חיבור כמה מחשבים למסד נתונים אחד
-
האם יש למישהו הדרכה איך אפשר לחבר כמה תוכנות ששכנות כל אחת במחשב אחר למחשב אחד ראשי שבו יש את המסד - SQL SERVER?
למשל משרד שיש בו כמה עובדים ובוס, לכל אחד מחשב משלו, עותק של התוכנה נמצא בכל המחשבים, כל עובד רואה ומזין את הנתונים שהוא אחראי עליהם והבוס צריך לראות את כל הנתונים מכל העבדים במסד, כלומר כל עובד שמזין נתונים זה אמור להכנס ישירות למסד שבמחשב המנהל. השאלה איך אני מגדיר את ה SqlConnection שהמסד נמצא לא באותו מחשב אלא במחשב אחר?
ראיתי שזה קשור משהו ל IP של המחשב אבל לא הגעתי למשהו ברור.
תודה לכולם.
וחודש אדר שמח !פורסם במקור בפורום CODE613 ב02/03/2014 18:32 (+02:00)
-
IP (מקומי, או חיצוני במקרה של שרת מרוחק) של המחשב, שם המחשב בקבוצת הרשת בווינדוס, או להתקין תוכנה כמו NO-IP כדי שתהיה גישה לאותו מחשב גם ממחשבים מרוחקים במקרה שאין כתובת IP קבועה (לא לשכוח במקרה כזה לעשות גם הפניית פורטים).
בהצלחה!!פורסם במקור בפורום CODE613 ב02/03/2014 21:28 (+02:00)
-
כפי שClickOne אמר, ואין הבדל בין מקומי למרוחק.
נגיד זה הקונקשיין:
Server=ComuterName\SQLEXPRESS;Database=myDataBase;User Id=myUsername;Password=myPassword;אז הComuterName צריך להיות השם של המחשב, בין אם הוא קרוב או רחוק. אפשר במקום שם הIP (זה גם רצוי, כי לפעמים הDNS נכשל).
עריכה:
בקשר למושגי רשת אינני מבין גדול, אך בשתי מילים: ברשת מקומית, וזה אומר שלכולם יש קבוצת עבודה אחת/תחום אחד, לכל מחשב חייב להיות א. שם ייחודי, ב. IP ייחודי.
בנוגע לרשת לא מקומית: הIP נקבע ע"י הספקית, ואפשר להשתמש בו או בURך מדומיין שרשום לIP זה.
במידה ובין המחשב לרשת אין מודם אלא ראוטר, זה נחשב כאילו שיש רשת של מחשבים פנימית עם IP פנימי לכל אחד, וIP ראשי שזה הראוטר - זה גם הכתובת החיצונית של כל המחשבים ברשת הפנימית. במקרה של גישה ממחשב חיצוני לרשת הפנימית יש להשתמש בIP החיצוני ולהגדיר בראוטר חלאפשר גישה ישירה למחשב המסויים בו יש את המסד.פורסם במקור בפורום CODE613 ב03/03/2014 13:48 (+02:00)
-
אפשרות ראשונה ברשת פנימית.
מחברים את כל המחשבים לראוטר אחד. ומגדירים למחשב ששם נמצא הsqlserver . כתובת ip קבוע מגדירים כתובת שמתחת לטווח כתובת של הקצאת ip אוטומטי (dhcp) .
ואז מגדירים בחיבור את הכתובת ip של השרת הזה.אפשרות שניה להציב את זה ברשת באינטרנט. עדיף ע"י שרת vps או יעודי עם ip יחודי. או ע"י no-ip במקרה שהשרת עומד מאחורי ראוטר אז צריך לעשות לו הפנית פורטים בגלל שלראוטר יש כתובת חיצונית אחת ממלא אם הוא מקבל חבילה שפותחת את פרוטוקול tcp. הוא לא יודע לאיזה מחשב להעביר את זה. בגלל שלראוטר יכולים להיות מחוברים כמה מחשבים. בשביל זה עושים הפנית פורטים שמגדירים שאם נפתח tcp בפורט מסויים זה ילך למחשב מסויים לפי הip שלו או לפי השם שלו. את זה עושים בהגדרות של הראוטר.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב03/03/2014 16:12 (+02:00)
-
תודה לכל המסייעים,
האם כדי לבדוק אם אני עושה נכון את ההתחברות אני חייב שני מחשבים פיזיים או אפשר לנסות לחבר בין מחשב רגיל למחשב וירטואלי של VM שרץ במחשב הרגיל ?אם הVM שלך מקבל IP חדש מהראוטר אתה יכול לשחק בין 2 המחשבים (ז"א שאם אתה משתמש בNAT אז אתה לא מקבל כתובת חדשה מהראוטר, אלא אתה גולש הלאה מתוך הראוטר שלך)
אני זוכר שבדקנו ביחד לפני כמה זמן וכשהמחשב שלך לא מחובר לאינטרנט אז אין "גשר" בין 2 המחשבים כי הVM לא מקבל IP חדש (ואז אםאני זוכר נכון הרשת שם הייתה מוגדרת על NAT)פורסם במקור בפורום CODE613 ב04/03/2014 00:21 (+02:00)