמטיקה. ריכשו מוצרי קוסמטיקה ואיפור אורגניים.
להעדיף רכישה של משחקים לילדים העשויים מעץ ולא מפלסטיק ולהשתדל שאלו יהיו מוצרי עץ לא צבועים או כאלו שהשתמשו בהם בצבעים אקולוגים.
להשתדל לאוורר את הבית כמה שיותר. גם בקיץ, לנסות לפתוח חלונות ולא להסתמך רק על מזגנים שעושים סירקולציה פנימית של האוויר. אוורור טוב יפחית את רמת הפתלאטים בחלל הבית.
אם אתם גרים בבית בו יש רצפת PVC – מומלץ לשקול ברצינות להחליפה במרצפות רגילות.
אל תשתמשו בחומרי ניקוי רגילים. השתמשו במים בלבד או בחומרי ניקוי צמחיים-אקולוגים. חומרי הניקוי הסינטטיים מכילים בעצמם את הפתלאטים הללו.חשוב! אם אתם עדיין משתמשים בקומקום חשמלי מפלסטיק, זה הזמן להחליפו בקומקום שכל גופו עשוי מנירוסטה או זכוכית ויפה שעה אחת קודם.
שלכם,
גיל יוסף שחר MD
מקור -
@ארי63 אמר באיזה קומקום בריא יותר?:
@aiib נו באמת פלסטיק מועד יותר מזכוכית??!
דבר ראשון אל תשאל אותי... אני רק הבאתי דוגמא...
אבל ייתכן שבפלסטיק מייצרים דק יותר בשונה מזכוכית שעושים זכוכית כפולה או עבה כדי שלא תסדק וממילא היא יותר עמידה.אגב בחום לדעתי זכוכית יותר עמידה מאשר פלסטיק
-
@aiib אמר באיזה קומקום בריא יותר?:
@aiib נו באמת פלסטיק מועד יותר מזכוכית??!
דבר ראשון אל תשאל אותי... אני רק הבאתי דוגמא...
אבל ייתכן שבפלסטיק מייצרים דק יותר בשונה מזכוכית שעושים זכוכית כפולה או עבה כדי שלא תסדק וממילא היא יותר עמידה.אגב בחום לדעתי זכוכית יותר עמידה מאשר פלסטיק
תלוי איזה פלסטיק ותלוי איזה חום!
-
@מעמד אמר באיזה קומקום בריא יותר?:
כנראה שבעולמנו עתיר הפלסטיק ומוצרים סינטטים, להימנע מפתלאטים לחלוטין קשה מאוד
דרך אגב, שיש מדינות בעולם שאסרו לייצר ולהשתמש במוצרים חד פעמיים (שזה אותו רעיון כמו הפלסטיק רק יותר דק)
זה לא אותו רעיון, זה פלסטיק!
להשתמש ככה פחות יש בעייה הבעייה זה להשתמש בחם.
לאכול אוכל חם בחד פעמי זה בעייתי. (לא אומר שאני לא עושה את זה)