החלפת חותמת הכשרות של הגרמי"ל לנדא
-
@מעמד @mdy ולשאר השותפים
אף אחד לא בא להכפיש ואף אחד לא בא להפריע לשלום. שאלתי ברצינות מידיעה שלפחות פעם זה היה כך שהרב לנדא זצ"ל מכיוון שהלך כדעת השו"ע הרב הוא סבר ששמן כותנה אינו קטניות והאשכנזים [או חלקם] סוברים שהוא כן קטניות.
במידה ואני טועה אדרבה במידה וזה השתנה עוד יותר אדרבה...
אבל בבקשה לא להכפיש אותי... -
@mdy אמר בהחלפת חותמת הכשרות של הגרמי"ל לנדא:
@aiib זו הייתה פשלה, שבדיעבד הצטדקו, בשמן שלשיטת חב"ד הוא לא קטניות. אבל בכל המוצרים תמיד לא ניתן הכשר לפסח מבלי לציין מפורש שמדובר בשמן הנ"ל (ליפתית כמדומני)
אם זה כך כמובן שאני חוזר בי.
בכל אופן בקולה אין שמן!!!!
מניין לכבודו?!
-
המתכון
המתכון המדויק המשמש להכנת תרכיז הקוקה-קולה הוא סימן מסחרי רשום וסוד מסחרי של החברה, והוא נשמר בכספת המרכזית של בנק SunTrust שבאטלנטה, ג'ורג'יה. המתכון מכיל מי סודה, סוכר, צבע מאכל, קרמל (E150), קפאין, חומצה זרחתית, שמנים צמחיים (בהם שמן תפוחים), כוסברה וחומרי טעם וריח. הנוסחה הסודית כוללת שבע תמציות שונות המופקות מפרחים, פירות, עלים ושורשים. פחית קוקה קולה (330 מ"ל) מכילה 35 גרם סוכר וערכה הקלורי כ-140 קלוריות.[2]חומרי הטעם והריח הנמצאים בשימוש בקולה הם ייחודיים ומיוצרים במפעל המרכזי של החברה, ששולח את המרכיבים לכל מפעלי קוקה-קולה בעולם. ייתכנו שינויים קלים בטעם הסופי של המוצר בין ארצות בגלל השוני בטעמם של המים המקומיים, שמהווים את רובו של המשקה. המתכון הראשון והמקורי של הקולה כלל תמצית טעם שכללה עשרה תבלינים ו-5 מיצים מפירות שונים מעורבבים עם אלכוהול. לתמצית הטעם הוספו סוכר, עלי קוקה, אגוז הקולה וסודה.
-
@aiib אמר בהחלפת חותמת הכשרות של הגרמי"ל לנדא:
@AVI12 אמר בהחלפת חותמת הכשרות של הגרמי"ל לנדא:
וחוץ מזה לא נראה לי שבקולה יש שמן
שכחתי שאתה מהבודדים בעולם שמכירים את המתכון...
אני תוקף אותך היום...
הרכיבים עצמם ידועים, לא יודעים את המינון המדויק.