מידע על התקנה במחשב
-
האם ישנה דרך לדעת מתי הותקן הווינדוס במחשב וכן מתי נעשתה הסיסמא הראשונה ושלא שונתה הסיסמא?
אני מדבר בלא להכנס למחשב עצמו אלא אולי דרך תוכנה חיצונית או דרך הביוס וכדו'
אני יסביר למה אני צריך את זה ואז אולי תבינו אותי יותר:
[כנאמר בפוסט קודם שלי] קניתי מחשב באיביי והוא הגיע עם סיסמא והסיסמא שהמוכר הביא לא פותחת. הגשתי תביעה בפאיפאל והיא נדחתה. אני רוצה לערער עכשיו אבל בשביל זה אני צריך להוכיח שלא שינתי את הסיסמא. לכן אני שואל האם ישנה דרך להוכיח שלא שינתי את הסיסמא מאז שהוא הכניס אותה? וכן האם אוכל לדעת אם המוכר השתמש במחשב או לא? כמה שימוש וכדו'?תודה רבה
-
@aiib אמר במידע על התקנה במחשב:
האם ישנה דרך לדעת מתי הותקן הווינדוס במחשב וכן מתי נעשתה הסיסמא הראשונה ושלא שונתה הסיסמא?
לכאורה כן. הRegistry שומר תאריך שינוי אחרון של כל ערך. וכן מערכת הקבצים.
לכן אני שואל האם ישנה דרך להוכיח שלא שינתי את הסיסמא מאז שהוא הכניס אותה?
לכאורה לא. הכל ניתן לזייף ואין דרך להוכיח שלא זייפת.
-
עם דיסק און קי של לינוקס למשל.
הRegistry נשמר בכמה קבצים מפוזרים בתוך מערכת ההפעלה, העיקר בנתיבC:\Windows\System32\config
לכאורה לא הייתי תולה הרבה תקוות במהלך זו... האם נראה לך שפיפאל יעיינו בהוכחות שלך ומן הסתם יצטרכו להביא חוות דעת ממומחה לבדוק שלא זייפת וכו' -
@yossiz הם לא הסבירו לי למה דחו רק כתבו שהמוכר ציין באופן נאות את מצב המוצר.
אני מכיע מ2 נקודות גם שיש סיסמא ואני לא מצליח לפתוח את המחשב לכן הגיע אלי מחשב שלא עובד וגם שהמחשב לא חדש כי המוכר השתמש בו. ההוכחה שלי שהוא השתמש זה גם בגלל הסיסמא וגם בגלל שהוא כתב לי זאת בדף מצורף שהוא לא הצליח למחוק את החשבון שלו. במידה ואוכל להוכיח דרך הRegistry שגם הוא השתמש וכמה בדיוק תהיה לי הוכחה עוד יותר טובה -
אני מנסה במחשב שלי הישן לפתוח את הקבצים של הרישום. איך הם נפתחים?
בRegedit.
כאשר HKEY_LOCAL_MACHINE מסומן.
קובץ > load hive... (אין לי מושג איך הם כותבים את זה בעברית....)
זה לא יעבוד על קבצים שהם בשימוש, אם אתה רוצה לנסות תביא קבצים מגיבוי ולא מהמכונה שעליו אתה עובד.
הערה: בRegedit א"א לראות תאריך שינוי אחרון זה אפשרי בPowershell או בתוכנות אחרות.