שאלה על ביצוע מרכזיית אסטריסק או משהו דומה
-
יש לנו מרכזייה עם כמה קווי טלפון עם דקות שיחה חודשיות מפרטנר, וזה מחובר למרכזיה בעלות גבוהה לכל חודש מלבד הדקות שיחה שמשלמים לפרטנר.
הייתי שואל האם שייך במקום זה לשכור שרת שתואם אסטריסק, כמו אולי זה מתאים (https://www.hostinger.com/vps-hosting) ואז להתקין את המרכזיה עם מישהו שמבין בזה, מצידי שיהיה בתשלום, כמה שצריך לשלם, אבל לא תשלום חודשי גבוה כ"כ כמו מה שיש בשוק.
את המרכזיה הנ"ל המותקנת בענן אני ינייד על זה את המספר הישראלי של המרכזיה הקיימת, ומתוך המרכזיה החדשה אני יעשה שלוחות של הפנייה לטלפונים.
האם אני טועה בהנחת היסוד שלי, או שאפשר לעשות את זה?
האם יש למישהו מושג איך מסדרים דברים כאלה?
תודה מראש על התשובותגילוי נאות: אין לי גישה לפורום אסטריסק ולכן אני שואל כאן.
-
אני מחפש לחסוך את העלויות של דקות יוצאות מהמרכזיה לטלפונים של המשרד, דהיינו שאם מישהו מתקשר למרכזה ולוחץ שלוחה 1 ומגיע למשרד, האם אני בעצם צריך לשלם?
-
@מרדכי-היהודי
לא.
כל ההתנהלות הפנימית שלך בתוך המשרד זה בחינם. (ז"א, כל שיחה שמתנהלת לשלוחות פנימיות זה בחינם. כולל בין שלוחות. ייתכן שתצטרך מתאם מסיפ לאנלוגי - לא משהו יקר)מה שאתה צריך לשאול את עצמך, זה אם אתה מדבר הרבה בתוך המשרד, או בעיקר שיחות מחוץ למשרד ->למשרד, ולהפך.
כי בעצם אם רוב ההתנהלות הטלפונית שלך זה בתוך המשרד, אז אתה סתם יוצא מהמשרד החוצה באינטרנט כדי לחזור לשלוחה אחרת, ואז אולי עדיף לחשוב על אסטריסק במשרד עם אינטרנט יציב.
אם רוב התקשורת היא מחוץ למשרד לשלוחות בתוך המשרד ולהפך, אז בהחלט עדיף שהשרת יישב בחוץ.ובלי קשר זה עולם אחר כשזה אסטריסק ויש לך שליטה בIVR ובכל מה שזז....
-
רוב השיחות מחוץ למשרד יוצאות ונכנסות.
הבעיה מתחילה שאם אני מקים מערכת אסטריסק אני צריך לשלם על דקות יוצאות מהמערכת לקווי הטלפון הביתיים.
וכאן הנושא מתחיל להבדק העלות.
4 טלפונים כפול 30 ש"ח.
ועוד 2000 דקות שיחה לחודש.
השאלה אם שייך לשייך את הדקות של פרטנר גם לזה?
אני לא מבין בזה. -
@מרדכי-היהודי
יכול להיות שאתה יכול לשייך לכאן גם את החבילת דקות שלך בפרטנר.
יש להם גם קווי וחבילות סיפ.מה אתה משלם כיום?
30 שח לכל טלפון?
ומה עוד?
כמה לדקות שיחה?
והאם יש הבדל בין נייח לנייד?תודה
-
אני משלם כעת לא לפי טלפונים, אלא לפי שני דברים המחולקים לשני חשבוניות:
א. חשבונית 300 ש"ח בערך על מרכזיה עם שלוחות לטלפון ושלוחות תוכן.
ב. חשבונית של 130 ש"ח על 2000 דקות לפרטנר. (ועוד בערך 20 ש"ח או קצת יותר על הטלפון, לא ברור בדיוק על מה).
כרגע אני לכאורה משלם רק על שיחות יוצאות לשוק ולא על שיחות שיוצאות מהמרכזיה למשרד, כלומר שיחות שמתקבלות למשרד דרך המספר הראשי של המרכזיה.
אם אני משנה את סוג המרכזיה, לפי מה שהבנתי זה נראה שיכול להיות שאני יתחיל לשלם גם על דקות יוצאות וגם נכנסות. השאלה מה היא העלות, והשאלה אם ניתן לחסוך את זה.
כמו כן אם אני משנה את סוג המרכזיה אני יכול להתחיל לשלם על טלפונים חודשיים אבל העלות לא יקרה. -
@מרדכי-היהודי
אין לי נסיון בתחום כמו האחרים כאן
אבל לכאורה תוכל לשים במשרד טלפון IP (טלפון שמתחבר לאינטרנט ולא קו רגיל )
ולשלם על רק השיחות היוצאות לפי דקה שזה אמור להיות משהו כמו 10אג' בימות ואם יש לך אסטריסק נראה לי שזה משהו כמו 7 אג'
ככה שעל 2000 דקות יצא לך בין 140 ל 200 ש"ח בחודש
וכל זה אם אתה לא משלם על ניהול המרכזיה
אבל אם תצטרך מידי פעם לשלם לטכנאי על ניהול מרכזיית אסטריסק
אז צריך לקחת את זה בחשבון
לגבי ימות אני לא יודע האם אפשר להוציא שיחה עם טלפון IP למערכת
אז לא בטוח שזה רלוונטי בשבילך להשתמש בימות -
@nigun תודה על התגובה המפורטת.
ביררתי ויש אפשרות להפנות דקות בחינם ממרכזיה חינמית לכתובת IP.
והטלפונים שיש לי הם אכן טלפונים IP.
מה שהיה לי עד היום זה דקות יוצאות בפרטנר + עלות מרכזיה דרך חברה חיצונית.
האם אני יכול עכשיו לבטל את המרכזיה של החברה החיצונית, ולהשתמש בקו חינמי עם הפניות לכתובת IP של הטלפונים שלי בפרטנר?
או שצריךתמיד מישהו חיצוני שיקצה כתובת IP לכל טלפון? -
אתה חייב מרכזיה כלשהי
או מרכזיה וירטואלית של ספק כלשהו
או מרכזית אסטריסק משלךוכן חיבור לספק תקשורת כלשהו
-
בעצם מרכזיה אסטריסק יכול להקצות לי כתובת IP במקום המרכזיה ההיא?
-
ואז אני משלם רק לספק השיחות ולמי שיתקין לי את אסטריסק?
-
@מרדכי-היהודי
הראוטר אצלך תקצה IP לטלפון שלך.את השיחות תקבל מהIP של המרכזייה.
-
@Shmuel754 אמר בשאלה על ביצוע מרכזיית אסטריסק או משהו דומה:
@מרדכי-היהודי
אני בא לחסוך את עלות המרכזיה ולנטרל אותה (בדקתי שוב וזה עלות בערך 400 לחודש). אתה מתכוון מרכזיה של אסטריסק במקום?
-
@Shmuel754 אמר בשאלה על ביצוע מרכזיית אסטריסק או משהו דומה:
@מרדכי-היהודי
אתה מכיר איש מקצוע שיוכל להתקין לי את אסטריסק, ואז להמשיך רק עם פרטנר, ולקחת אחריות שהכל יעבוד?
-
@מרדכי-היהודי אתה לא יכול לחסוך התקנת אסטריקס.
יש דברים שלא חוסכים, תחפש מישהו יותר זול, אבל אל תוותר על איש מקצוע. כשיהיו בעיות אף אחד לא יפתור לך בזמינות מיידית.
-
@upsilon01 אמר בשאלה על ביצוע מרכזיית אסטריסק או משהו דומה:
אף אחד לא יקח אחריות על משהו שהוא לא מקבל עליו כסף כל חודש
לקחת אחריות שיעבוד בזמן ההתקנה. וכסף על כל טיפול.
-
https://www.voxia.co.il/ עכשיו ביררתי אצלם.
הם אומרים שלוקחים על כל שלוחת הפניה 20 ש"ח לחודש.