בדיקת קוד הכרטיס לפני קניית חופשי יומי/חודשי - חשוב -
-
נסעתי אתמול מעיר אחת לשניה בתוך מטרופולין באר שבע ואמרתי לנהג שיטעין לי חופשי יומי לעיר ב'.
הוא אמר שהוא לא יודע מה הקוד ושאל אותי.
כמובן שאני לא ידעתי, והוא עשה לי קוד 172 במקום 175 (זה מה שהתברר לי אחר כך בכל קו)
והוא אמר שזה אמור לעבוד, וגם בכרטיס היה כתוב 'באר שבע מורחב' וחשבתי שיהיה בסדר.
הגעתי לעיר ב', סידרתי מה שהייתי צריך לסדר במקום אחד והייתי צריך להגיע לעוד מקום.
אני מעביר את הכרטיס, ויוצא לי פתקית של תשלום
שאלתי אותו "הרי יש לי חופשי יומי ?!" הוא בדק בכרטיס ובאמת ראה שיש !
אז הוא אמר שפעם הבאה שתיסע, תראה את הפתק של פרוט הכרטיסים שיש לך ברב קו ויעבירו אותך.
ובנסיעה הבאה בערך ב06:00 אמרתי לנהג שיש לי חופשי יומי והנהג העביר לי את הכרטיס, ושוב בוצע חיוב בערך צבור !
התקשרתי לחברה שבאוטובוס שלה עשיתי את החופשי יומי ולבקשת הנציגה, השארתי פרטים לחזרה
וחזרו אלי היום מהחברה ואמרו לי שהייתי צריך לפנות אליהם למרכז שרות של החברה (מרחק 50 דקות נסיעה באוטובוס) והיו מחליפים קוד ולא היו נותנים לי החזר כי א"א לבטל חיוב בכרטיס, אבל כיון שפניתי לחברה לאחר שעות הפעילות של המרכז שרות אין לה איך לעזור לי כי החיוב היה לאותו יום ולא עבור יום אחר.
מסקנה: לברר לפני הנסיעה, מה קוד הנסיעה/הכרטיס. -
@WWW אמר בבדיקת קוד הכרטיס לפני קניית חופשי יומי/חודשי - חשוב -:
@מעמד מישהו טען לי שבאירופה (ששם היה 'רב קו' לפני 15 שנה...), אין צורך להטעין חוזה מסויים, אלא הכל מחושבן אוטומטית מה שהכי זול, זה מה שיורד.
בלונדון אכן עובד כך.
והיום לא צריך שום כרטיס, אתה פשוט מצמיד את כרטיס האשראי באוטובוס, ויורד לך בסוף היום לפי התעריף הכי זול.לא יודע בדיוק איך זה עובד.
זה עובד כך
נגיד נסיעה עולה 4 שקל, וכרטיס יומי עולה 10 שקל.
אם נסעת פעם אחד, יורד לך תעריף נסיעה של פעם אחד 4 שקל, נסעת שוב, יורד לך עוד 4 שקל, נסעת שוב ושוב, ירד לך עד מקסימום 10 שקל, שזה תעריף נסיעה יומי. וכן הלאה מאשכול לאשכול.