מדחס של מזגן אינוורטר לא נכנס לפעולה
-
יש לי בבית מזגן אינוורטר של אלקטרה (הותקן לראשונה ב2011, עבד כשנתיים ולאחרונה פורק מביתו הראשון ועבר לדירתי...).
לאחר ההתקנה עבד מעולה, וביום שישי הוא הפסיק. כלומר, המדחס לא נכנס לפעולה.
גם כשאני מדליק את המזגן על קור (לצורך בדיקה) היחידה הפנימית פועלת, אבל גם אז, החיצונית לא עובדת. (אין כ"כ אינדיקציה כי קר בחוץ...)
מבדיקה בקודי התקלה עלה לי הקוד 00010, מה שאומר שאין תקשורת בין היחידה הפנימית לחיצונית. (ולפי טבלה אחרת זה אומר שרגש טמפרטורת אויר ביחידה חיצונית מקוצר, השאלה אם גם זה יכול לגרום לבעיה כזו???)
מ עושים?
איך מתקנים?
יש לציין שיש לי ידיים לא רעות ושכל סביר פלוס-מינוס...
לתשומת ליבך @zvinissim
*עריכה
יש לי אותו מזגן (מאותו מקור, עבד שנתיים וכו'), במטבח בבית. גם הוא לא עבד בסוף שבוע שעבר, ואז שמע ה' תחינתי והוא עובד בובה. אבל אחיו מסרב לחזור לעצמו. -
@tsvi83232 אמר במדחס של מזגן אינוורטר לא נכנס לפעולה:
יש לי אותו מזגן (מאותו מקור, עבד שנתיים וכו'), במטבח בבית. גם הוא לא עבד בסוף שבוע שעבר, ואז שמע ה' תחינתי והוא עובד בובה. אבל אחיו מסרב לחזור לעצמו.
כנראה צריך עוד כמה תפילות עד שתתמלא המכסה
-
כשאני מדליק את המזגן על קור היחידה הפנימית פועלת, אבל גם אז, החיצונית לא עובדת. (אין כ"כ אינדיקציה כי קר בחוץ...)
-
יש לי בבית מזגן אינוורטר של אלקטרה (הותקן לראשונה ב2011, עבד כשנתיים ולאחרונה פורק מביתו הראשון ועבר לדירתי...).
לאחר ההתקנה עבד מעולה, וביום שישי הוא הפסיק. כלומר, המדחס לא נכנס לפעולה.
כשאני מדליק את המזגן על קור היחידה הפנימית פועלת, אבל גם אז, החיצונית לא עובדת. (אין כ"כ אינדיקציה כי קר בחוץ...)
מבדיקה בקודי התקלה עלה לי הקוד 00010, מה שאומר שאין תקשורת בין היחידה הפנימית לחיצונית. (ולפי טבלה אחרת זה אומר שרגש טמפרטורת אויר ביחידה חיצונית מקוצר, השאלה אם גם זה יכול לגרום לבעיה כזו???)
מ עושים?
איך מתקנים?
יש לציין שיש לי ידיים לא רעות ושכל סביר פלוס-מינוס...
לתשומת ליבך @zvinissim@tsvi83232 מה לתשומת ליבי?
זה המזגן שלך לא שלי שלא תקיןאיך הגעת למסקנה שקוד התקלה הוא 00010?
ומהם 2 הטבלאות שהסתכלת לראות מה התקלה?@לחיל-אומר אמר במדחס של מזגן אינוורטר לא נכנס לפעולה:
הרבה פעמים כשהמדחס לא נכנס לפעולה זה בסך הכל הקבל שהלך (30 שקל), אם תפרק אותו, יוכלו להגיד לך בחנויות שמוכרים אותו אם באמת הבעיה בו.
מי אמר לך שזו התקלה
מזגני אינורטר עובדים בצורה שונההספר שלי "קבור" בארגזים כך שאין לי איך לבדוק מה אומר מספר התקלה אא"כ אני אתקשר לחבר לבדוק
אם תזמין טכנאי אני כבר יכול לנבא לך מה הוא יגיד לך.....
תזרוק את המזגן ותקנה חדש כי לא שווה לתקן.
(הסבירות שהוא אפילו יפתח בורג של המכסה קלוש ביותר)
תקן אותי אם אני טועה -
@zvinissim
אם אני אומר שקוד התקלה הוא 00010 כנראה שאני לא חלמתי את זה...
הבדיקה נעשתה לפי הוראות שמצאתי בחוברת הדרכה של אלקטרה, לחיצה ארוכה על לחצן הMODE עד להישמע שתי צפצופים. ואז בדיקה לפי סדר הבהוב הנורות. נורה אחת זה 0 וכששניהם מהבהבים זה 1.
הטבלאות שעליהם דיברתי הם טבלאות שמצאתי של אלקטרה.
אחת מהטבלאות היא לדגם המזגן שלי ושם רשום שזה הרגש טמפרטורת אויר בסביבת מעבה שמקוצר.
אבל טבלה זו מתיחסת רק לתקלות ביחידה החיצונית. ובטבלה אחרת שאמנם אינה על דגם המזגן שלי כתוב שזה תקלת תקשורת בין היחידה החיצונית לפנימית. שזה היה נראה לי יותר מתאים לסוג התקלה שלי. (בדגש על כך שאיני טכנאי...). ולכן שאלתי למעלה גם האם רגש טמפרטורת אויר חיצוני גם יכול לגרום בעיה זו.@לחיל-אומר לגבי הבקר, בדקתי כבר אופציה זו והקבל היחיד שיכולתי להוציא, תקין. אבל באינוורטר אלקטרה הקבלים יושבים על הכרטיס וזה כבר יותר מסובך... מה גם שהקוד תקלה מורה על דבר אחר.
-
@zvinissim אמר במדחס של מזגן אינוורטר לא נכנס לפעולה:
אם תזמין טכנאי אני כבר יכול לנבא לך מה הוא יגיד לך.....
תזרוק את המזגן ותקנה חדש כי לא שווה לתקן.
(הסבירות שהוא אפילו יפתח בורג של המכסה קלוש ביותר)
תקן אותי אם אני טועהבעיקרון אתה צודק. דיברתי עם טכנאי שכבר בטלפון אמר לי "חבוב, הלך הכרטיס וחבל על הכסף לתקן..."
ולכן אני שואל אולי זה דיאגנוזה שגויה כי כפי הידוע לי הרבה טכנאי מזגנים לא יודעים לטפל באינוורטר וישר מחליפים את כל הקישקע... ומוציאים ללקוח את הקישקע'ס... (לא באופן פיזי, חלילה...) -
@ארי63 אמר במדחס של מזגן אינוורטר לא נכנס לפעולה:
@ארי63
ערכתי את ההודעה הראשונה. צודק.. -
@שלומ אמר במדחס של מזגן אינוורטר לא נכנס לפעולה:
תבדוק אם הכבל COPS בדרך כלל אדם שמחבר בין היחידה הפנימית לחיצונית
אם הוא מקבל זרם
ותבדוק את החיבורים שלו@שלומ אתה יודע כמה זרם צריך להיות?
@tsvi83232 במזגנים האלו זה כמעט "ניסוי וטעייה"
יכול להיות שזה באמת רגש או כרטיס פנימי או כבל.
לדעתי הפשוטה מזגן 1 כ"ס עולה כולל התקנה 2000-2200 ש"ח ופחות כאבי ראש -
-
ולכן שאלתי למעלה גם האם רגש טמפרטורת אויר חיצוני גם יכול לגרום בעיה זו.
אפשר לומר שאם המזגן לא מתחבר לרגש הטמפרטורות הוא פשוט לא מורה למדחס להידלק בדיוק כמו שאם הפעלת את המזגן על חום ב-12 מעלות המדחס לא תידלק מכיון שהרגש מורה לו שהוא על יותר מעלות, ועל כן תעקוב כדברי החברים כאן האם המזגן נותן חשמל לחוט שמוליך לכבל וכו'.