נגרות
-
אני מתכנן, בבין הזמנים להרכיב ארון ספרים באופן עצמאי. וזול. להלן מס' שאלות למבינים. ובתודה גדולה מראש.
-
האם לשים בתור מדפים לוחות זכוכית, זהו עניין בטיחותי?
ואם אכן כן, איך להעמיד, האם יש אביזרים מיוחדים לכך? -
האם על ניטים פשוטים זה בטיחותי?
-
מהו המתכון להעמיד ארון, שיחזיק עשרים שנה...
-
האם מישהו חושב שיש ענין לעשות את כל הארון מלוחות עבים יותר,
דהיינו לא הסטנדרט של 1.8+פורמייקה, אלא משהו לפחות כפול.
את ארון הדלתות שלמטה בספריה אני בודאי אעשה מלוחות כאלו,
או לכה"פ את הגג של ארון הדלתות שהוא רצפת הספריה. -
אני לא רוצה לעשות ארון מדאי פשוט, מי שיש לו רעיונות לשיפורים
חזותיים, (כמו דלתות ו/או דפנות דקורטיביות וכדו'), אשמח לשמוע.
-
-
@מעלה-ומוריד
פעם הבאה תמספר את השאלות.- מדפי זכוכית יש לשים מזכוכית מחוסמת. לפחות 6 מ"מ כמדומני.
- יש מחזיקים מיוחדים (ברזל עם כמה גומיות שנכנס עם בורג). אבל יכול להיות עוד כל מיני סוגים. שאל בטמבור, או חנות למוצרי נגרות.
כמובן שהכי מומלץ לעשות את הארון מלוחות סנדוויץ. אין מה להשוות לסיבית וכדו'.
בעיקרון לארון עץ יש חיבורים מיוחדים שקשה לעשות בלי ציוד מיוחד. לא מחברים את זה עם זוויות פשוטות.
כמו כן, החיתוך של העצים יעשה ע"י מי? מומלץ בנגרייה.
קשה לחתוך מדויק בלי ציוד מקצועי.
צריך תכנון טוב ומדויק. סטייה של מילימטר תהיה ניכרת בהחלט.
צריך לדעת איך להרכיב את הארון בצורה מדויקת ולא באלכסון. יש סדר בדברים הללו.
הרכבה של הדלתות הוא פרויקט בפני עצמו. צריך דיוק של מילמטרים וראש קידוח מיוחד (אבל לא יקר).
לסיכום:
לבנות ארון ל20 שנה לא עושים בפעם הראשונה. וגם לא בשניה.
אבל אם אתה רוצה לעשות משהו זול וחביב זה אפשרי.
אפשר להוסיף קרניזים מעץ מחנויות של מוצרי נגרות.המלצתי היא לקנות ביד 2 ארון איכותי בזול, אפשר לצבוע אותו בצבע שמן (!) בגוון הרצוי ולהוסיף קרניזים כנ"ל. תוכל להחליף מדפים לזכוכית (אצל זגג. מביא לו מידה מדויקת. עולה בערך 200 ש"ח למ"ר).
זה הפתרון הכי טוב לדעתי.
ארון שנגר מקצועי עשה, בנוי בצורה שאפשר לפרקו ולהרכיבו בקלות מרובה יחסית.ממש לאחרונה מצאתי באתר "אגורה" שידת החתלה בחינם. השידה היתה די כבדה (עשויה MDF). תוך בערך 5 דקות היא היתה מפורקת לגורמים בעזרת מברג פיליפס פשוט. החלפתי רק 2 מסילות והיא כמו חדשה. מומלץ.
-
קרניזים
שו הדא?
צריך תכנון טוב ומדויק. סטייה של מילימטר תהיה ניכרת בהחלט.
צריך לדעת איך להרכיב את הארון בצורה מדויקת ולא באלכסון. יש סדר בדברים הללו.בעבר בניתי מהמסד עד הטפחות, מתחת לגרם המדרגות בבית (וזו אכן הייתה הפעם הראשונה), ארון מדוייק להפליא, בלא אף סטיה ישר כסרגל, הארון כלל 3 חלקים: 1. ארון תלייה ומגירת נעליים. (תחת החלק הישר במדרגות) 2. ארון מדפים. 3. מגירה לכלי מיטה גדולה ועמוקה. - אלו היו בנויים באלכסון המדרגות, הפרונט היה מדוייק ממש. ככל המידות.
האם אתה אומר שיש כללים ידועים בעניין?
-
@מעלה-ומוריד
אם יש לך ניסיון והוכחות על הצלחתך, אז אדרבה. עשה והצלח!
איני מכיר את ניסיונך.
כתבתי באופן כללי.וודאי שיש כללים ושיטות. זה לא מדע טילים, אבל יש טכניקות ושטיקים כמו בכל מקצוע.
קרניזים:
http://www.mivnit.co.il/61896/פרופילי-קרניז-מעץאגב, חשבת לעשות מגבס?
-
@מעלה-ומוריד
תלוי איך עשית.
ברור שזה יהיה פחות טוב.
לבנות ארון לבד מאפס יהיה לך יותר יקר מאשר לקנות יד 2. ואני לא מדבר על הזמן וההתרוצצויות.