הצגת טקסט לכל ערך בתיבת משולבת, אבל רשימה ייחודית
-
StuInClass.accdb
הכי פשוט זה להתחיל את השאלה מדוגמא.בדוגמא 3 טבלאות וטופס.
טבלה 1:
בתי ספר
טבלה 2:
כיתות. לכל כיתה יש את הID של הבי"ס.
טבלה 3:
תלמידים. לכל תלמיד יש עמודה של בית ספר ועמודה של כיתה. (אל תשאלו למה אין רק כיתה ומזה אני ילמד את בית הספר, יש לזה סיבה שלפעמים המזכירה יודעת רק את בית הספר ועדיין לא את הכיתה, - והעיקרון של השאלה הוא לאו דווקא בדוגמא כזו.)בנוסף,יש טופס מפוצל, עם אירוע לריענון התיבה המשולבת בכל כניסה לשורה, כדי שאם השתנה המוסד, אני רוצה לראות ברשימה רק את הכיתות השייכים למוסד הנוכחי.
אז בטופס רגיל אין בעייה, אבל בטופס גריד או בטופס מפוצל, אם יש את רשימת התלמידים הכוללת, אז יש שורות ריקות בשם הכיתה, וכשעוברים לשורה של הבנות (בדוגמא המצ"ב), אז רואים רק את הכיתות של הבנות ולא את של הבנים.
אני רוצה לגרום למצב שבטקסט המשתמש רואה תמיד את כל השדות כתובים, אבל כשהוא נכנס ולוחץ על החץ, אז הוא רואה רק את הכיתות ששייכים למוסד הנוכחי.
אני זוכר שראיתי בעבר דוגמא לזה, אבל זה היה בVB6, (הרעיון שם היה שהקומבובוקס עובר מקדימה לתיבת הטקסט שהייתה מצויירת, מה שלא שייך לעשות באקסס)
רעיונות? (חוץ מלספר לי שבפלטפורמות האחרות זה עובד מצויין, כי אני צריך את זה לפרוייקט קיים )
פורסם במקור בפורום CODE613 ב31/07/2014 01:09 (+03:00)
-
צר לי לאכזב אותך אבל כל עוד רוחב עמודות מוגדר 0ס"מ אין סיכוי.... לצערי הרב.
אני עשיתי במקרה כזה שיש ביקורת בעת בחירת ערך שהוא לא מאפשר לו לבחור ערך לא נכון, אבל להגביל את הרשימה עצמה זה גורם לאפקט הנ"ל ללא כל יכולת לעקוף אותו.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב31/07/2014 01:18 (+03:00)
-
לא "מת" על הפיתרון הזה, אבל נראה לי שזה קצת פותר.
StuInClass.accdb
בלחיצה כפולה על שם הכיתה הוא פותח את הרשימה של הכיתות למוסד הנוכחי.מה נראה לך?
פורסם במקור בפורום CODE613 ב31/07/2014 01:30 (+03:00)