דרוש לי קבלה על עבודה שעשיתי ללקוח
-
לא חוקי ולא כדאי.
למה לא תעשה עוסק פטור? זה לא מפחיד בכלל.
מניסיון, כשאתה מתחיל להתמסד, זה משפיע על כל העיסוק שלך. אתה מעלה את הרף ואת המחיר...
בהצלחה.בכל מקרה, אולי הוא יכול להוציא לך טופס של עובד. מאה ומשהו. לא זוכר את השם המדויק.
-
@מעמד
עוסק פטור זה החל משקל בודד
יש אפשרות דיווח על עיסקה בודדת אבל זה יצא לך יקר בגלל המיסים,
תשאל אותו אם קבלה על הוצאות אחרות גם טוב לו (לדוגמא אם קנית מזגן תבקש קבלה על שמו), -
@מעמד
עוסק פטור זה החל משקל בודד
יש אפשרות דיווח על עיסקה בודדת אבל זה יצא לך יקר בגלל המיסים,
תשאל אותו אם קבלה על הוצאות אחרות גם טוב לו (לדוגמא אם קנית מזגן תבקש קבלה על שמו), -
@מעמד לא, זה מהאגורה הראשונה עד 90 אלף ש"ח שמאז יש להיות עוסק מורשה (אבל אפשר גם על אפס...).
אבל זה עולה כסף (עמלה לרו"ח ולמדינה כמובן).@dovid @ארי63 @מעמד
לא עולה שקל לפתוח תיק במע"מ ובמס הכנסה.
לרו"ח צריך לשלם רק כשתעשה הצהרת הון פעם בכמה שנים (לי יש את העסק כשנה ועדיין לא ביקשו ממני).
עוסק פטור כיום הוא עד 99,000 ש"ח. יותר מזה זה צריך לעשות עוסק מורשה.
העלות היחידה שהיתה לי בינתיים זה להדפיס קבלות. תוכל לעשות דיגיטלי בחיני חינם.למס הכנסה תצטרך לשלם רק אם תגיע לרף הכנסה מסוים. לא מהשקל הראשון.
וכמובן אתה פטור ממע"מ. כלומר, מי שמשלם לך לא יצטרך להוסיף מע"מ, ואתה כמובן לא תצטרך להעביר את המע"מ למדינה. (זה מיועד להקל על עסקים קטנים).
תצטרך להסדיר את מעמדך גם בביטוח לאומי, ולשלם להם סך 125-140 ש"ח בחודש. (שבכל מקרה אתה צריך לשלם, אלא"כ אתה שכיר וזה יורד מהמשכורת).
בביטוח לאומי ישאלו אותך (בטפסים) כמה אתה מרוויח לחודש. תרשום את התקרה הגבוהה, כי בסה"כ יוצא שאה משלם 140 במקום 125 ש"ח, אך במקרה ביטוחי חלילה, תקבל לפי התקרה הגבוהה.אם אתה תופס זמנים טובים (עדיף זמני פתיחה) אתה עושה את כל זה תוך כ -3 שעות.
-
@מעמד לא, זה מהאגורה הראשונה עד 90 אלף ש"ח שמאז יש להיות עוסק מורשה (אבל אפשר גם על אפס...).
אבל זה עולה כסף (עמלה לרו"ח ולמדינה כמובן). -
@dovid לא בטוח שאני מסכים איתך
אישתי היא מטפלת של תמ"ת ואמרו לה שהיא לא צריכה בכלל לפתוח תיק עוסק פטור ורק נתנו לה מסמך של פטור ממס
וההכנסות שלה פחות מהסף של 90 אלף לשנה -
@dovid @ארי63 @מעמד
לא עולה שקל לפתוח תיק במע"מ ובמס הכנסה.
לרו"ח צריך לשלם רק כשתעשה הצהרת הון פעם בכמה שנים (לי יש את העסק כשנה ועדיין לא ביקשו ממני).
עוסק פטור כיום הוא עד 99,000 ש"ח. יותר מזה זה צריך לעשות עוסק מורשה.
העלות היחידה שהיתה לי בינתיים זה להדפיס קבלות. תוכל לעשות דיגיטלי בחיני חינם.למס הכנסה תצטרך לשלם רק אם תגיע לרף הכנסה מסוים. לא מהשקל הראשון.
וכמובן אתה פטור ממע"מ. כלומר, מי שמשלם לך לא יצטרך להוסיף מע"מ, ואתה כמובן לא תצטרך להעביר את המע"מ למדינה. (זה מיועד להקל על עסקים קטנים).
תצטרך להסדיר את מעמדך גם בביטוח לאומי, ולשלם להם סך 125-140 ש"ח בחודש. (שבכל מקרה אתה צריך לשלם, אלא"כ אתה שכיר וזה יורד מהמשכורת).
בביטוח לאומי ישאלו אותך (בטפסים) כמה אתה מרוויח לחודש. תרשום את התקרה הגבוהה, כי בסה"כ יוצא שאה משלם 140 במקום 125 ש"ח, אך במקרה ביטוחי חלילה, תקבל לפי התקרה הגבוהה.אם אתה תופס זמנים טובים (עדיף זמני פתיחה) אתה עושה את כל זה תוך כ -3 שעות.
-
@מנצפך לפי החוק עליך להגיש דוחות שנתיים. לא פעם בכמה שנים.
זה שהכל בסדר בינתיים לא מבטיח שאתה לא צובר עבירות חוק.
הדוחות האלה נראים לי לפחות מסובכים להתמודדות.