קבלה דיגיטלית
-
@מנצפך אמר בקבלה דיגיטלית:
@beri-zip אמר בקבלה דיגיטלית:
אבל לגבי ניהול פנקס קבלות כחוק זה לא תקף
אז מה צריך בשביל ניהול ספרים?
@beri-zip אמר בקבלה דיגיטלית:
לפי חוקי מס הכנסה אם היא חתומה בחתימה מאובטחת (לא מאושרת) אפשר לקבל תשלום רק בציק או העברה בנקאית או אשראי וששם בעל הציק/חשבון/כרטיס אשראי יהיה שם הלקוח שמופיע על הקבלה ושם בעל החשבון המזוכה או בכרטיס אשראי השם המופיע בשורת החיוב יהיה זהה לשם העסק ואי אפשר לשלם במזומן וגם לא בכרטיס אשראי ע"י נדרים פלוס (כי שם שם הסולק הוא נדרים פלוס ולא שם בעל העסק)
-
@מנצפך עוסק צריך להחזיק פנקס קבלות- שאת זה אתה עושה בתוכנה שלך במקום פנקס פיזי
יש בנוסף צורך בספר הוצאות והכנסות שאת זה לפי איך שהבנתי מנהלים גם בתוכנה (אבל לזה אין איזכור בחוק - כנראה שזה הפרשנות לחוק) לגבי עוסק פטור ג"כ לא ברור אם מבחינה חוקית יש צורך בספר הוצאות והכנסות אבל מספר הרוב כן מחזיקים את זה
לגבי תיעוד חוץ (קבלות על הוצאות של העסק) גם אם מנהלים את ספר ההוצאות והכנסות בצורה דיגיטלית את הקבלות מנייר שהתקבלו על הוצאות של העסק צריך לשמור באופן פיזי (אלא אם כן חותמים עליהם שתי אנשים עם חתימה אלקטרונית מאושרת)
אגב לגבי חתימה אלקטרונית לפי איך שהבנתי הת.ז. הביומטרית היא משמשת גם ככרטית חכם עם חתימה אלקטרונית-וזה נחשב לחתימה מאושרת כך שאם תוסיף אפשרות לחתימה ע"י כרטיס חכם תפתור את הבעיה בסוגי התשלום שהזכרתי כאן
את זה אני יודע לאחר חרישת החוקים וההדרכות בשביל עצמי אולי כדאי ליתר ביטחון להזכיר את @רואת-חשבון שתתן חו"ד בנושא -
אם יש לי חתימה מאובטחת (לא מאושרת), אני יכול להנפיק קבלה עבור כל לקוח שלי? או שכל אחד צריך חתימה משלו?
ומה הדין אם יש לי חתימה מאושרת?לגבי חתימה מאושרת? צריך כרטיס חכם בשביל זה? מה תפקידו של הכרטיס חכם ואיך אני חותם איתו? (אני מניח שזה דומה לחתימה ע"י חתימה לא מאושרת).
כמו כן, איפה אפשר להנפיק (הכי זול) חתימה מאובטחת לא מאושרת.
תודה רבה! -
אם יש לי חתימה מאובטחת (לא מאושרת), אני יכול להנפיק קבלה עבור כל לקוח שלי? או שכל אחד צריך חתימה משלו?
ומה הדין אם יש לי חתימה מאושרת?לגבי חתימה מאושרת? צריך כרטיס חכם בשביל זה? מה תפקידו של הכרטיס חכם ואיך אני חותם איתו? (אני מניח שזה דומה לחתימה ע"י חתימה לא מאושרת).
כמו כן, איפה אפשר להנפיק (הכי זול) חתימה מאובטחת לא מאושרת.
תודה רבה!קצת סדר
חתימה מאובטחת כל אחד יכול לייצר במחשב בבית כך שאתה יכול ליצר בתוכנה חתימה נפרדת לכל אחד (בתוכנה שאני עובד איתם שם החותם זה שם החברה וסיבת החתימה רשום העסק שאליו חותמים ) וגם זה לא ברור במאה אחוז שזה בסדר
וחתימה מאושרת אתה צריך לכל לקוח בנפרד (זה בעצם ת.ז. דיגיטלית) וכמו שלא תשים את פרטי הת.ז. שלך אצל כל כל הלקוחות כך אתה לא יכול לחתום איתה אצל אדם אחר
וכרטיס חכם משמש בדרך כלל לתעודה מאושרת זה נראה כמו רבקו (ליתר דיוק רבקו הוא גם כרטיס חכם) וע"י קורא כרטיסים הוא מתחבר למחשב וע"י זה חותמים ולכן ת.ז. ביומטרית נחשב לחתימה מאושרת -
בפרקטיקה טכנית מאושרות גם תוכנות ללא חתימה דיגיטלית
ניתן לשלוח את הקבלות במייל, אבל אין להם תוקף כל עוד שהם לא מודפסות.
ולהפך, קבלות שחתומות דיגיטלית לא שוות כלות כשהםם על נייר. רק כשהם ממוחשבות.וקחו בחשבון. זה בפרקטיקה. אף אחד לא באמת אוכף את הנושאים האלו, כולל לא בקבלת אישור על תוכנה
-
ראה כאן
ציטוט לדוגמא:האם תוכנה נבדקת לפני רישומה במרשם?
רישום התוכנה במרשם הינו הליך טכני בלבד ואינו כרוך בבדיקה כלשהי של התוכנה.
יחד עם זאת ראוי לציין שתעודת הרישום ניתנת רק לאחר שבית התוכנה חותם על תצהיר שהתוכנה עומדת בכל הוראות ניהול פנקסים.
לצערנו , בפרסומים פומביים של חלק מבתי התוכנה, תעודת הרישום שניתנת לתוכנה מוצגת כאישור שניתן על ידי רשות המיסים בישראל.
ראוי להדגיש שאין בתעודת הרישום כדי לאשר את נכונות ביצועיה והתאמתה להוראות ניהול פנקסים.